Hotspot Rotterdam: Hotel New York

Afgelopen november was ik met vriendinnetje Nanda een weekend in Rotterdam. Om te winkelen maar natuurlijk ook om een paar fijne hotspots te ontdekken. We hebben een aantal bijzonder fijne restaurants bezocht en om nou niet iedere week een hotspot in Rotterdam voorbij te laten komen op OMF, heb ik het een beetje verdeeld. Vandaar dat jullie vandaag nog een hotspot te zien krijgen. Op zondagmiddag streken we neer voor een lunch bij Hotel New York, voor veel Rotterdammers geen onbekende plek en dankzij het prachtige zicht op de Erasmusbrug een absolute must-visit wanneer je in Rotterdam bent. Het ligt een stukje buiten het centrum, maar met het openbaar vervoer ben je er zo.

Zoals de naam al doet vermoeden is Hotel New York naast een restaurant voornamelijk een hotel. Een hotel waar de details van de Holland-Amerikalijn nog goed zichtbaar zijn en waar je sleutelklossen meekrijgt in plaats van moderne keycards. Maar waar wij natuurlijk voor kwamen was het restaurant. Op de begane grond vinden we een grand-café dat plek biedt aan 400 personen. Het restaurant is dagelijks geopend van 07.00 – 01.00 uur en je kunt er dan ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, een eenvoudige lunch of een rustig diner.

Hotel New York

Hotel New York

Hoge plafonds, kleurrijke lampen en stoere scheepselementen vormen het decor van dit bijzondere restaurant en ondanks de massale grote doet het toch zeer gezellig aan. Neem plaats aan een van de verhoogde tafeltjes achterin het restaurant en je hebt niet alleen een leuk uitzicht over het water maar ook over het hele restaurant.

Zoals ik al zei kun je in Hotel New York terecht voor ontbijt, lunch en diner. Dankzij de ruime keuze op het menu zit er voor ieder budget wel een geschikt gerecht tussen, je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil.

Hotel New York

Hotel New York

Dankzij de ligging aan de haven is vooral het eten uit de zee goed vertegenwoordig en wij vonden dat absoluut geen straf. Zelf ging ik voor de mosselen, Nanda koos voor vongole. De porties zijn groot en de smaken prima. Geen hoogstaande kwaliteit of topgerechten, gewoon lekker en betaalbaar eten. Absoluut toppunt vonden we wel dat de gasten die kozen voor de visgerechten zelf hun vis konden komen uitkiezen aan de visbar. Bij ons had dit natuurlijk geen zin, maar het kiezen van de kreeft die je zelf zal gaan eten is toch een welkom detail.

Hotel New York is vooral vanwege de sfeer en locatie een heerlijke plek om te vertoeven. Reserveren is aan te raden, zelfs op zondagmiddag zat het namelijk afgeladen vol.

Hotel New York
Koninginnenhoofd 1
3072 AD Rotterdam

Join the Conversation

 1. Mirne says:

  Ik heb in de keuken gestaan hier. Blijf het een onwijs leuke zaak vinden, maar het eten niet zo bijzonder. Het terras is in de zomer trouwens ook erg fijn!

 2. Heerlijke plek. Ik kwam daar regelmatig of ging lekker buiten zitten. Super uitzicht en heel bijzonder.

 3. Elsbet | lapurevie says:

  Wij zouden hier eens eten toen we in Rotterdam waren, maar natuurlijk hadden we niet gereserveerd en ja, superjammer natuurlijk!

 4. MySimplySpecial says:

  Ik ben er ook wel eens geweest, zeker een aanrader!

 5. Hoi! Dit gaat niet over het artikel, maar ik weet niet waar ik je het anders snel kan vertellen. Ik kan op je homepage niet meer naar de volgende pagina’s gaan. Hij blijft staan op de eerste. Hoop dat je het ziet!

 6. Linda says:

  Hoi, ziet er leuk uit! Villa Augustus in Dordrecht is ook van dezelfde eigenaren en heeft ongeveer hetzelfde idee. Ook zeker een aanrader.

 7. Paar jaar geleden had ik geleden ging ik er met mijn schoonfamilie voor Paasbrunch. Ik vond er echt niks aan. Sovjettijd inrichting, gewone eten en MEGA prijzen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close