Gevulde herfstrollade

partner

In samenwerking met BBQuality

Toen ik nog thuis woonde stond er regelmatig een rollade bij ons op tafel. Varkensrollade, runderrollade… eigenlijk alle variaties wel. Ik weet nog goed dat het kontje altijd naar mijn vader ging, daar zaten namelijk de meeste kruiden in en die vond ik toen echt totáál niet lekker. Ik moet eerlijk bekennen dat wij thuis nog maar zelden rollade eten en als we het dan doen, maak ik ‘m het liefste zelf. Tijdens de feestdagen vorig jaar maakte ik een heerlijke Carpacciorollade en vandaag deel ik een recept met je die lekker is om in het weekend te maken. Je bent even wat tijd kwijt met het maken van deze gevulde herfstrollade, maar ik garandeer je: het resultaat mag er zeker zijn.

Welk vlees kies je voor de herfstrollade?

Ik persoonlijk vind een varkensrollade het allerlekkerst. Het vlees blijf tijdens het braden sappig en omdat de smaak van het vlees vrij mild is, leent het zich er perfect voor om er veel smaak aan toe te voegen.

Procureur
Voor deze gevulde herfstrollade gebruikte ik 1,5 kg procureur die ik aan één stuk bestelde bij BBQuality. Het voordeel van procureur is dat het geen bot bevat en daardoor is het ideaal om op te rollen. Daarnaast is het stuk vlees goed doorregen en dat zorgt er weer voor dat het altijd sappig blijft. Procureur is ook het perfecte stukje vlees om de volgende pulled pork recepten mee te maken:

Andere vleesopties
Wil je toch liever een runderrollade, dan zou je in plaats van procureur bavette kunnen gebruiken. Bavette heeft wel een minder lange gaartijd nodig. Houd rekening met een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius en een gaartijd in de oven van ergens tussen de 30 en 60 minuten.

Kippendijen zijn een ander alternatief. Dit is iets intensiever om te maken vanwege het kleinere formaat van het vlees. Deze instructies kun je aanhouden voor het maken van een kiprollade. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar kippendijen kunnen dus ook.

Vulling van de herfstrollade

Als ik aan een herfstrollade denk dan denk ik automatisch aan een vulling van onder andere paddenstoelen. Ik koos ervoor om de herfstrollade te vullen met een mengsel van kastanjechampignons, rode paprika, ui en uiteraard knoflook. Verder bracht ik het vlees aan de binnenkant op smaak met flink veel kruiden. Zo is iedere hap een feestje.

Gevulde herfstrollade

Spaarprogramma van BBQuality

Mocht je, net als ik, regelmatig een grotere vleesbestelling willen doen in plaats van alles elke keer los in de supermarkt kopen dan leent het echt de moeite om via de website van BBQuality een account aan te maken. Hiermee spaar je bij iedere aankoop die je doet automatisch punten en die punten kun je weer inwisselen weer toffe goodies. De snijplank en het stoere mes dat je hierboven op de foto ziet maken deel uit van het spaarprogramma, maar je kunt ook sparen voor een leren kookschort, BBQ multitool, messenblok en nog veel meer. Ook leuk als cadeau(s) voor de feestdagen!

Gevulde herfstrollade

5 van 1 stem

Gevulde herfstrollade

Als je zin hebt om een spektakelstuk op tafel te zetten tijdens het weekend, dan is deze gevulde herfstrollade daar echt perfect voor. Ik heb hem gemaakt van een groot stuk procureur en de rollade gevuld met champignons, paprika en lekker veel kruiden.
Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer*

Benodigdheden

  • ovenbestendige pan of een ovenschaal
  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 1,5 kg procureur (zonder bot)
  • 400 g kastanjechampignons - in kleine blokjes
  • 1 rode paprika - in kleine blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el rozemarijn
  • 1 tl gedroogde salie
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Snijd de procureur via de zijkant bijna helemaal doormidden zodat je hem open kunt klappen, zoals je ook met een broodje doet.
  • Sla het vlees met een deeghamer of deegroller nog iets platter.
  • Verhit een klont boter in de pan en bak hierin de kastanjechampignons, paprika, ui en knoflook tot de paprika zacht is.
  • Smeer de bovenkant van het vlees in met de mosterd en strooi hier paprikapoeder, komijn, oregano, rozemarijn, salie, peper en zout overheen.
  • Verdeel de gebakken groenten over het vlees en rol de rollade stevig op. Knoop de rollade vast met slagerstouw en kruid de rollade aan de buitenkant met peper en zout.
  • Verhit een klont boter in de (ovenbestendige) pan en bak het vlees rondom bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 125℃ hetelucht.
  • Leg de rollade in een ovenschaal of gebruik de pan waarin je hem net hebt aangebraden en gaar de rollade zo'n 2 uur in het midden van de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 70℃.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.

Notities

*Als je de rollade wilt invriezen dan kun je dit het beste ongegaard doen. Rol de rollade op, knoop deze vast met touw en leg de rollade dan in de vriezer.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bbquality, gevulde rollade, herstrollade, procureur, rollade, varkensrollade, varkensvlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gevulde herfstrollade pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close