En ineens bedenk je je nu “OH NEE, ik heb alles in huis voor het kerstdiner maar niets voor bij de koffie”. Ik snap het hoor, deze tijd is al gek genoeg en ik kan het me he-le-maal voorstellen als je vergeten bent iets lekkers in huis te halen als je ondertussen al zo druk bezig bent met het kerstdiner. Maar geen nood, bij deze een recept voor wat lastminute roomboterkoekjes. Als je ook maar heel af en toe bakt gok ik dat je de meeste ingrediënten voor deze koekjes wel in huis hebt. De kerstsprinkles wellicht niet, maar daar zou je tal van andere ingrediënten voor kunnen gebruiken. Het recept voor deze roomboterkoekjes is van Laura’s Bakery en ik vind ze heerlijk. Zoutig, een beetje bros – perfect dus. Ook fijn is dat deze koekjes aan het eind van de ochtend nog bij je op tafel kunnen staan als je nu begint. Trek ongeveer 1,5 – 2 uur aan totale tijd af en deze koekjes zijn klaar om te eten. Top toch?
Lastminute roomboterkoekjes voor Kerst
Benodigdheden
- plasticfolie
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 225 g ongezouten roomboter - zacht
- 150 g (fijne) kristalsuiker
- 1 tl vanille-aroma
- 1 eidooier
- 300 g bloem
- 3 el kerst sprinkles
- snuf zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed dit tot een stevig koekdeeg.
- Vorm een rol van het koekdeeg en verpak deze in plasticfolie. Leg het deeg een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van het koekdeeg en leg deze verspreid over de bakplaat.
- Bak de roomboterkoekjes in 14-16 minuten gaar en laat volledig afkoelen.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.