Als het op cakes aankomt, dan heb ik zo mijn favorieten om te maken. Liefst zo zoet mogelijk en een beetje klef, heerlijk zo’n dikke plak ‘natte keek’. Mijn Frambozen Citroen Cake blijft populair en zoals ik wel vaker heb verteld schuif ik minimaal 1 keer per week een bananencake in de oven. Cake in overvloed hier in huis dus, maar bakblikken daarentegen: helemaal niet. Sterker nog, ik had 1 blik wat ik voor zo ongeveer alle cakes gebruikte. En na het zo intensief gebruikt te hebben, kun je je voorstellen dat ik hem inmiddels weg heb moeten gooien. Niet meer te redden dat ding.
Nieuwe blikken
Dus bracht ik vorige week maandag een bezoekje aan Dille&Kamille. Ik had de hele dag vrij aangezien we die ochtend terug waren gekomen van vakantie dus alle tijd. En dat heb ik altijd wel nodig in die winkel hoor, ik kan eindeloos leuke dingen blijven vinden daar. En dan had ik ook nog eens een cadeaubon, je begrijpt dat ik de hele middag zoet was.
Wat bakblikken betreft hebben ze een aardig assortiment daar en naast de 2 maten rechthoekige bakblikken die ik meenam, kocht ik ook een ronde donutvorm. Omdat -ie zo leuk is. Dus mijn eerstvolgende cake bakte ik uiteraard in dit gezellige rondje. Kleffer dan klef want ik maakte er een yoghurtcake van en de zachte topping is ook nog eens heerlijk: mascarpone met poedersuiker en limoensap. Wat mij betreft een heerlijke zoete en frisse cake die perfect bij dit prachtige weer past.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Limoen YoghurtCake
Ingrediënten
Cake
- 225 gram Griekse yoghurt
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 limoen rasp (hou een beetje apart voor op de topping)
Topping
- 250 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 1 limoen sap
Instructies
Cake
- Mix de Griekse yoghurt met de witte basterdsuiker tot een egale massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de eieren toe en mix tot je een egaal beslag hebt. Op het laatst voeg je de limoenrasp toe, roer dit door je beslag heen.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm en zet deze in de op 160 graden voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten gaar.
Topping
- Ondertussen maak je de topping door het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone te roeren. Roer tot je een mooi glad papje hebt en zet in de koelkast tot gebruik.
- Als de cake gaar is dan laat je deze volledig afkoelen op een taartrooster. Wanneer de cake afgekoeld is haal je hem uit het bakblik en smeer je met een eetlepel, met een draaiende beweging de topping erover. Maak af met nog een beetje limoenrasp.
Ziet er heeerlijk uit. Ik hou ook van natte kleffe cake.
Kan ik ook andere vorm gebruiken? Zo ja wélke?
Ja hoor, dat kan zeker. Deze vorm heeft een inhoud van 1,3 liter. Je kunt dus ook gewoon een rechthoekige bakvorm van 20cm gebruiken, deze heeft een inhoud van 1,2 liter. Of als je er eentje met dezelfde inhoud kunt vinden, dan is dat natuurlijk perfect. Ik denk dat hij wel iets langer in de oven moet aangezien het oppervlak minder verspreid is. Hou hem dus tijdens het bakken even in de gaten.
Wat een leuke vorm, die wil ik ook hebben! Dat wordt dus even naar de stad dit weekend :). Lekker receptje zeg.
Wat ziet deze cake er lekker fris uit!
Mmm, dat klinkt wel heel verfrissend en zeer smakelijk :)
Ziet er echt super lekker uit!
Zit nu in de oven… :)
Oeiiii heerlijk ik hou van limoen, ik heb t recept een beetje aangepast door honing als zoetstof te gebruiken, iets meer meel en limoensap eraan toe te voegen. Dank je voor je recept
Wat te doen met een bakje mascarpone waar maar 1-2 eetlepels uit is? Even de searchfunctie van OMF gebruiken! Taart staat in de oven as we speak.
De smaak was lekker, alleen was de cake een beetje taai en erg stevig geworden ipv lekker klef en smeuïg. Heb ik nog nooit meegemaakt. Enig idee hoe dat zou kunnen? Ik hoor het graag!
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de de feestdagen of bij de brunch of tussen doortje te geven