Zoals jullie weten ben ik dol op pasta en noedels vallen daar wat mij betreft ook een beetje onder. Ik laat dan ook niet gauw een week voorbij gaan zonder noedels of pasta op tafel te zetten. Deze knoflooknoedels met gemberchampignons zijn ontzettend makkelijk en staan in no-time op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag dus.
Door de sterke smaak van de gemberchampignons en de knoflooknoedels mistte ik zelf verder niets aan dit gerecht. Bovendien vind ik noedelgerechten het allerlekkerst als er niet teveel ingrediënten mee gemoeid zijn. Voor mij hoeven er niet 5 soorten groenten en een proteïnebron aan te pas te komen, ik geniet er juist het meest van als de noedels zo puur mogelijk zijn en ze worden afgetopt met een simpele topping. Vandaar dat ik deze pindakaasnoedels of de noedels met bosui-olie ook zo geweldig vind! Maar goed, mocht je er toch wat meer aan willen toevoegen dan kan dat uiteraard. Je kunt heel eenvoudig dun gesneden reepjes rundvlees of kipdijfilet aan de champignonmix toevoegen.
Het was eerst mijn bedoeling om shiitake te gebruiken voor dit gerecht, maar jémig wat zijn die paddenstoelen ongelofelijk duur op dit moment! In plaats van shiitake ben ik gegaan voor de oude vertrouwde kastanjechampignons. Ook hartstikke lekker, een stuk makkelijker te krijgen en een minder grote aanslag op je portemonnee. En dat is in deze toch al dure tijden ook fijn, toch?
Knoflooknoedels met gemberchampignons
Ingrediënten
Voor de knoflooknoedels:
- 500 g van je favoriete noedels
- 2 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 6 teentjes knoflook - fijngehakt
Voor de gemberchampignons:
- 800 g kastanjechampignons - in plakjes
- 4 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 5 cm verse gember - geraspt
- 4 bosuitjes - in ringen
Instructies
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en roer alle andere ingrediënten door elkaar.
- Verhit een wok op het vuur, doe de noedels in de pan en voeg de woksaus toe. Bak de noedels al omscheppend zo'n 5 minuten tot je de knoflook goed ruikt.
- Verhit ondertussen een koekenpan op een andere kookpit en bak hierin de champignons tot ze zacht worden.
- Roer de sojasaus, vissaus, gember en bosuitjes door elkaar en voeg deze toe aan de champignons. Bak nog 2 minuten door en serveer de knoflooknoedels met de gemberchampignons bovenop.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.