Kaaspannenkoekjes met gerookte zalm & dillecrème
Liefhebbers van hartige ontbijtjes kunnen hun geluk niet op met deze kaaspannenkoekjes met gerookte zalm & dillecrème. Zo gemaakt en ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: dillecreme, geraspte kaas, gerookte zalm, hartig ontbijt, hollandse kaas, kaas, kaaspannenkoekjes, ontbijt, pasen, warm ontbijt, weydeland
Servings: 12 pannenkoekjes
- 4 eieren
- 50 ml olijfolie
- 300 ml volle melk
- 100 ml karnemelk
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- 100 g Belegen Weydeland Kaas
- boter om in te bakken
Toppings
- 200 g gerookte zalm
- 125 g crème fraîche
- 1 tl verse dille - fijngehakt
- zwarte peper
Breek de eieren in een kom en klop ze samen met de olijfolie, volle melk en karnemelk op.
Voeg het zelfrijzende bakmeel, de baking soda en het snufje zout toe en klop het geheel tot een klontvrij beslag.
Rasp de Belegen Weydeland Kaas grof en spatel de geraspte kaas door het pannenkoekbeslag.
Smelt de boter in een koekenpan en bak 12 pannenkoekjes van het beslag.
Stapel de kaaspannenkoekjes op en verdeel de gerookte zalm er overheen.
Roer de crème fraîche, dille en zwarte peper door elkaar en schep een lepel van de dillecrème bovenop de gerookte zalm.
Bestrooi de stapel pannenkoeken desgewenst met extra geraspte kaas en serveer ze direct.