Dit jaar mag ik mijzelf ambassadeur noemen van Weydeland Kaas. Iets waar ik HEEL trots op ben want niet alleen ben ik een echte kaaskop, met name van Hollandse kazen krijg ik gewoon niet genoeg, Weydeland vind ik bij uitstek ook nog eens de lekkerste Hollandse kaas die wordt gemaakt. Koop je een blok kaas van Weydeland, dan weet je precies waar de kaas vandaan komt – da’s ook fijn! Het hele jaar ga ik jullie voorzien van lekkere inspiratie met de kazen van Weydeland en ik trap vandaag af met een lekker ontbijtrecept: kaaspannenkoekjes met gerookte zalm en dillecrème. Lekker voor tijdens de aankomende paasdagen als je fan bent van een hartig ontbijt.
Even over Weydeland Kaas
Overkoepelend bedrijf Treur Kaas rijpt en verzorgt sinds 1955(!) Hollandse kazen in haar eigen kaaspakhuis. Dankzij de constante temperatuur en luchtvochtigheid kan de kaas een optimale smaak ontwikkelen. Treur Kaas is altijd op zoek naar de lekkerste kaasspecialiteiten met een unieke smaak en daarvoor werken ze samen met kleinschalige kaasmakerijen en boeren die passie voor kaas hebben. Het premium kaasmerk van Treur Kaas is Weydeland Kaas; een Hollandse kaas bereid van weidemelk.
Weydeland Kaas is verkrijgbaar in de leeftijden van jong tot en met oud en wordt bereid met vegetarisch stremsel en is lactosevrij. De kazen zijn heel romig en hebben een volle smaak. Zelf ben ik fan van de Jonge, Jong Belegen en Belegen kazen, maar mijn mannen krijgen dan weer geen genoeg van Weydeland Flinck: een oude kaas met van die lekkere eiwitkristallen.
Weydeland Kaas vind je niet in de supermarkt maar wel bij de kaasboer. Wil je weten of Weydeland ook bij jou in de buurt te koop is, check dan de pagina met alle verkooppunten.
Kaaspannenkoekjes met gerookte zalm en dillecrème
Goed, ik ging aan de slag met de Belegen 48+ kaas van Weydeland en maakte daar heerlijke kaaspannenkoekjes mee. De kaaspannenkoekjes zijn lekker luchtig en door de kaas er geraspt aan toe te voegen, krijg je hier en daar echt van die pockets gesmolten kaas in de pannenkoekjes. Omdat de pannenkoeken vrij stevig zijn van smaak, topte ik ze af met gerookte zalm en frisse dillecrème. Heel eenvoudig allemaal, maar erg lekker voor een ieder die dol is op hartige ontbijtjes. En ben je nou niet zo van de zalm of wil je het allemaal iets minder uitgebreid? Sprenkel dan wat stroop over de kaaspannenkoekjes. De zoete smaak van de stroop gaat perfect bij de ziltige smaak van de kaas.
Kaaspannenkoekjes met gerookte zalm & dillecrème
Benodigdheden
- grove rasp
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 ml olijfolie
- 300 ml volle melk
- 100 ml karnemelk
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 100 g Belegen Weydeland Kaas
- boter om in te bakken
Toppings
- 200 g gerookte zalm
- 125 g crème fraîche
- 1 tl verse dille - fijngehakt
- zwarte peper
Instructies
- Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de olijfolie, volle melk en karnemelk op.
- Voeg het zelfrijzende bakmeel, de baking soda en het snufje zout toe en klop het geheel tot een klontvrij beslag.
- Rasp de Belegen Weydeland Kaas grof en spatel de geraspte kaas door het pannenkoekbeslag.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak 12 pannenkoekjes van het beslag.
- Stapel de kaaspannenkoekjes op en verdeel de gerookte zalm er overheen.
- Roer de crème fraîche, dille en zwarte peper door elkaar en schep een lepel van de dillecrème bovenop de gerookte zalm.
- Bestrooi de stapel pannenkoeken desgewenst met extra geraspte kaas en serveer ze direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.