Hotspot Rotterdam: Bazar

Begin november was ik met Nanda een weekendje in Rotterdam. We werken beide voor hetzelfde hotel en konden gratis in een hotel van dezelfde keten in Dordrecht verblijven. Daar maakten we dus direct maar een weekendje van en aangezien we slechts een halfuur van Rotterdam af verbleven, hebben we de twee dagen die we hadden voornamelijk daar doorgebracht. Gelukkig is Nanda net zo dol op eten en hotspots ontdekken als ik en dus hebben we aardig wat restaurants en eettentjes van binnen gezien. Vandaag wil ik je vast mijn favoriet laten zien: Restaurant Bazar. De foto’s afkomstig in dit artikel zijn deels gemaakt door mij en deels door Nanda.

Wanneer je Restaurant Bazar van de buitenkant ziet kan ik me voorstellen dat je er niet warm van wordt. Een vrij eenvoudige luifel, hier en daar wat gekleurde lampjes maar verder vrij sober en niet heel uitnodigend. Zodra je één voet over de drempel hebt gezet is het echter een heel ander verhaal. Overal zie je waanzinnige (Marokkaanse) lampen in de meest bijzondere kleuren, Mediterraanse invloeden, houten tafeltjes, kek bestek… Je waant je echt even in een andere wereld.

Het is een vrij vol restaurant en nogal bijzonder van formaat. Waar je van buiten één ruimte verwacht beschikt het restaurant ook over een kelder en bovenverdieping waardoor er ruim voldoende zitplekken zijn gecreëerd. Wil je graag wat rustiger zitten en meer daglicht hebben dan strijk je neer langs de ramen, toch wat meer gezellig en knus dan doen de houten tafeltjes onder het lampjesplafond het goed.

Bazar

Bazar

Bazar

Bazar

De aankleding kan nog zo goed zijn, wij vinden het eten toch echt wat belangrijker. We streken bij Bazar neer voor een (late) lunch en hierdoor heb je vrijwel de keus uit het hele menu. Enkel de ‘hoofdgerechten’ worden geserveerd vanaf 17.00 uur, maar wees niet bang dat je tekort komt: ik heb zelden zo’n uitgebreide menukaart gezien. Diverse pides, een grote variëteit aan salades, soepen, een uitgebreide lunch bestaande uit diverse hapjes, kleine snacks en zelfs bittergarnituren, je vindt het allemaal terug op de menukaart. En tegen hele fijne prijsjes ook, gemiddeld betaal je voor een broodje zo’n zes à zeven euro.

Ik koos zelf voor de Lawash gevuld met reepjes geroosterd kalfsvlees in tahinimarinade met uienringen, sperzieboontjes, paprika en harissasaus. Nanda ging voor de Falafelsalade met tàbouleh, falafel en knoflooksaus. De porties zijn niet mis kan ik je vertellen. Sowieso was de salade van Nanda al enorm en kreeg ze daar ook nog diverse soorten brood bij en mijn Lawash was rijkelijk gevuld met zowel de groenten als het vlees. En de smaken…. oh, die zijn geweldig. Dit is echt voedsel dat je niet zo snel ergens anders kunt vinden (zeker niet in het oosten van het land). Hoewel we beide moeite hadden met het op krijgen van de gerechten, hebben we van ieder hapje genoten en wilden we kosten wat het kost onze borden leeg eten. Je merkt dat ieder element op het bord homemade is en dat de koks van het restaurant weten wat ze doen. Hadden wij maar zo’n restaurant in de buurt. Mijn Lawash kostte overigens € 7,90, Nanda betaalde voor haar salade inclusief twee sauzen en het brood ook € 7,90. Dat zijn nog eens prijzen.

Nieuwsgierig wat er nog meer op de menu kaart staan? Klik hier om het hele menu te bekijken.

Bazar

Bazar

Ik had rustig de hele middag door kunnen brengen bij Bazar. Het is gezellig zitten, je kunt er heerlijk eten – en snacken – en je waant je echt even in een andere wereld. Voor mij is dit restaurant een hotspot waar ik speciaal voor naar Rotterdam zou afreizen en die ik niet zou overslaan wanneer ik in Rotterdam zou zijn.

Dus: ben je een liefhebber van Mediterraans eten, wil je de drukte van het Rotterdamse centrum even ontsnappen en ergens neerstrijken waar je rustig een paar uur kunt doorbrengen? Bazar is de locatie die je moet hebben. En wil je er een hele culinaire dag van maken? Befaamd Italiaans restaurant Oliva vinden we direct aan de overkant van Bazar.

Bazar
Witte de Withstraat 16
3012 BP Rotterdam

Woon je niet in de buurt van Rotterdam? Ook Amsterdam mag zich gelukkig prijzen met een vestiging van Bazar. Je vindt ‘em aan de Albert Cuypstraat 182.

Join the Conversation

 1. Annebelle says:

  Dat ziet er wel heeel goed uit!

 2. Mandy says:

  Jaaaaaaaa de Bazar is leuk!
  Lekker eten, cheap en een fijn sfeertje.

 3. Bazar is inderdaad fantastisch; ik moet er zelf ook maar snel weer heen. Mooie foto’s ook, laten heel goed de sfeer zien!

 4. Chris says:

  Oeh Bazar, daar eet ik het liefst als ik in Rotterdam ben!

 5. Miss Happinez says:

  Ik woon zelf in Rotterdam en kom regelmatig bij de Bazar! Echt heel lekker eten en een geweldig sfeertje

 6. Nanda says:

  Ik zou zo weer naar Rotterdam rijden voor dit restaurant. Het was zo lekker!

 7. Marieke says:

  Ik eet hier ook heel graag!

 8. Jeanne says:

  Je kunt er ook geweldig lekker ontbijten, echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close