Mijn mooiste zonsondergang foto’s

Als er iets op de wereld is dat ik mooi vind is het wel de zonsondergang. Echt, ik kan er geen genoeg van krijgen en kan er wel foto’s van blijven maken. Het is dan ook grappig om te zien dat ik bij het doorspitten van mijn reisfoto’s op iedere bestemming wel een zonsondergang tegenkwam. Het leek me leuk om op deze woensdagmiddag eens een artikel vol plaatjes op een rij te zetten. Dit zijn mijn mooiste zonsondergang foto’s.

Zonsondergang Alentejo

De eerste foto die ik met jullie ga delen is nog best een recente. Deze maakte ik namelijk in oktober 2014 toen ik op perstrip naar Alentejo was. We bezochten tegen het eind van de middag het vestigingsstadje Monsaraz en aangezien deze op een heuvel gelegen is, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Vanaf de oude stierenarena heb je een perfect zicht op de zonsondergang.

Zonsondergang Giethoorn

Dat je voor een mooie zonsondergang niet naar het buitenland hoeft bewijst de bovenstaande foto wat mij betreft maar al te goed. Deze foto maakte ik namelijk al dobberend op een bootje in Giethoorn! Sowieso vind ik de zomerse luchten in Nederland altijd prachtig, ik maak er maar wat graag foto’s van. Deze foto uit Giethoorn is alweer vijf jaar oud, time flies..

Zonsondergang Jersey

Ook deze foto is nog vrij recent en maakte ik in oktober 2014 toen ik met Tim in Jersey was. Jersey is een Brits eiland dat dichterbij de kust van Frankrijk ligt dan bij die van Engeland maar ik vond het een fijne plek om te vertoeven. De kustlijnen zijn heel divers en vooral dit zuidelijke puntje bij de vuurtoren was favoriet. Dat daar de zon dan ook nog eens in zee zakt is helemaal mooi meegenomen!

Zonsondergang Los Angeles

Zonsondergang Los Angeles

Uiteraard moet ik nog twee foto’s uit Amerika met jullie delen. Deze maakte ik eind september 2012 in Los Angeles en je ziet twee settings. De bovenste foto maakte ik vanaf ons balkon. We verbleven in een hotel in de haven van Marina del Rey en hoewel je de zon zelf niet ziet, zorgde de zonsondergang wel voor een prachtige lucht.

De onderste foto maakte ik nabij Venice Beach, op het dakterras van ons favoriete restaurantje: Cabo Cantina. Hoe perfect is dit beeld? Strand, zee, palmbomen en de ondergaande zon… Ik zou het geen straf vinden om dit iedere avond mee te mogen maken.

Zonsopkomst Spanje

Met deze foto speel ik een beetje vals want dit is een zonsopgang en geen zonsondergang. Ik maakte deze foto in augustus 2013 toen we op weg waren naar ons vakantieadres in Spanje. We hadden de hele nacht gereden en langzaamaan kwam de zon op. Er was niemand in de wijde omgeving te bekennen en het was muisstil, zelfs het water bewoog nauwelijks. Het lijkt bijna of je in de woestijn staat vind je niet? Zonsopkomsten maak ik niet zo vaak mee – zeker op vakantie niet – dus des te meer bijzonder vind ik deze foto.

Zonsondergang Thailand

En dan de laatste foto, uiteraard kon er een uit Thailand niet ontbreken. Ik moet er wel bijzeggen dat ik deze foto niet zelf heb gemaakt maar iemand van mijn reisgezelschap (van het bedrijf waar ik stage liep) wel. Ik heb er echter wel naast gestaan toen hij de foto maakte dus ik kan dit bijzondere moment nog haarfijn herinneren. Voeten in het witte zand, een zacht briesje vanaf de zee en mijn huid brandde nog na van het snorkelen die dag. Zonsondergangen op tropische eilanden, onbetaalbaar!

Ben jij ook zo dol op de zonsondergang? Wat vind je de mooiste foto?

Join the Conversation

 1. Léonie says:

  Wauw, wat een mooie foto’s! De zonsondergang in Venice Beach is echt heel mooi met die palmbomen. x

 2. Margot says:

  Wat een leuk overzicht! Ik maak elke vakantie ook wel zo’n soort foto.

 3. Jildou says:

  Wat een prachtige foto’s. De lucht hier in Helsinki is ook echt prachtig tijdens een zonsondergang. Thuis inNederland zie ik hem bijna nooit paars, roze en lichtblauw maar hier is hij echt zo onwijs mooi!

 4. Wat een mooie plaatjes! <3

 5. Laura says:

  Ik vind het altijd zo mooi als de lucht helemaal roze kleurt! Of als het lijkt dat de lucht in brand staat, haha :)

 6. Leonie Smit says:

  Super leuk! Ik betrap mijzelf er ook altijd op dat er altijd wel 1 zonsondergang foto bij zit. De mooiste hier vind ik de zonsopkomst eigenlijk! Terwijl ik eigenlijk Giethoorn moet zeggen aangezien deze foto achter mijn huis gemaakt is! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close