HelloFresh: Einde van de testperiode

Goed, na drie dagen de HelloFresh box te hebben getest, is het nu tijd om antwoord te geven op de vragen die ik mezelf van te voren had opgelegd. Ik moet eerlijk zeggen dat het concept zoals deze voor een foodie best lastig is. Tijdens het koken van de drie gerechten had ik enorm de neiging om dingen anders te doen en dingen toe te voegen. Hartstikke prima natuurlijk, maar als je zo’n box écht wil testen kun je dat gewoon niet doen. Wel vond ik het testen van de HelloFresh box een erg leuk iets en stiekem was het ook wel eens lekker om drie dagen niet op je boodschappen te hoeven letten. Lees verder voor antwoord op de vragen, mijn eindoordeel én een hele fijne kortingscode op jouw HelloFresh box.

 • Zorgt HelloFresh ervoor dat je dingen eet die je normaal niet zo snel zou eten en stimuleert het om ‘onbekende ingrediënten’ te gebruiken?

Ja, dat vind ik wel. Zo had ik nog nooit eerder meervalfilet gegeten en was ook kousenband mij erg onbekend. Omdat je per se de gerechten wil maken die bij zo’n box horen, maak je automatisch kennis met ingrediënten die je wellicht niet kent. Bovendien ben ik erachter dat ik vooral meerval erg lekker vind en dat dus zeker vaker wil gebruiken.

 • Zorgt HelloFresh voor een gevarieerd eetpatroon (in ieder geval voor een week)?

Ik heb natuurlijk de box voor drie dagen getest en niet voor een week, maar in het receptenboekje kon ik ook de andere twee gerechten zien die gekookt moesten worden met de vijf-dagen box. Hieruit kan ik concluderen dat HelloFresh zeker voor een gevarieerd eetpatroon zorgt. Ik vond een gerecht met aardappelen, pasta en noodles in mijn box en met de vijf-dagen box zou hier nog een soepje en een rijstgerecht aan worden toegevoegd. Wil je leren om wat meer gevarieerd te eten, dan is zo’n HelloFresh box zeker een aanrader.

 • Natuurlijk ontneemt HelloFresh je de moeite om boodschappen te doen, maar zijn de recepten niet tijdrovend waardoor het je alsnog veel tijd kost?

Nee, de gerechten die gemaakt moesten worden met deze HelloFresh box waren absoluut niet tijdrovend en alle drie binnen een half uur klaar.

 • Zijn de porties voldoende voor twee personen (ook voor grote eters)?

Meer dan genoeg. Mijn vriend is een grote eter en ik lust ook wel wat, maar voor ons was er meer dan genoeg om een tweede keer op te scheppen. Mocht je met drie ‘middelmatige’ eters in huis wonen dan is een box voor twee personen ook genoeg.

 • Is de prijs/kwaliteit verhouding van de box in orde?

Als je het mij vraagt wel. Alle producten in de box zijn namelijk vers en waar kan biologisch. Hier betaal je in de winkel vrij veel voor. Wanneer je naar de prijs van één maaltijd per persoon berekent, kom je op een prijs van € 6,50 neer. Niet heel goedkoop als je het mij vraagt, maar als je kijkt naar de ingrediënten waarmee je werkt is dit prima in orde.

rodekool stamppot

Noodles met meerval en kousenband

Pasta met rode pesto

Maar dan mijn eindoordeel: vind ik de HelloFresh box de moeite waard en vind ik dat jullie het eens moeten proberen? Kortgezegd: Ja. Er zijn een aantal kritieke puntjes die ik heb aan te merken op de box. Zo vind ik het bijvoorbeeld jammer dat je niet de mogelijkheid hebt om allergieën door te geven waardoor je soms met onbruikbare ingrediënten komt te zetten. Ook vond ik niet alle gerechten even spannend, bijna een beetje kaal ook. HelloFresh claimt gezonde gerechten op tafel te willen zetten, maar zeg nou zelf: een pastagerecht met drie ingrediënten (champignons, ui en pesto) op een bedje van rucola kan ook bijna niet gezonder. Wel moet ik hierbij zeggen dat de recepten die je kookt met de box iedere week totaal verschillend zijn. Het kan dus maar zo zijn dat de box van deze week of volgende week véél meer ingrediënten bevat.

De punten waar ik wél erg enthousiast over ben zijn onder andere het leren koken met onbekende ingrediënten, de variatie aan gerechten die je kookt met de box en de versheid en kwaliteit van de ingrediënten. Deze positieve punten werken voor mij als foodie toch wel veel zwaarder dan de kritieke punten. Daarnaast zijn de gerechten die je op tafel zet ook erg gezond en dat is natuurlijk top.

Kortom: zeker voor de mensen met weinig tijd, zonder drang om iedere avond iets heel spannends op tafel te zetten en voor personen die niet al teveel willen nadenken over het eten maar het wel gezond en voedzaam willen houden, is de HelloFresh box een echte aanrader. Ben je een foodie die veel moeite wil steken in het koken, het liefst van alles zelf wil doen en het niet kan laten om iets eigen te maken? Dan is de box leuk om eens geprobeerd te hebben maar wat mij betreft niet abonnement waardig.

Mocht je nou nieuwsgierig zijn geworden en de HelloFresh box willen proberen dan kan dat uiteraard! Via deze link ontvang je met de kortingscode Foodness546 maarliefst € 10,00 korting op jouw box.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Het lijkt me wel leuk om een keer te proberen, maar niet voor elke week!

  1. Marlies says:

   Hi Hester, als je bestelt kun je zelf heel gemakkelijk aangeven wanneer je wel en wanneer je niet een box wilt ontvangen. Een keer in de twee weken is bijvoorbeeld ook geen probleem. Mocht je hier nog vragen over hebben, bel of mail onze klantenservice gerust: klantenservice@hellofresh.nl / 020 760 20 14

 2. Lijkt me leuk om eens te bestellen, maar ik woon nog thuis dus ik hoef niet echt zelf te koken..

 3. Charlotte says:

  Het lijkt me zo leuke box iedere keer.
  Dat gerecht ziet er yummeh uit

 4. Wat is dit een slecht bedrijf..

 5. Pascal says:

  De porties zijn voor grote eters totaal niet voldoende. Een halve kipfilet (100 gram voor schoonmaken) en wat konijnenvoer is niet genoeg om op te kunnen leven.
  Voor het geld dat je hiervoor kwijt bent kun je beter een goed kookboek kopen en zelf je ingredienten bij de supermarkt halen, dan kun je minstens 5 keer zoveel eten.

  Wat een afzetterij.

 6. Laaso says:

  Net een reactie gekregen van Hello Fresh voor een annulering…..we gaan de kosten delen. U krijgt NIETS geleverd…..maar u betaalt ons 30 EURO !! Dat is toch netjes van ons?!?!?!?
  M.a.w. u gaat met uw mandje naar de kassa in de supermarkt…..de kassajufrouw leegt hem……en zegt….dat is dan 30 Euro maar u mag niets meenemen !!!
  Dit soort HIT & RUN bedrijfjes moeten opgedoekt worden

  1. Marko says:

   Zoek de oorzaak eerst eens bij jezelf. Je kan boxen bij hellofresh nog tot enkele dagen van tevoren annuleren. Maar je was dus veel te laat. Kan gebeuren, maar begrijp dan dat er al kosten en moeite gedaan zijn. Niet onredelijk om dat door te rekenen lijkt me.

   Je vergelijking met de supermarkt gaat mank. Jij stuurt iemand anders er op uit om boodschappen voor je te doen, en laat die bij je bezorgen. Maar net voordat hij bij je voordeur staat bel je hem op ‘nee, laat maar’.

   De verbolgen reactie over dat je niets geleverd kreeg begrijp ik niet. Dat was toch juist de bedoeling? Dat je niets wilde ontvangen. Je had het ook alsnog kunnen laten leveren toen je duidelijk werd dat er kosten voor annulering in rekening gebracht zouden worden.

 7. Charlotte says:

  Na een paar keer naar tevredenheid een maaltijd box besteld te hebben een keer een fruitbox besteld. Spijt! Kiwi’s overrijp, uitgedroogde dadels en erg onsmakelijke incabessen. Geen succes dus.
  Maaltijd boxen bevallen wel goed.

 8. Ik vond het tegen vallen, goed was wel de spullen,netjes geleverd ,
  Het is totaal niet onze smaak,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close