Inspiratie voor de kersttafel

Hebben jullie inmiddels al een beetje inspiratie gekregen voor het kerstdiner? Het plannen van het kerstdiner vergt mij altijd heel veel tijd maar tegelijkertijd denk ik ook na over tafelschikking en -decoratie. Omdat ik het zelf altijd heel moeilijk vind om een tafel mooi te dekken, ben ik het internet gaan afstruinen naar mooie kersttafels om inspiratie te zoeken. In dit artikel deel ik voorbeelden die ik zelf heel erg mooi vind. Wie weet heb je er iets aan!

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

Dit vind ik altijd heel gaaf, wanneer de focus ligt op één kleur. Vaak is het rood of goud, maar dit blauwe vind ik ook erg mooi. Wel wat koeler maar ik kan me voorstellen dat het een hele mooie kleur is wanneer je een heel licht, wit huis hebt.

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

Zo classy! Goud/zilver, gecombineerd met glitters maar het is geen overdaad. Super leuk idee ook om kleine kerstballetjes in champagne/wijnglazen te doen. Heel handig is het niet, maar voor decoratie is het wel leuk. En ach, de tafel is na 10 minuten toch al niet zo mooi meer als hij was voordat er mensen aan gingen zitten. Ik ben overigens ook enorm fan van het gebruik van tafellopers. Wanneer je een basic wit tafelkleed hebt verander je in no-time de hele indruk van de tafel door tafellopers te gebruiken. Ik heb er zelf ook 6(?) in huis, haha. Ik gebruik ze voor foto’s.

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

Rustig en heel klassiek zo met dat rood, ik houd er wel van. Hier en daar wat kaarsjes, een mini kerstboompje op tafel (dat is een goed idee!), prima! Ook een leuk idee trouwens om de kerstcadeaus tijdens het diner uit te pakken. Dan zit je ook lekker lang aan tafel.

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

Dit is dan weer heel landelijk. Wel gaaf op zo’n houten tafel en een kersttak op tafel. Ik zou alleen wel wat lampjes om die tak heen wikkelen, ziet er net iets gezelliger uit denk ik?

En dan nog even wat inspiratie voor decoratie op tafel die nét dat beetje verschil kunnen maken.

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

10x inspiratie voor de kersttafel

Besteed jij altijd veel aandacht het dekken van de kersttafel of vind je het niet zo belangrijk?

Afbeeldingen komen van Shutterstock :)

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Heel mooi allemaal! Als ik een kerstdiner bij mij thuis zou organiseren zou ik er zeker ook wat moois van willen maken!

 2. Proef de Smaak says:

  Wat mooi allemaal, die landelijke kersttafel vind ik echt prachtig!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Het ziet er allemaal zo mooi uit! Ik zou willen zeggen dat onze tafel er ook zo uit ziet, maar het lijkt er niet eens op haha

 4. Esther says:

  Ik heb van tevoren altijd heel veel ideetjes, maar op de dag zelf? Te lang in Italië gewoond, vrees ik….geef té veel om het eten….en de rest schiet erbij in…Maar mooie foto’s en goede inspiratie!

 5. Pauline says:

  Er zitten hele leuke ideeën tussen. Toevallig zijn we allebei de kerstdagen bij andere dus hoeven we dit jaar niets te verzinnen. Ik denk dat ik er een paar voor volgend jaar onthoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close