Ken jij Foodbook al?

Normaal schrijf ik niet zo snel een artikel over één site, maar zo heel af en toe maak ik graag een uitzondering. Wanneer ik een site écht de moeite waard vind en omdat ik graag wil dat jullie hem ook leren kennen. Vandaag is het weer tijd voor zo’n uitzondering, ik wil je graag kennis laten maken met Foodbook. Een site die voor foodbloggers heel leuk is, maar ook voor mensen die gewoon van koken houden of op zoek zijn naar lekkere recepten.

foodbook

Foodbook
Foodbook is een culinair platform, dat gemaakt is uit initiatief van Wouter en Tim.  Zoals de naam eigenlijk al verklapt is het een combinatie van een receptensite, maar je kunt de recepten die erop staan ook bundelen in een digitaal kookboek. Wat je er allemaal kunt doen zal ik je zo meteen uitleggen, maar eerst nemen we een kijkje op de site zelf. Wanneer je op de homepage komt zie je direct een aantal kookboeken en recepten staan. Ook zie je een grote ‘Aan de slag met Foodbook’ knop wat al een beetje verklapt dat je er een account aan kunt maken, iets dat ik je zeker aan kan raden. Zoals ik net al zei is Foodbook kortgezegd een receptensite waar je recepten kunt vinden van foodbloggers (ook van OhMyFoodness!), maar ook van mensen die gewoon graag in de keuken staan en ergens hun recepten willen delen. Ook jij kunt er dus een recept uploaden. Zie het een beetje als een manier om jouw recepten met de wereld te delen, zonder daar een hele blog voor te moeten starten.

foodbook

Wat kun je ermee?
Goed, even concreet wat je allemaal met Foodbook kunt doen. Dit zal je ook direct een inzicht geven in de leukheidsgraad van de site. Met Foodbook kun je:

 • Jouw eigen recepten uploaden, voorzien van een foto en uitgebreide beschrijving en deze delen met de bezoekers van Foodbook.
 • Bezoekers van Foodbook kunnen jouw recept liken, opslaan en aan hun kookboek toevoegen.
 • Je kunt dus een eigen digitaal kookboek maken met de recepten die op Foodbook staan. Het kookboek kun je geheel naar smaak aanpassen.
 • Kookboeken en recepten van anderen inkijken.
 • Inspiratie opdoen voor het eten, je kunt namelijk eenvoudig door honderden recepten bladeren en op basis van de foto’s al een keuze maken.
 • Wanneer je een foodblog hebt: nieuwe bezoekers trekken. Bij ieder recept dat je plaatst zal jouw naam + bloglink geplaatst worden.

Foodbook staat nog wel in de kinderschoenen maar uitbreidingen staan op de planning voor de toekomst, zo kun je over een poosje bijvoorbeeld jouw digitale kookboek ook laten drukken. Ik wilde deze site graag met jullie delen, wellicht is het een leuke aanvulling op de sites die je al volgt. En misschien lijkt het jou ook wel leuk om een recept met de wereld te delen, met Foodbook kan dat dus op een heel makkelijke manier, zonder dat je direct een blog aan hoeft te maken of iets dergelijks.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Dit soort sites zijn zó leuk!

 2. Daniëlle says:

  Wat een leuke site zeg! Heb me gelijk aangemeld haha :)

 3. Eline says:

  Ik ga even een kijkje nemen :)

 4. Laura says:

  Superhandig! Ik ga zo even een account aanmaken :)

  1. Wouter says:

   Leuk Laura,

   Als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het graag.

   Groet,
   Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close