Mac and Cheese van Kraft

Het is maar goed dat wij van te voren hebben bepaald dat OhMyFoodness ‘meer is dan alleen koken’ want als foodie zou ik me eigenlijk moeten schamen. Onlangs probeerde ik namelijk de Mac and Cheese van Kraft. Typisch Amerikaans, zó makkelijk dat het schandalig is, een imago van heb-ik-jou-daar… Eigenlijk gewoon slecht. Maar wel heel erg leuk om te testen natuurlijk.

kraftmc

Mac and Cheese is denk ik het meest bekende gerecht uit Amerika. Macaroni met een kaassaus en that’s it. Voor OMF maakt ik al eens eerder Mac and Cheese met een twist, maar dit is in de verste verte daar niet mee te vergelijken. De Mac and Cheese die ik probeerde komt recht uit een pakje en het enige dat je nodig hebt is een pannetje waarin je de macaroni kunt koken, een scheutje melk en wat boter. Mijn Mac and Cheese van Kraft komt overigens bij Interfoods vandaan, een webshop met Amerikaanse etenswaren, maar hier is het product helaas niet meer op voorraad.

Hetgeen dat je moet doen om een bordje Mac and Cheese te creëren is de macaroni koken (dit doe je in zo’n zes minuten) en vervolgens een scheutje melk, wat boter en de kaaspoeder aan de warme macaroni toe voegen. Even goed doorroeren en je hebt een bord dampende Mac and Cheese voor je staan.

kraftmc3

kraftmc1

kraftmc2

Maar is het lekker? Sja… smaak is natuurlijk volledig subjectief. Mac and Cheese van Kraft is geen macaroni met geraspte kaas en ook absoluut niet vergelijkbaar met eigen gemaakte Mac and Cheese. De kaaspoeder heeft een typisch Amerikaanse cheddar smaak en hier moet je van houden. Ik heb het zelf nog een beetje gepimpt met wat Parmezaanse kaas (ja, nog meer kaas..) en verse basilicum en naar mijn idee heeft dit het ook wel nodig. De Mac and Cheese straight uit het pakje heeft een wat vlakke smaak en is rustig oersaai te noemen. Een beetje smaak toevoegen kan dus geen kwaad. Maar met eenmaal wat toevoeging is het prima te eten en zeker wanneer je zeer weinig tijd hebt om een voedzamere maaltijd op tafel te zetten, kom je met de Mac and Cheese van Kraft aardig weg.

Waar ik je wel even voor moet waarschuwen is dat het ontzéttend machtig is. Eén pakje is bedoelt voor één persoon, maar het is wel een echt Amerikaanse portie. Ik kreeg de helft nog niet op…

Al met al leuk om een keer geprobeerd te hebben, maar ik zal het zeker niet wekelijks (of maandelijks of eens in het half jaar) eten.

De Mac and Cheese van Kraft is voor €2,99 verkrijgbaar bij Usfoodz

Join the Conversation

 1. Ik wilde dit altijd al een keer proberen, maar het ziet er niet zo lekker uit als ik dacht haha.

 2. Suzanne says:

  Ik wil dit toch eens proberen!

 3. simone says:

  Naast het feit dat ik niet van pakjes en zakjes houd, is de Amerikaanse recept macaroni ham and cheese geen favoriet bij mij. Dus dit lijkt me echt verschrikkelijk, sorry.

 4. Alyssa says:

  Da’s best lekker! Alleen niet vergelijkbaar mijn eigengemaakte :P Ik kom het hier op Curacao overal in de supermarkten tegen, superhandig voor luie dagen :P (vooral de instantbajes waar alleen water bij hoeft :P)

 5. annelies van zelst says:

  Lees eerst eens de bevindingen van “healty life” en het onderzoek van de ny times over dit “spul”. Ik zou het niet aan je kinderen te eten geven!

 6. Lesley says:

  Het is heel makkelijk zelf te maken, en nog lekkerder ook..
  Hier heb ik een hele makkelijke video gevonden, en ik vond het erg lekker.

  https://www.youtube.com/watch?v=sxfHm8Dygyc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close