Groupons’ 4-gangen Kerstdiner

Niet iedereen ziet het zitten om dagenlang in de keuken te staan om het Kerstdiner voor te bereiden. Echter zou het wel leuk zijn om iets lekkers op tafel te kunnen toveren voor je familieleden. Gelukkig heeft Groupon daar iets op verzonnen want via de site is het mogelijk om luxe kant-en-klaar 4-gangen kerstdiner te bestellen van X-mas Catering. Het kerstmenu is samengesteld door Guus Föllings, die jarenlange ervaring heeft als sous-chef bij één en twee sterrenrestaurants. De Groupon-dinerdeal kan aangepast worden aan specifieke eetwensen als vegetarisch, gluten- of lactosevrij. En nog een bijkomend voordeel: het menu is vrij van schadelijke E-nummers en bevat biologische producten. Makkelijker dan dit kun je het overigens niet krijgen, alle gerechten hoeven alleen nog maar opgewarmd te worden en dan zijn ze klaar om te serveren. Van Groupon mocht ik een 4-gangen kerstdiner testen en dat heb ik natuurlijk gedaan. Vandaag lezen jullie mijn ervaringen.

Hoewel ieder 4-gangen Kerstdiner verschillend is, bestond mijn diner uit de volgende gerechten:

Voorgerechten:
1 Tartaar van gerookte zalm en romige vismousse met dille-mosterdsaus
1 Rundercarpaccio met balsamicodressing en parmazaanse kaas (zonder kaas lactose vrij en zonder bruchetta glutenvrij)
1 Geitenkaas van de Bettinehoeve met tomatenjam (gluten vrij / vegetarisch)
Alle voorgerechten worden geserveerd met gemengde salade, sjalottendressing en bruschetta

Soepen:

2 Romige bospaddestoelensoep met truffel
2 Tomatensoep met basilicum en paprika ( lactose vrij / gluten vrij / vegetarisch)

Hoofdgerechten:
2 Malse varkenshaas met pepersaus
2 In donker bier gegaarde runderstoof met ui, winterpeen en champignon

Nagerechten:
1 Fair trade chocoladetaartje
1 Bavarois met biologische frambozen

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Groupon's 4-gangen kerstdinerVoorgerechten

 • Carpaccio: Wat mij betreft is de Carpaccio weinig bijzonders, eigenlijk precies wat je van een Carpaccio kunt verwachten. Het vlees is mooi mals, de Parmezaan goed van smaak. De dressing die echter in het pakje zit vond ik vreselijk. Mierzoet en voor mij verpestte dit het gerecht. De sjalottendressing die bij de voorgerechten komt was er echter wél heerlijk bij. Sowieso was deze dressing een knaller wat mij betreft, dus deze zou ik zeker bij de Carpaccio serveren.
 • Geitenkaas: Op het geitenkaasje waren we beide dol. Leuk, want je kunt hem op verschillende manieren serveren. Een beetje geitenkaas op de bruschetta vond ik het lekkerst, maar zo een hapje nemen en dit combineren met de tomatenjam was ook erg lekker. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel gezellig uit op het bord.
 • Zalmtartaar: Ah, wat ziet ‘ie er leuk uit! Gelukkig was de zalmtartaar ook nog eens erg lekker al had ik persoonlijk wel iets meer gerookte zalm willen zien en wat minder vismousse. Desalniettemin was de smaak prima in orde en de mosterd-dillesaus combineerde er heerlijk bij. Jammer dat er maar zo’n klein kuipje saus was, die had ik nog wel vaker willen gebruiken!

Toppers van de voorgerechten zijn absoluut de geitenkaas en de zalmtartaar, ze zien er beide mooi uit en smaken prima. Daarnaast gaan ze ook perfect samen met de sauzen die erbij worden geleverd. De sla die bij de voorgerechten komt vond ik zo zo. Ik vond takjes/stronkjes tussen de sla en enorm grote bladeren en daarnaast was de smaak wat scherp. De sjalottendressing daarentegen was geweldig, hier had ik wel een hele fles van willen hebben.

Groupon's 4-gangen kerstdinerSoepen

 • Bospaddestoelensoep: Hoewel ik weet dat dit menu als kant-en-klaarmenu is bedoelt, viel de bospaddestoelensoep me toch tegen. Naar mijn idee kun je deze soep ook kopen bij Lidl en dan zou je goedkoper uit zijn. Van de truffel was niets te bekennen, wat mij betreft dus een aanfluiting.
 • Tomaten-paprikasoep: De tomaten-paprikasoep daarentegen was gelukkig wel erg lekker en naar mijn idee ook best bijzonder. Een fijne afwisseling tussen de gangen door, een prima soepje om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner.

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Groupon's 4-gangen kerstdiner

Hoofdgerechten

 • Runderstoof: Ik ben gek op stoofpotjes in de winter en deze stelde mij ook niet teleur. Ik ben wel iets meer van de stevige stoofpotten en deze vond ik qua smaak ietwat zuur, maar desalniettemin wel erg smakelijk. Hoewel er aardappelgratin bij de hoofdgerechten wordt geserveerd, zou ik deze stoofpot toch eerder met aardappelpuree doen. Naar mijn idee lekkerder en je kunt de saus hiermee beter opscheppen. Absoluut pluspunt vond ik dat de stoofpot goed gevuld was. De verhouding groeten en vlees was wat mij betreft prima in orde.
 • Varkenshaas: Hoewel de varkenshaas al is voorgegaard bleef hij na het verwarmen toch nog sappig en daar was ik best van onder de indruk. Verder smaakt ‘ie prima en combineert de pepersaus die erbij wordt geserveerd ook erg goed. Het zijn trouwens geen lullige porties, wij krijgen twee flinke varkenshazen.
 • Bijgerechten: Als bijgerechten bij de hoofdgerechten worden gemengde groenten en aardappelgratin geserveerd. Beide vind ik geen aanraders. De aardappelgratin was erg vlak van smaak en zag er helaas ook niet zo netjes uit. Tijdens Kerst wil je toch iets moois/speciaals op tafel zetten en niet iets dat uit elkaar valt. De groenten waren ok maar hadden echt nog wel wat smaak nodig. Nootmuskaat of een sausje zou ik hier zeker nog bij serveren.

Groupons' 4-gangen kerstdinerNagerechten

 • Fair-trade chocoladetaartje: Goede looks, mooi dessert en ook erg smakelijk. Niet te groot en ook zeker niet te klein en hierdoor vormt het chocoladetaartje een prima afsluiting van het Kerstdiner. Om het extra smakelijk te maken kun je er nog chocoladesaus bij serveren, jum!
 • Frambozen bavarois: De bavarois is mijn favoriet van de nagerechten, heerlijk vind ik hem. Fris, groot genoeg, smaken zijn mooi in balans en hoewel de cakebodem een beetje dun is proef je deze wel goed. Hier zou ik er wel meer dan één van op kunnen!

Via deze website kun je lezen hoe je alle gerechten moet klaarmaken wanneer je ze in huis hebt. Leuk bijkomend voordeel van deze site is dat er ook suggesties worden gegeven hoe je deze Kerstgerechten ‘sterwaardig’ kunt maken. Zo laat Groupon de keus over aan de klanten of ze flink willen uitpakken met het kerstdiner of het toch zo simpel mogelijk willen houden. De gerechten zoals ik ze hier boven heb gerecenseerd heb ik gelaten zoals ze zijn, ik heb hier zelf niets aan toegevoegd of mijn best gedaan om er écht iets moois van te maken. Ik raad je wel aan om deze moeite te nemen wanneer je de gerechten ‘voor het echt’ gaat serveren tijdens Kerst. Niet alleen ziet het er dan beter uit, ik verwacht dat de smaken dan ook beter zullen zijn. Nog steeds hoef je echter minder moeite voor het diner te doen dan je zou moeten wanneer je alles zelf zou maken en voor veel huishoudens zal dit een pluspunt zijn.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zou ik een aantal gerechten echt laten staan, maar er zitten ook een heel hoop leuke dingen tussen. Aanrader? Ja, op zich wel maar doe toch nét een beetje extra moeite om alles mooi op te dienen.

Het Groupon 4-gangen Kerstdiner is via deze link nog tot en met morgen te bestellen. De kosten bedragen € 69,99 voor een 4-gangenmenu voor vier personen.

Join the Conversation

 1. Mirthe says:

  ‘Schadelijke E-nummers’?! Gaat OMF nu ook al mee in de hype/fobie? E-nummers zijn goedgekeurde hulpstoffen en, zover bekend, dus niet schadelijk…

  1. Sabine Author says:

   Nee hoor, wees niet bang. We zijn ons er echter van bewust dat enkele bezoekers er wel waarde aan hechten, vandaar dat we – wanneer een persbericht er melding van maakt – dit ook overnemen op de blog.

   1. Mirthe says:

    Ik begrijp het ;) Zie nu ook dat mijn reactie wat fel was, maar zo was het niet bedoeld hoor :)

 2. MySimplySpecial says:

  De voor en nagerechten zien er wel mooi uit!

 3. Elske says:

  De voor en het nagerecht zien er zeer smakelijk uit, de hoofdgerechtjes wat minder. Ik had inderdaad die Groupon voorbij zien komen en vroeg me af of het iets zou zijn. Leuk dus dat jij hem even getest hebt!

 4. Amber says:

  Ik heb ook zoiets voorbij zien komen, maar het was alleen maar vlees vlees vlees en aangezien ik vegetarisch eet schiet het niet op, erg jammer, want het scheelt een hoop werk.

 5. Jolien says:

  Vreemd dat ze wel vegetarische voorgerechten hebben, maar geen vega hoofdgerecht. Dat is wel een misser! Maar kan me voorstellen dat het voor veel mensen een uitkomst is.

 6. Eten besteld begin dec. Er is niets gekomen. Vaak gebeld er werd van alles beloofd. Maar er kwam niets. Gevolg geen kerst eten

  1. Sabine Author says:

   Echt waar? Wat erg…

   Maar heb je vandaag niet uit voorzorg boodschappen gedaan?

 7. Van der Velde says:

  Hoewel de afgesproken levering een dag later plaatsvond, kunnen wij niet anders zeggen dat wij heerlijk hebben genoten van de gerechten. Vooral de varkenshaas en Zeewolf waren zalig!
  Wij waren volledig ontzorgd tijdens de kerst.
  Beslist een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close