HAPPY NEW YEAR! + Onze Foodbucketlist van 2017

Yeeeeessss HAPPY NEW YEAR! Ik bedenk me zojuist even dat dit alweer de zesde keer is dat ik jullie via OMF een gelukkig nieuwjaar wens. ’t Is toch wat. Eergisteren heb ik 2016 al afgesloten met een korte terugblik op het jaar en review van de Foodbucketlist van 2016. Zoals ieder jaar is het ook nu op de allereerste dag van het nieuwe jaar weer tijd voor een nieuwe foodbucketlist! En aangezien we tegenwoordig met z’n tweeën zijn delen zowel Viv als ik onze foodbucketlists.

Sab

Ik moet zeggen dat ik het heel erg lastig vond om een foodbucketlist op te stellen voor 2017. Het eerste halve jaar telt dit jaar eigenlijk voor spek en bonen. Over een paar weekjes ga ik met zwangerschapsverlof en na mijn bevalling in maart ben ik ook nog een aantal weken ‘uit de running’. Voordat ik weer goed en wel een hele maand aan het werk ga is het juni. Een hele gekke gedachte, ik kan me nog niet helemaal voorstellen dat van dit jaar een paar maanden niet om OMF draaien. In de voorgaande jaren stelde ik een foodbucketlist op met 10 – 15 punten, dit jaar heb ik het iets rustiger aan gedaan. Ik heb een handjevol doelen voor 2017 die ik echt ECHT hoop te behalen voor het einde van het jaar.

1. Een complete rijsttafel maken met homemade boemboes

Dit punt neem ik mee van afgelopen jaar, ik vind het nog steeds een super leuk idee om een eigen rijsttafel op tafel te zetten namelijk. Het stomme is: we hebben regelmatig eters over de vloer maar het is nog geen een keer in me opgekomen om op zo’n avond een rijsttafel te maken. Dit jaar moet het er dus van komen. Dan nodig ik gewoon papa en mama uit aangezien die ook dol zijn op Indonesisch eten. Kan ik mooi de Rendang (spoiler alert!) uit mijn Reishonger kookboek maken, samen met nog een groot aantal andere gerechten. Jum. Ik kijk er nu al naar uit.

2. Chinese tomatensoep maken

Dit klinkt wel heel specifiek vind je niet? Laatst kochten Tim en ik Chinese tomatensoep in de supermarkt en het eerste wat hij zei ‘zo lekker als bij de Chinees krijg je het toch niet’. Mooi, daar is mijn uitdaging voor 2017. Ik heb nog nooit zelf Chinese tomatensoep gemaakt dus ik moet hem eerst even van de Chinees proeven voordat ik er zelf mee aan de slag ga, maar het moet me lukken om dit jaar een echt lekkere versie te maken.

3. Zelf pasta maken

Ik schaam me diep als ik vertel dat het pastaopzetstuk voor mijn KitchenAid nog gloedjenieuw in doos in mijn berging staat. Schandalig vind ik het, ik wilde dat ding namelijk altijd graag hebben. Aan zelf pasta maken heb ik me nog nooit gewaagd. Voor mijn boek maakte ik voor het eerst gnocchi, niet helemaal te vergelijken natuurlijk maar ik was zo onder de indruk van de smaak dat ik nu ook écht eens zelf pasta moet maken. Ravioli als het even kan. Op de lijst voor 2017 dus.

4. Experimenteren met ijs

Ik heb de kunst van het ijs maken helemaal ontdekt, ik vind het zo leuk om te doen. Deze zomer wil ik dan ook experimenteren met lekkere ijssmaken. Variërend van roomijs tot fris sorbetijs. Zelfgemaakt ijs in de vriezer hebben staan is toch leuker dan kant-en-klare bakken uit de supermarkt. Behalve als het om Ben & Jerry’s gaat, daar maak ik graag een uitzondering voor.

5. (Alcoholische) mixdrankjes maken

Ik ben hartstikke zwanger momenteeel dus voorlopig zit dit punt er nog even niet in maar wat zou ik het tof vinden om een soort van cocktailbarretje te creeëren in huis. Ik ben gék op cocktails en drink ze heel graag in de zomer. Of gintonic, ook zo fijn. Thuis kies ik er echter nooit voor. Als er een goede fles wijn in de koelkast staat of wat flesjes Radler ben ik tevreden. Maar het lijkt me zo leuk om thuis ook aan de slag te gaan met cocktails. Zo lastig zou dat toch niet moeten zijn?

Vijf punten dus voor aankomend jaar, dat moet toch te overzien zijn? Wie weet heb ik straks tijdens mijn zwangerschapsverlof de tijd om het een en ander uit te werken. Het ijs en de cocktails komen straks (hopelijk!) in de zomer wel weer. Ik kan niet wachten…

Viv

Nu ik meer dan ooit mijn creativiteit in de keuken kwijt kan, groeit mijn must make lijst met een rotgang. Er blijven maar ideeën komen voor recepten of baksels die ik graag wil maken en regelmatig kan ik wat afvinken. Maar er zijn altijd dingen die ik graag nog eens wil maken maar waarvan het er nog niet is gekomen. Deze top 5 hoop ik in ieder geval te gaan maken, al is het alleen al omdat ze zo goddelijk lekker zijn.

1. Mega Guilty Layer Cake

Maar dan ook echt HUGE en guilty as hell. Denk cheesecake, chocola, caramel, oreo, slagroom, schuim.. Alle goddelijkheid bij elkaar, of zoiets. En opgebouwd uit verschillende lagen, zo eentje die qua formaat op je bruiloft kan staan maar die je zo snel mogelijk aan wil vallen omdat de caramel er vanaf druipt. Een taart van mijn dromen eigenlijk.

2. Pekingeend + Pannenkoekjes

Verkocht sinds ik dit ooit bij een restaurant in Amsterdam at, jaren geleden. Zó goed en zó favoriet.. En ik eet het te weinig. Vrijwel nooit. Dus als ik me hier eens in ga verdiepen hoe dit zelf makkelijk te bereiden is, dan staat het waarschijnlijk gewoon thuis iets vaker op tafel.

3. Kasteeltjes

Toen ik vroeger bij een supermarkt werkte, nam ik op zaterdag regelmatig gebakjes mee vanuit de bakkerij. Meestal werden het moorkoppen en bananensoezen. Voor mezelf al-tijd een kasteeltje. Voor wie het niet weet; dat is een vierkant gebakje bestaande uit biscuit, jam en room en daaromheen zit een roze lap marsepein gevouwen. Nog steeds mijn favoriete gebakje en deze staat stiekem al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje om zelf eens te maken.

4. Experimenteren met verschillende/onbekende soorten vlees

Ik zal het maar eerlijk zeggen, manlief voelt zich mannelijk genoeg om de taak van het ‘vleesch bakken’, erg serieus te nemen. En absoluut waar, hij kan het hartstikke goed en tegelijkertijd vind ik het wel lekker makkelijk dat hij dit vaak doet, maar mijn skills worden er niet echt beter van. Dus 1. Ik ga vaker zelf vlees bereiden en 2. Ik ga vaker met voor mij onbekend vlees experimenteren. Dit klinkt gelijk een beetje als een voornemen hè? Is het ook. Nummer 4 in mijn top 5 gaat in 2017 gewoon gebeuren. Klaar. Jullie zien de resultaten vanzelf verschijnen.

5. Diner op sjiek.

Yep, 5 gangen ofzo. En dan lekker poepsjiek en stylish de borden opmaken. Kan ik me nu al op verheugen.

Heb jij nog goede foodvoornemens voor 2017?

Join the Conversation

  1. Nadia says:

    Happy new year! :D

  2. Marloes (All Different Flavours) says:

    Klinkt super goed! Ik heb ook een heel aantal dingen die ik nog wil proberen op het gebied van food ;)
    Nog een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close