Jaaroverzicht 2015: What happened?!

Oh jongens, ik blijf er maar van staan te kijken dat ieder jaar een veelbewogen jaar is. Wanneer worden jaren gewoon eens normaal? Niet dat het van mij hoeft hoor, ik ben blij met zo’n gevarieerd leven maar als ik ieder jaar aan het einde terugkijken op de voorgaande maanden denk ik keer op keer: wow, wat is er veel gebeurd. Alweer ruim een jaar geleden ging ik fulltime aan de slag voor OMF. Een enge stap maar wel de beste beslissing die ik in tijden heb genomen. Vanaf 1 december 2014 was ik officieel fulltime ZZP’er en ik had nooit durven dromen dat er zóveel zou gebeuren in een jaar tijd. Het leek mij leuk om op deze middag op 31 december 2015 aan de hand van mijn Instagramfoto’s eens terug te kijken naar mijn en OMF’s afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd en wat zijn de absolute hoogtepunten?

Januari

Lang leve een plafond van een paar meter hoog. Double unders oefenen op de kleedkamer! #crossfit #thatfeeling

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Mijn jaar begon nog relatief rustig. De OMF Detoxmaand was bezig en ik was flink aan het trainen om beter te worden met CrossFit. Mijn grootste struikelblok: double unders. Gelukkig hebben wij een kleedkamer met hoog plafond dus ik kon, ondanks de regen, lekker binnen oefenen.

This years resolution Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Dit is mijn leidraad geweest voor 2015. Voorheen had ik nog wel eens de neiging om meer te kijken naar wat anderen hadden in plaats van wat ik zelf presteerde. Dom en onnodig. Ik ben er echt gelukkiger van geworden dus ik zet dit motto lekker door volgend jaar. Misschien is het wel mijn levensmotto geworden.

@francescakookt, @liefdevoorlekkers en @brendakookt sharen ons eten gewoon vandaag! <3 ruikt allemaal heerlijk.

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

De foodinertjes waren ook dit jaar weer aanwezig. Ik ben zo blij met deze meisjes

Drie violen en een trommel en een fluit, ik kom de komende week mijn huis niet meer uit 😬 #kitchenaid Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Eindelijk kon ik een KitchenAid keukenmachine verwelkomen in mijn huis. Na járen op de bucketlist te hebben gestaan, staat ‘ie nu in levende lijve op mijn aanrecht. En ik gebruik hem nog altijd trouw meerdere keren per week.

Februari

Cheers to the weekend!

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

In februari was ik samen met Tim uitgenodigd om een nachtje te komen slapen en te dineren bij hotel MooiRivier in Dalfsen. Redelijk dichtbij huis maar toch heerlijk om even weg te zijn.

Oud en Nieuw! Tijd voor een wat professioneler aanpak ;) #omfyoutubekanaal #panasonic Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Het was tijd voor een upgrade. Eind vorig jaar begon ik al iets meer video’s te maken voor YouTube, maar dit jaar wilde ik er toch wel serieus mee aan de slag gaan. En dat is me gelukt! Van 1000 abonnees groeide het OMF YouTube-kanaal naar 5.500 + abonnees. Natuurlijk nog niet heel veel, maar ik vind het enorm leuk om video’s op te nemen dus ik ga er lekker mee door. Hopelijk wordt dit mijn project voor 2016. Dat was het voor afgelopen jaar eigenlijk al maar toen ik deze foto deelde via Instagram, had ik mijn eerste boek-afspraak al gehad.

Dit moet de mooiste outfit allertijden zijn 😂 Gelukkig naar huis straks en kijken of de HAP een plekje voor me heeft vandaag.

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Helaas ging het begin dit jaar ook wéér mis met mijn knie. Ik was net volledig hersteld van mijn operatie in juni 2016 toen ik tijdens een bootcamp weekend op Ameland mijn knie ontwrichtte. Uiteindelijk geen gescheurde meniscus maar wel een gescheurde binnenband. Maanden ben ik bezig geweest met revalideren.

Maart

 

Amen. #inspirational #quote Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Terwijl ik jullie voorzag van recepten en video’s op OMF en ik bezig was met revalideren, namen de boekplannen ook steeds serieuzere vormen aan.

Whiii! Vind ik leuk, al is het maar voor een paar daagjes. #foodtrip

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Ook stond de eerste echte persreis van dit jaar op de planning waarvoor een visum aangevraagd moest worden. In april zou ik samen met Queens naar Vietnam vliegen. Woohoo!

Een dag vol camera op je neus met een zendertje in je zak. Ik hou ervan 😊 Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Ik was een aantal keer op televisie te zien dit jaar. In maart was de filmploeg van RTL bij mij thuis voor een item in Life 4 You.

En ineens PATSBOEM was daar het getekende boekcontract. Waaaa! Het Guilty Pleasures Kookboek ging er dan echt komen. Wauw. Zo weet je in januari nog van niets en zo heb je eind maart een boekencontract op zak. Zo tof.

April

 

Omg yaaaaaaay! #keukeneiland Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Mijn keuken werd uitgebreid met dit keukeneiland van Ikea. Nog altijd een van de beste investeringen in het huis ooit want ik heb er iedere dag nog heel veel plezier van.

*pruttel pruttel* hier wordt een stukje hemel gemaakt! #boekdag #guiltypleasureskookboek

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

In april kookte ik vooral héél veel voor het boek. Ik had mijn weken zo ingepland dat ik drie volledige dagen kon besteden aan het boek en twee volledige dagen aan OMF.


En ik ging naar Vietnam! Wat een prachtig land. Hopelijk kan ik er nog eens naartoe maar dan voor langere tijd. Drie dagen was wel erg weinig!

Mei

Begin mei vierde ik mijn 25e verjaardag. De ideale gelegenheid om een taart voor het boek én voor mijn verjaardag te maken.

Waaaaahhh ik heb hier de eerste vormgegeven recepten van mijn boek in handen. Zo, zo, zo tof 😁 #guiltypleasureskookboek Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Ook ontving ik de eerste vormgegeven recepten van mijn boek. Aaaah! Zo erop terugkijkend is dit jaar echt een rollercoaster geweest, zo onwijs gaaf allemaal.

Ik gaf een workshop Sangria maken op de Libelle Zomerweek.


En de covershoot voor het boek vond ook plaats! Zo’n leuke dag en ik ben nog altijd onwijs blij met het eindresultaat.

Eerste dag Disneyland: zoooooo leuk! Gelukkig hebben we er nog drie te gaan. #Disneyland

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Om een beetje meer tijd met Tim door te kunnen brengen gingen we een lang weekend naar Disneyland Parijs. Het was gewéldig en hoewel ik dacht dat ik het nu voorlopig wel weer had gezien, wil ik stiekem al weer terug.

De Graskaasmarkt is geopend! Samen met @brendakookt en @uitpaulineskeuken de bel mogen luiden. Wat een eer! :D Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Samen met Brenda en Pauline opende ik de Graskaasmarkt in Alkmaar. Een hele happening zeg.

Juni

Keihard aan het genieten bij Alí aan de Herengracht. Waaaaanzinnige Turkse keuken. Ik heb er een nieuwe favoriet bij.

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Op uitnodiging dineerden Tim en ik bij Alí in Amsterdam en daarna bezochten we een optreden in de Melkweg van onze favoriete band: Poets of the Fall.


Samen met Brenda organiseerde ik The Biggest Bloggers BBQ powered by MAGGI waar we een aantal van onze lezers ontmoetten. Het was een zonnige dag en heel gezellig.

Zo, dit was onze dagbesteding vandaag.

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Na anderhalf jaar namen we eindelijk onze tuin onder handen.

Weekendje weg en de mannen hebben een buitenhaard ontdekt bij onze cottage. Mannen en vuur he. Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Samen met Ken en Annemie deden we een weekendje CenterParcs.

En ik liet een nieuwe tattoo zetten

Juli

 

Ik heb een OMF auto! 😁 Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Juli was een iets rustigere maand, ik had namelijk alles voor mijn boek ingeleverd. Wel kocht ik een nieuwe auto en liet ik deze direct maar bestickeren. Hoe cool! Nog steeds heel blij mee.

Place to be tijdens de Gentse Feesten: het Polé Polé festival nabij de Korenlij. #GF15 #visitgent #visitflanders #OMFinGent #wanderlust

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Ik ging op korte perstrip naar het mooie en gezellige Gent om de stad te ontdekken. Daar wil ik echt nog eens heen.

Augustus

 


En toen ineens was mijn boek te pre-orderen via Bol.com en alle online boekhandels. Waaaah, dat was toch wel even in mijn arm knijpen hoor.

Guess what I have… Waaaaaaa! #proefdruk #guiltypleasureskookboek

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

En na maanden werken en wachten was daar dan ook eindelijk de proefdruk.

#sorryTOTALLYNOTsorry 18-23dec eindelijk weer terug naar New York met mijn lief. Jaaaaa! <3 #wanderlust #nevernottravelling #NYC Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Ik besloot van blijheid spontaan een tripje naar New York te boeken. OOPS!

September

Ons huis voor de komende twee weken <3 #ohmyfoodness #wanderlust #nevernottravelling

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

En toen hadden we eindelijk écht vakantie. Begin september gingen we samen met mijn ouders naar Bali.

No words needed <3 #ubud #ricefields #bali #wanderlust Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Ultiem van genoten, wat een prachtig (ei)land.

Oktober

Whiii, in de Stentor van vandaag met veel aandacht voor het #guiltypleasureskookboek. Zo tof <3 #ohmyfoodness

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

Begin oktober kwam de media-aandacht rondom mij en het Guilty Pleasures Kookboek op gang. Het begon met een uitgebreid interview in De Stentor. Inmiddels kan ik zeggen dat ik met het boek in talloze magazines heb gestaan en dat er héél veel online aandacht is geweest. Dankjulliewel aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Het is echt onbeschrijfelijk tof om je werk overal terug te zien.

Turijn is niet alleen heel erg lekker hoor. Ook heel mooi! #omfinturijn #wanderlust #torino #nevernottravelling Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


Met vriendinnetje Nanda ging ik op korte citytrip naar Turijn! Heel geslaagd.

En niet veel later ook met Nanda op korte roadtrip naar Zuid-Frankrijk. Het is achteraf toch best een heel reislustig jaar geweest, ook al voelde dat niet altijd zo.


Aaaaah mijn boek!! Daar is ‘ie dan! Bi-zar gevoel.

Helaas ging het wel wéér mis met mijn knie, tweede keer dit jaar inderdaad. Momenteel zijn we nog steeds aan het onderzoeken wat er allemaal aan de hand is.


Ook werd ik genomineerd voor de Viva400. Niet gewonnen maar ik vond het een enorme eer om deel uit te mogen maken van deze lijst.

November

November, dé maand van mijn boeklancering. Deze vond op 5 november plaats bij Julius Bar & Grill in Amsterdam. Een van mijn favoriete restaurants.


En ik mocht op uitnodiging van het Curaçao Tourism Board een week lang het prachtige eiland ontdekken. Hopelijk hebben jullie mee kunnen genieten dankzij alle social media posts en plogs op OMF!

Ook voegde ik weer een (of eigenlijk twee) tattoos toe aan mijn collectie. Cadeautje van Tim ter ere van mijn boek.

December

 

Het kostte me drie pogingen maar eindelijk tickets bemachtigd voor Adele. Ieeeeee. 4 juni in ZiggoDome. #sohappy Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op


December stond eigenlijk in grote lijnen in het teken van twee dingen: het scoren van Adele tickets en ons tripje naar New York. Het scoren van die tickets kostte me heel wat tijd en moeite, maar het is wel gelukt. YEAS!

Zelfs met regen en mist blijft dit uitzicht magisch. #omfinNYC #topoftherock #wanderlust #fromehereistand

Een foto die is geplaatst door sabine_koning (@ohmyfoodnessnl) op

En New York <3 Sinds 2012 zo gemist en eindelijk waren we er weer. Het was geweldig. Je ziet en leest er binnenkort meer over op OMF.

2015, je was gewéldig. Geen minuut had ik willen missen en iedere dag heb ik optimaal beleefd en genoten van mijn werk. Het is zo, zo afgezaagd maar ik sta écht iedere dag op en ga blij aan het werk. Laten we hopen dat 2016 net zo’n topjaar gaat worden als 2015.

Een hele fijne jaarwisseling allemaal, ik hoop ook dat jouw jaar mooi is geweest en zo niet dan kan het allemaal beter worden in 2016! Tot gauw. x

Join the Conversation

 1. Superleuk overzicht Sabine!
  Ik wens je n onwijs mooi 2016 toe en ik hoop op veel mooie recepten en reisverslagen.

  groetjes, Olga

 2. Kelly says:

  Wat een mooi jaar! Dat boek is om jaloers op te zijn!

 3. Nanda says:

  Mooi overzicht Sab! En je hebt prachtige dingen bereikt :) xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close