Love: SuitSuit Popcat handbagage koffer

Ik heb twee formaten koffers in mijn stash: een grote voor verre en lange reizen en een klein handbagageformaat voor korte reisjes en weekendjes weg. Van Bagageonline.nl kreeg ik laatst een wel zo waanzinnig toffe koffer thuisgestuurd dat ik heb besloten om een heel artikel te wijden aan deze accessoire. Ik heb het over de SuitSuit Popcat hangbagage koffer. SuitSuit is een enorm hip koffermerk dat de laatste jaren meer en meer aan populariteit aan het winnen is en dat is zeker niet onterecht. De koffers zijn kwalitatief namelijk niet alleen goed, ze zien er ook nog eens super hip uit. De koffer springt in ieder geval direct in het oog vanaf de bagageband. Tijd voor een kijkje in de koffer.

Bagageonline.nl

Bagageonline.nl is al jaren mijn favoriete webshop wanneer het aankomt op het aanschaffen van tassen, koffers en rugzakken. Je vindt er namelijk alles. Van kleine handbagagekoffers zoals deze van SuitSuit, tot backpacks en waanzinnig mooie handtassen van Cowboysbag. Geef me ongelimiteerd budget voor deze webshop en ik koop waarschijnlijk alles.

Favorieten binnen de shop zijn ongetwijfeld de koffers van SuitSuit vanwege de toffe designs, de mooie lederen handtassen van Cowboysbag en de backpacks van Nomad. Deze laatste neem ik vrijwel altijd mee op reis wanneer ik een stukje verder moet reizen.

Bagageonline levert bestellingen doorgaans binnen 1 werkdag, mits het product op voorraad is, en je betaalt geen verzendkosten.

SuitSuit Popcat handbagage koffer

Maar dan deze parel, de Popcat handbagage koffer van SuitSuit. Ik ben geen makkelijk persoon wanneer het aankomt op het uitkiezen van koffers, ik heb namelijk best een aantal eisen:

 • Ik geef de voorkeur aan koffers die vier wielen hebben, bij handbagage koffers zijn twee wielen ook nog ok, mits groot genoeg zodat de koffer niet steeds om mietert;
 • De koffer moet een harde case hebben, ik ben geen liefhebber van stoffen koffers;
 • De koffer moet dichtgaan met een cijferslot;
 • De koffer zelf moet niet te zwaar zijn, dat is namelijk alleen maar zonde van het maximale gewicht dat je mee mag nemen;
 • Er moet van binnen voldoende opbergruimte zijn, ook in de deksel, en moet zo ingedeeld zijn dat niet alles door elkaar wordt gemikt als je de koffer open doet.

Beste waslijst, dat geef ik toe maar als ik mijn spullen moet vervoeren en een koffer het laadruim van een vliegtuig in moet, moet ik er gewoon zeker van zijn dat hij het aankan.

SuitSuit Popcat

SuitSuit Popcat

De koffers van SuitSuit voldoen voor mij aan alle eisen en vooral over het cijferslot ben ik erg te spreken. De koffers van SuitSuit bevatten een TSA slot waarmee je de ritssluitingen vastzet in een cijferslot. In feite heb je dus twee sloten op de koffer: het cijferslot en de ritsen zitten vast waardoor de koffer niet makkelijk te openen is. Super handig en veilig. Ook hoef je niet bang te zijn dat de douane het slot kapot maakt en dat je deze vervolgens in een zakje in je koffer terugvindt, TSA sloten zijn namelijk alleen door de douane met een loper te openen.

Daarnaast is de koffer ook heel praktisch: de twee wielen zijn stevig en ietwat aan de grote kant waardoor de koffer gewoon stabiel voortgetrokken kan worden zonder dat deze omvalt als je over een losliggende stoeptegel heen rijdt. Ook het gewicht is erg netjes. Met een afmeting van  55x38x22 centimeter en een inhoud van 40 liter, weegt de koffer 2,7 kilogram en voor een handbagagekoffer vind ik dit prima. Vol is immers vol bij deze koffers en ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik hiermee aan het maximale gewicht zat. Ik gebruik dit formaat koffers trouwens nooit als handbagage maar check ze altijd in, de reden dat ze voor mij ook stevig moeten zijn.

SuitSuit Popcat

Waar ik het meest over te spreken ben is de indeling van de koffer zelf. Het grote vak van de koffer is écht groot. Het vak is redelijk plat en je kunt er veel in kwijt. Wat me echter nog het meest heeft verrast is de handige opbergmogelijkheden in de deksel van de koffer. Er zitten drie ritsvakken in waarin je kleine spulletjes maar ook ondergoed en schoenen in kwijt kunt, maar achter die ritsvakjes zit nog een tweede opbergvak dat ook nog erg ruim is. Dankzij de ritssluitingen en trekbanden hoef je je ook niet zorgen te maken dat de inhoud van de koffer op een hoop komt te liggen wanneer je de koffer openritst. Fijn, hoef ik in ieder geval geen strijkbout mee te zeulen.

Tot slot moet er natuurlijk iets gezegd worden over het design, want zijn de looks niet fantastisch? Mocht je een iets minder schreeuwerige koffer willen dan kan dat natuurlijk ook. SuitSuit heeft ook diverse andere koffers met meer gangbare kleuren en (mannelijke) designs.

Ik kan me voorstellen dat je met al deze voordelen verwacht dat deze SuitSuit Popcat koffer schreeuwend duur is, maar persoonlijk vind ik dit niet. Voor dit handbagage model betaal je € 119,00 en voor zo’n stevige en degelijke koffer vind ik dat niet veel geld. Bovendien wordt de koffer geleverd in een dustbag en dus kun je hem, in ieder geval thuis, mooi houden. Deze koffer is ook nog verkrijgbaar in middelgroot formaat met een inhoud van 62 liter. Dan kost de koffer € 149,00.

Wanneer je voor 21 februari een bestelling plaatst op Bagageonline.nl en daarbij de code ohmyfoodness gebruikt ontvang je 10% korting op je bestelling. Cowboysbag is uitgesloten van deze actie.

Ik ben helemaal lyrisch over mijn SuitSuit Popcat koffer. Sowieso dat ik hiermee de show steel op Schiphol wanneer ik binnenkort weer op reis mag!

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Wat een leuke koffer, die ga je zeker terugvinden bij de ophaalband! :D

 2. Deirdre says:

  Wat een leukerd! Alleen is dit geen handbagage koffer voor mij, hij is heel handig als je geen ruimbagage hebt maar ik heb liever een handbagage waar ik makkelijk bij kan. Nu moet je je hele koffer open maken om bijv. je portomonnee te pakken.

  1. Sabine Author says:

   Klopt, ik check hem ook altijd gewoon in. Handbagage is voor mij een tas :) Maargoed, als je een korte vlucht hebt en alleen handbagage mee mag nemen, is dit wel super handig!

 3. Margot says:

  Handig die vakjes binnenin!

 4. Marissa says:

  Ik heb gisteren net een handbagage koffer gekocht! Gewoon een simpele bordeaux rode die in de sale was.

 5. anouk says:

  Oehh wat een leuke koffer!

 6. Danella says:

  Oh die is echt prachtig!

 7. Linda / Oh My Beauty says:

  Wat een geweldig mooie koffer! Wauw! Ik vind hem helaas toch iets te duur. Ik gebruik niet zo vaak koffers, als ik ze vaker zou gebruiken dan zou ik deze wel aanschaffen. Wat een topper!

 8. Jaimy en Laura says:

  Wauw, deze is te gek!!

 9. Nadia says:

  Hij is zooo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close