“Wanneer je genoeg hebt aan ei voor het avondeten, weet je dat je oud wordt” aldus Bill Granger. Maar stiekem vind ik een ei voor avondeten ook wel eens lekker en met mijn 23 jaar ben ik alles behalve oud te noemen. Maar een gebakken eitje op een boterham gaat er bij mij toch niet zo gauw in -tenzij voor lunch-. Het was mijn bedoeling om een dikke boerenomelet te maken en dit op te eten met een groene salade, maar één tip: neem nooit je partner mee met boodschappen doen en al helemaal niet als je nog moet eten. Uiteindelijk werd de omelet anders (namelijk een goedgevulde omelet met gerookte zalm) én aten we er twee soorten maaltijdsalades bij. Maar de omelet dus: heerlijk licht als avondeten, maar uiteraard kun je hem ook gebruiken als stevige lunch. Vul hem met groenten die jij lekker vindt en je hebt in no-time een makkelijke maaltijd op tafel staan. En die boerenomelet? Die houden jullie nog van me tegoed.
Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)*
- 4 / 5 eieren
- ½ gele paprika
- ½ bakje champignons
- 1 ui
- Twijfelaar kaas**
- 100 gram gerookte zalm
- gedroogde peterselie
- peper en zout
1. Klop de eieren los met een garde en voeg peper en zout toe.
2. Snijd de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. Snijd ook de zalm wat fijner of gebruik gerookte zalmsnippers om je de moeite te besparen.
3. Voeg de groenten en de zalm aan het ei toe en roer nog even goed door.
4. Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en giet hierin het eimengsel.
5. Verdeel de plakken Twijfelaar kaas over de omelet en bak de omelet aan de onderkant goudbruin. Draai het vuur halfhoog en doe de deksel op de pan. Laat vervolgens de complete omelet garen en de kaas smelten.
6. Snijd de omelet in stukken en serveer het met gedroogde peterselie.
Een ontzettend simpel gerecht, maar wel erg smakelijk. Mocht je de zalmsmaak sterker willen dan kun je meer zalm gebruiken. Voor een extra rokerige smaak aan de omelet zou je rookkaas kunnen gebruiken of een klein beetje Pimentón kunnen toevoegen.
Serveer de omelet bij een broodje, een frisse salade of zoals wij: bij twee compleet verschillende maaltijdsalades.
*Ik zeg 2 – 4 personen omdat het een beetje afhankelijk is van hoeveel je eet en wat je erbij eet. Wij aten ieder een halve omelet, maar met een kwart zou je ook nog kunnen doen als er diverse bijgerechten bij serveert.
** Twijfelaar kaas kun je krijgen bij de Albert Heijn. Het is een vrij zachte kaas en een mengelmoesje van drie soorten: kaas gemaakt van koemelk, geitenmelk en schapenmelk. Erg lekker en het heeft een vrij uitgesproken smaak. Je kunt natuurlijk ook ieder andere kaas die je wilt gebruiken.
Dit ziet er echt heerlijk uit, dit ga ik zeker onthouden!
Wat grappig die kaas. Dat kende ik nog niet.
Lijkt me erg lekker!
Lijkt me lekker! Ik maak vaak omelet met wat ik nog over heb zoals gekookte broccoli, lekker makkelijk om zo restjes op te maken :)
Klinkt heel lekker en ziet er goed uit!