Kookapp TIP: Koken met Aanbiedingen

Iedere woensdag probeer ik in OMF’s Studentenkeuken al zoveel mogelijk budgetmaaltijden te publiceren, maar nu is er voor de echte koopjesjager en hele nieuwe kookapp gelanceerd: Koken met Aanbiedingen. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die let op de wekelijkse aanbiedingen in de supermarkt en graag wil besparen op het eten. En nog leuker: vanaf aankomende maandag kom je iedere twee weken ook een recept tegen van mij! Omdat de app zowel voor Android als voor Apple-toestellen beschikbaar is, en de recepten stiekem ook via de officiële website te bekijken zijn!, vond ik het de hoogste tijd om eens meer te vertellen over dit superleuke concept.

Koken met aanbiedingenKoken met Aanbiedingen
Goed, eerst even over de app zelf. Het initiatief voor deze app komt van drie mannen (echt!) en zij spitten zelf alle aanbiedingen van diverse supermarkten door, bedenken op basis daarvan recepten, koken en fotograferen en zetten de recepten vervolgens in de app.

“Alle Nederlandse supermarkten hebben aanbiedingen, en die zijn populair. Prijs is de belangrijkste reden voor mensen om hun supermarkt te kiezen en te bepalen wat er gegeten wordt. Dat blijkt uit alle onderzoeken. Toch bleek het knap lastig om een makkelijke en lekkere maaltijd samen te stellen waarvan zoveel mogelijk ingrediënten op dat moment in de aanbieding zijn. En dat lossen wij nu op”, aldus Jordy van Meer, een van de oprichters.”

Kortgezegd bevat Koken met Aanbiedingen dus enkel recepten die gemaakt zijn met minstens twee of meer producten die op dat moment in de aanbieding zijn. Dit betekent dus ook dat het recepten-aanbod iedere week wisselt, want de aanbiedingen doen dit natuurlijk ook. Wanneer je een recept hebt uitgekozen kun je vervolgens met behulp van de bespaarmeter zien hoeveel je eigenlijk hebt bespaard.

Nu hoor ik je denken: ja maar houden ze dan rekening met alle supermarkten? Jep, althans… wel met de grootste. Zo zie je in de app recepten voorbij komen die gebaseerd zijn op de aanbiedingen van Lidl, Albert Heijn, Jumbo, Aldi, C1000, Plus en Dirk. Een flinke selectie dus en daar zit vast wel een supermarkt tussen waar jij je boodschappen doet.

Koken met aanbiedingen

OMF vs Koken met Aanbiedingen
Zoals ik in de inleiding al zei kom je vanaf aankomende maandag ook regelmatig een recept van mijn hand tegen, OhMyFoodness en Koken met Aanbiedingen gaan namelijk samenwerken! Twee keer per maand duik ik op zondag of maandag de Albert Heijn in en maak ik op basis van de bonusaanbiedingen van die week een internationaal georiënteerd gerecht. Ieder recept bevat minimaal twee producten die op dat moment in de aanbieding zijn en verder heb je enkel producten nodig die in diezelfde supermarkt verkrijgbaar zijn. Lekker makkelijk dus!

Maar ik ben niet de enige die dit doet. Zo kun je van Sesanne van The Lion Kitchen iedere maandag al een vegetarisch recept voorbij zien komen en staan er nog een aantal foodbloggers op de planning die ook recepten via de app gaan delen.

Ieder recept dat ik zal gaan maken voor Koken met Aanbiedingen komt later overigens ook op OMF te staan, dus je hoeft niet bang te zijn om recepten te missen.

Dus: ben jij zo iemand die iedere week de (digitale) folders doorspit op zoek naar de beste aanbiedingen en daar vervolgens je eetplanning op baseert? Dan is deze app voor jou gegarandeerd een aanwinst.

Nieuwsgierig geworden? De Koken met Aanbiedingen app is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij Google Play en in de App-Store. Zeker downloaden! Meer informatie over deze app is te vinden op KokenmetAanbiedingen.nl.

Join the Conversation

 1. Laura says:

  Superleuk! Ik hou altijd de aanbiedingen in de gaten en probeer daar dan wat mee te maken. Handig dat er nu zo’n app is!

 2. Sheela says:

  Superleuk, dit is echt handig voor mij. Ik kijk vaak bij de bonusproducten bij de AH, en dan maak ik daar vaak een recept mee. x

 3. MySimplySpecial says:

  Wat een leuk en handig concept!

 4. Kirsty says:

  Klinkt heel leuk!

 5. Diana says:

  Ik heb ‘m gedownload; wat een fijne recepten staan er bij! Ontzettend handig app, ik ga hier vast en zeker veel gebruik van maken.

 6. Nathalie says:

  Wat een leuke tip! Ga ik downloaden! :)

 7. Sanne says:

  Heel handig dit.
  Ik ga de app snel downloaden!

 8. Hester says:

  Leuk idee en tof dat je mee mag doen!

 9. Oh, wat een goed en leuk idee! Daar houdt dit studentje wel van:) Goede combinatie van goedkopere boodschappen, en lekkere receptjes van jouw!

 10. Joyce says:

  Wat een leuke app! gelijk even downloaden

 11. Dat is handig hé! Meteen opzoeken in de app store!

 12. Elsbet | La Vie Pure says:

  Superhandig!

 13. waarom is de app van koken met aanbiedingen nu offline?

  1. Sabine Author says:

   Geen idee, misschien dat ze de app hebben opgeheven? Heb er verder geen bericht over gekregen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close