Inmiddels heb ik in mijn leven al aardig wat landen in Azië mogen zien. Thailand, Cambodja en Vietnam bijvoorbeeld. Vorig jaar heb ik Indonesië (Bali) hieraan toe kunnen voegen en recentelijk Japan nog. Ik ben dol op Azië. Het eten is er fantastisch, de mensen zijn onwijs aardig en ik voel me er altijd op mijn gemak. Maleisië is een land dat ik nog nooit eerder heb bezocht maar vriendinnetje Nanda maakte mij met haar verhalen toch nieuwsgierig. Vooral om het eten want het eten in Maleisië schijnt wel érg goed te zijn. Conimex komt met drie varianten Oosterse soepen waarvan de basis is gelegd in kleine, typische Aziatische keukentjes. Want heel eerlijk, de echte ‘homemade’ maaltijden in Azië zijn toch het lekkerst. Naast Thaise Tom Kha Kai en Indonesische Katjangsoep is er ook een Maleisische Laksasoep. En met die laatste ging ik aan de slag. Deze Maleisische Laksa vormt de basis voor een heerlijke maaltijd, ideaal voor doordeweekse dagen. De rode currysoep is bereid met kokosmelk en malse stukjes kip, al voegde ik er nog het een en ander aan toe om er echt een volledige maaltijd van te maken.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 1 zak Conimex Rode Currysoep
- 250 milliliter water*
- 150 gram gamba’s (voorgekookt en schoongemaakt)
- 3 mienestjes
- handvol taugé
- 1 ei
*Omdat de rode currysoep van Conimex vrij dik is voeg ik extra water toe om ervoor te zorgen dat de noedels gaar kunnen koken in de soep. Je kunt natuurlijk ook twee zakken soep gebruiken voor een intensere smaak.
1. Doe het water samen met de Conimex Rode Currysoep in een pan en breng het geheel aan de kook.
2. Draai het vuur laag en voeg de mienestjes toe. Kook de mie in de soep gaar.
3. Voeg zodra de mie bijna gaar is de taugé en de gamba’s toe. Verwarm het geheel mee.
4. Kook ondertussen het ei in 9-10 minuten hard.
5. Schep de Maleisische Laksa in diepe komen. Snijd het ei doormidden en leg in iedere kom een half ei. Garneer de soep met taugé.
Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar de andere twee soepen, hieronder leg ik er nog iets meer over uit.
Thaise Tom Kha Kai: een romige soep bereid met kokosmelk, rode paprika, lente-ui en smaakmakers als gember en limoenblad. Met malse stukjes kip en knapperige waterkastanjes.
Indonesische Katjangsoep: de vegasoep uit het nieuwe assortiment! Bereid met pinda’s en ketjap manis. Met de knapperige bite van waterkastanjes, taugé en sjalotjes en smaakmakers als gember, citroenspa en koriander.
De Conimex Soepen zijn vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt. Ook fijn: Conimex komt tevens met vijf verschillende Curry pastes, geïnspireerd op de curries uit Indonesië, Thailand en Singapore. Zo kun je Azië echt een beetje in huis halen.
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Conimex
Je hebt er een goed gevulde soep van gemaakt! Lekker!
Wat handig dat daar een pakje voor is! Alle 3 lijken me lekker!
Die thaise soep van conimex is ook heerlijk en zo klaar maar nu ga ik de thaise currysoep eens zelf maken