Kookboeken wishlist

Je bent een culinair liefhebber of je bent het niet. Waar zo’n twee jaar geleden mijn kookboekcollectie nog uit vijf kleine boekjes bestond, past mijn collectie inmiddels niet meer op mijn kastje. Echter is het niet zo dat mijn liefde voor kookboeken daar eindigt. Integendeel, ik begin de afgelopen weken een kleine wishlist aan te leggen voor nieuwe kookboeken. Het is dat ik me van mezelf gedeisd moet houden, anders hadden ze er waarschijnlijk allemaal al gestaan…

alain1

alain2

190 Recepten uit de kookschool van Alain Ducasse
Noem mij een verschrikkelijke foodie of niet, maar ik heb geen idee wie Alain Ducasse is. Blijkt achteraf een enorm gerenommeerde sterrenchef te zijn, maar ik loop daar helemaal niet heel warm voor. Ik ben meer zo’n Nigella typetje denk ik, gezellig thuis en bourgondisch koken. Wat ik échter wel heel erg tof vind is het kookboek van Alain Ducasse. 190 recepten die met stap voor stap foto’s worden toegelicht. Daar hou ik van. Van die easy peasy fototutorials waardoor iedereen het recept kan maken. Foto’s vind ik bovendien het allerbelangrijkste punt waar een kookboek aan moet voldoen. Met meer dan 2.000 foto’s, zit dat met dit kookboek wel goed. € 39,95

jamie1

jamie2Jamie in 15 minuten
Al eerder deze week liet ik jullie weten enorm fan te zijn van Jamie Oliver en tot grote schaamte moet ik bekennen dat ik gewoon geen enkel kookboek van Jamie in huis heb! Dat wordt natuurlijk de hoogste tijd en hoewel ik ze het liefst allemaal in huis zou willen hebben -ooit komt dat nog-, staat met stipt op nummer 1 Jamie’s nieuwste kookboek: Jamie in 15 minuten.Verrukkelijke maar snelle recepten die dus perfect zijn om doordeweeks te maken. Ik verwacht dat ik uit dit kookboek heel veel recepten zou maken. € 29,95 

julie1

julie2

julie3

Koken voor familie en vrienden van Julie Goodwin
Naast het feit dat ik het liefst de hele dag naar 24Kitchen kijk, ben ik ook dol op Australian Masterchef. Het eerste seizoen heb ik helemaal kunnen volgen en tijdens dit dagelijkse uurtje culinaire televisie, kreeg ik grote bewondering voor Julie Goodwin, dé winnares van het seizoen. Lekker nuchter, een echte mamma-kok en ze maakt de meest leuke en rustieke recepten die je maar kunt verzinnen. Toen ik zag dat ze een kookboek heeft uitgebracht sprong ik bijna een gat in de lucht. Haar kookboek Koken voor familie en vrienden moet en zal in mijn collectie belanden. En het liefst zo snel mogelijk. €24,95  

adriano1

adriano3

adriano2

Adriano Zumbo
Patissier Adriano Zumbo leerde ik ook kennen via Masterchef, met name dankzij zijn fenomenale Croquembouche. Je zou maar zulke prachtige desserts kunnen maken als Adriano Zumbo… Ik ben dan ook op zoek gegaan of hij een kookboek zou hebben en thank god dat heeft ie. Helaas heeft het boek niet al te lovende recensies ontvangen, maar toch ben ik wel nieuwsgierig geworden… € 22,50.

Dit waren ze, mijn top 4 van kookboeken die ik heel graag wil hebben. Adriano Zumbo wil ik eerst even inzien voordat ik hem echt zou kopen, maar de overige drie hoop ik binnen nu en korte termijn toch wel aan mijn collectie te mogen toevoegen.

Welk kookboek staat hoog op jouw wishlist en heb jij nog goede tips?

Bron foto’s: Bol.com

Join the Conversation

 1. Milou says:

  Ohh dat boek van Adriano Zumbo lijkt me wel wat! mm, ziet er heerlijk uit allemaal!

 2. Marita says:

  Ik ben gek op Masterchef Australia. Zit iedere dag om 18.00 uur voor de tv! Kookboeken zijn echt verslavend, ook al doe ik er te weinig mee.

 3. Jamie in 15 minuten geeft veel ideeën voor koude gerechten. 90% is salade die je ook wel zelf kunt verzinnen. het 30 minuten boek vind ik dan wel weer heel erg leuk. Neem dan alleen toch iets ruimer de tijd.

 4. Tessa says:

  Ik heb het hummingbird bakboek, dat is ook zeker een aanrader met heerlijke soorten cupcakes, taarten, brownies etc.

  En het boek Leon, zoete waren en hartige zaken. Mooi van buiten en vol lekkere recepten. Achter in het boek vind je de gluten vrije recepten etc.

 5. cilia says:

  Ik heb het boek van Adriano Zumbo nét besteld, bij bol.com. In de aanbieding voor €6.90. Dáár kan ik met dus geen bult aan vallen hé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close