Kookboek voor meisjes van 8 tot 88

Vandaag laat ik jullie kennis maken met een nieuw kookboek. Kookboek voor meisjes van 8 tot 88, een hele mond vol, maar de titel dekt de volledige inhoud. Ik vind dit een enorm leuk kookboek. Wil je weten waarom? Lees gauw verder!

Kookboek1

Allereerst het uiterlijk, daar letten we natuurlijk ook op. Het is een groot en stevig kookboek, meer dan 300 bladzijdes aan kookplezier. De uitstraling van het boek is fris en huiselijk. De binnenkant is werkelijk prachtig. De bladzijdes zijn mat, wat een groot voordeel is. Wanneer bladzijdes helemaal glad en glanzend zijn, kan het licht vervelend weerkaatsen, wat bij dit boek dus niet gebeurd. Ook heeft het kookboek 2 lintjes waarmee je favoriete recepten kunt markeren. Ik hou van lintjes in (kook)boeken. Wat ik ook erg prettig vind, is dat de index niet alleen op alfabet maar ook op soort gerecht geordend is.

Kookboek6

De foto’s in het boek zijn écht heel mooi. Het eten ziet er heerlijk en uitnodigend uit en de sfeerbeelden zijn fantastisch. Mooie plaatjes en leuke details. Je kunt ernaar blijven kijken.

Kookboek3

Dan de inhoud. De hoofdstukken zijn gebaseerd op ‘soorten’ meisjes. Hier kun je zien welke recepten goed bij je zullen passen. Ben jij geen beginner in de keuken en durf jij een uitdaging wel aan? Dan zijn de recepten van de Keukenprinsessen iets voor jou. Gek van ouderwets lekkere Hollandse pot en klassieke recepten, kijk dan bij Meisjes van minstens 80. Bij elk ‘meisje’ wordt het hoofdstuk kort ingeleid met een anekdote, omschrijving of gedichtje.

Kookboek2

Kookboek5

De recepten in het boek zijn origineel, vernieuwend en ook lekker! De recepten zijn overzichtelijk en begrijpelijk, makkelijk te volgen dus.

Kookboek4

Alleen voor de prachtige foto’s zou ik dit boek je al aanraden, als je van foodfoto’s houdt natuurlijk! Geen kleine plaatjes naast de ingrediëntenlijst in dit kookboek, nee, mooie foto’s krijgen een hele bladzijde. En soms zelfs twee! Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 door Mirjam van der Rijst en Marcel van Driel is een echte aanrader, leuk om te hebben en leuk om cadeau te geven.

Join the Conversation

 1. Wat leuk!

 2. Lieke says:

  Ik zou het boek alleen al om de cover kopen, wat mooi!

 3. Marije says:

  Wat een leuk kookboek! Eindelijk eens iets anders dan anders!

 4. Esmay says:

  Dit lijkt me nog ’s een leuk boek! Die foto’s erin zien er inderdaad prachtig (en lekker!) uit!

 5. Lotje says:

  Oh dit boek wil ik echt hebben, qat een beauty!

 6. Cuisine Céline says:

  Oh, die ziet er leuk uit!

 7. Caroline says:

  wat leuk! die ga ik kopen voor als ik op kamers ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close