How to: taart bekleden

Zoals jullie in het artikel van mijn verjaardagstaart al hebben kunnen zien, is het decoreren van een taart niet het makkelijkste werk dat er is. Fondant of marsepein uitrollen kan iedereen wel, maar zie dit dan nog maar eens om een taart te leggen. En dan moet je er ook nog eens aan denken dat de taart mooi glad is en dat er geen deuken zichtbaar zijn. Juist, makkelijker gezegd dan gedaan en dus is een goede, duidelijke handleiding maar wat welkom.

Sue McMahon, editor van Woman’s Weekly magazine laat ons in het onderstaande filmpje stap voor stap zien hoe je een taart voorbereid op het bekleden met marsepein of fondant en laat vervolgens ook zien hoe je de taart bekleedt.

En mocht je nog op zoek zijn naar lekkere recepten, Sue McMahons’ site goodtoknow.co.uk/recipes staat bomvol met heerlijke recepten en leuke tips. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Met dank aan Kevser die ons dit filmpje tipte!

Join the Conversation

 1. Suzanne says:

  Het klopt dat een taart bekleden veel werk kost. Het filmpje vind ik daaentegen niet echt een goed voorbeeld. Ze gebruikt wel een heeele dikke plak fondant! Ook zou ik geen poedersuiker over de taart strooien, daar wordt de ‘bekleding’ niet mooier van helaas.

  Die taart van jou, is da je eerste? Ziet er leuk uit.

  Ik ben ook al een tijdje bezig: http://www.tiptoptaarten.nl

 2. Kevser says:

  Ik had jouw artikel gelezen en dacht: “mijn hemel, gaat dat mij ooit lukken?!” vandaar dat ik op zoek ging naar tutorials:) echt een goede tip vond ik het poederen met poedersuiker. Een beetje hetzelfde als wat je met bloem doet bij het maken van deeg (zodat het niet kleeft aan de bodem:))
  M’n eerste taart was hierdoor goed gelukt vond ik^^
  Wel werd ik geïnspireerd door jullie Posts van tevoren: verjaardagstaart Sabine en bridal shower taart van annebeth:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close