Kip Teriyaki

Een hele tijd geleden reviewde ik  twee woksauspakketten van MeiAsia voor je. Toen besteedde ik aandacht aan de Thaise Rode Curry en gebruikte ik het Japanse Teriyaki pakket om zalm mee te marineren. Wat was het verrukkelijk. Een aantal keer kreeg ik de vraag of je de zalm ook kon vervangen door kip en natuurlijk kan dat! Sterker nog, je kunt Kip Teriyaki ook heel makkelijk zelf maken door alle benodigde ingrediënten bij elkaar te zoeken. En ik durf te wedden dat je een aantal ingrediënten al gewoon in huis hebt. Vandaag laat ik je zien hoe je het moet. Ik serveerde de Kip Teriyaki met komkommer, zilvervliesrijst en een omelet maar ook met noedels is het erg lekker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Sake
  • 4 eetlepels Mirin
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

1. We beginnen met het maken van de marinade omdat de kip wel even wat tijd nodig heeft om alle smaken in zich op te nemen. Meng voor de marinade de Sake, Mirin, sojasaus en basterdsuiker goed door elkaar tot de suiker is opgelost. Leg hier de blokjes kip in, roer even goed door en zet de kom vervolgens een paar uur afgedekt in de koelkast.

2. Verhit na een paar uur de zonnebloemolie in een wok en wok hierin de kipfilet tot het gaar is. Schep af en toe een lepel van de marinade over de kip zodat deze lekker sappig blijft en goed van smaak. Voeg zodra de kip gaar is ongeveer een soeplepel marinade toe en laat dit indikken tot de saus wat dikker is geworden. Wanneer de saus niet dikker wil worden kun je een beetje maïzena met water los roeren en dit aan de saus toevoegen.

3. Schep de kipfilet op de rijst en strooi de sesamzaadjes eroverheen.

kip teriyaki

Join the Conversation

  1. Sabrina says:

    Ziet er lekker uit!

  2. I scream beauty says:

    Dat ziet er heerlijk uit!

  3. Joyce says:

    Lijkt me erg lekker!

  4. Sjoerd says:

    Ziet er heerlijk uit.. maar dat is geen omelet

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close