Getest: Dr. Oetker Pizzaburger

De reclames op televisie kunnen je bijna niet zijn ontgaan, Dr. Oetker heeft een nieuw product gelanceerd: de Dr. Oetker Pizzaburger! Ik kon niet anders dan nieuwsgierig zijn naar dit product: een pizza en een burger ineen? Ik besloot de proef op de som te nemen en tijdens mijn wekelijkse boodschappen de burgers (of de pizza?) in te laden en te testen. Want zeg nou zelf: het zou een perfecte combinatie kúnnen zijn. Vandaag lees je ons oordeel.

Wat is het?

De naam doet het natuurlijk al verklappen maar de Pizzaburger is dus een combinatie van een pizza en een burger in één. Dr. Oetker geeft aan dat het de smaak van een pizza bevat maar dat de buitenkant zo krokant is als een burger. In één verpakking vind je twee burgers die apart van elkaar zijn verpakt. De bedoeling is dat je de twee kanten van de burger met de toppings naar boven legt en deze vervolgens afbakt volgens de aanwijzingen op de verpakking. In feite is het dus eigenlijk een pizza, maar dan in burgervorm. Verwacht dus geen hamburger tussen de broodjes of iets dergelijks. Dr. Oetker geeft aan dat je de Pizzaburgers makkelijk zonder te knoeien met één hand kunt eten.

De Pizzaburger is verkrijgbaar in de drie smaken: Speciale – met salami, gekookte ham, champignons en een mix van Edammer- en Cheddarkaas -, Salami – met kruidige pepperoni-salami, Cheddar- en Edammerkaas-, en Diavolo – met pittige Calabrese-salami, peperoni en een mix van mozzarella en Edammerkaas-. Wij testten zelf de Speciale.

Eén pizzaburger heeft een gewicht van ongeveer 170 gram, dit staat gelijk aan ongeveer een derde Big American pizza.

Dr. Oetker Pizzaburgers

Dr. Oetker Pizzaburgers

Het leek mij deze keer het makkelijkst om de Pizzaburger te beoordelen aan de hand van plus- en minpunten, dus hier komen ze!

Pluspunten

 • De pizzaburgers zijn snel en makkelijk klaar te maken;
 • Wanneer ze uit de oven komen is het broodje goed zacht gebleven waardoor de Pizzaburgers makkelijk te eten zijn;
 • Dr. Oetker is redelijk royaal geweest met de toppings;
 • Het broodje is redelijk groot van formaat, het is gemiddeld groter dan een normale burger.

Minpunten

 • De hoeveelheid kaas die is gebruikt is wellicht iets té veel, de smaak overheerst nogal;
 • Ik vind het jammer dat er niets met het ‘burger’ concept is gedaan, in feite zijn de Pizzaburgers niet meer dan twee pizzabroodjes op elkaar;
 • De prijs is ietwat aan de hoge kant: € 2,99 voor twee pizzaburgers, terwijl dit in totaal minder product is dan bijvoorbeeld een Big American die je voor € 2,78 koopt;
 • Jammer dat er alleen varianten op de markt zijn gebracht met vlees, een vegetarische optie zou welkom zijn, zeker als Dr. Oetker er toch al niet voor kiest om de smaken van een daadwerkelijke burger ook door te voeren.

Eindoordeel

Het is jammer, maar dit product wordt toch echt iets teveel gehypet naar mijn idee. De Pizzaburgers van Dr. Oetker zijn eigenlijk niet meer dan twee pizzabroodjes op elkaar, alleen blijft het broodje van de pizzaburger zachter dan die van de echte pizzabroodjes. Ik vind het idee leuk, de uitvoering toch net iets minder. Ik had het specialer gevonden wanneer Dr. Oetker er bijvoorbeeld voor had gekozen om het burgerconcept wat meer uit te lichten. Bied een variant aan met gehakt en je komt al een stukje dichter in de buurt van de echte burger/pizza combinatie. Wel moet ik toegeven dat de pizzasmaak best ok is en dat het wel werkt: je kunt de Pizzaburgers inderdaad met één hand eten zonder te knoeien, de toppings zijn royaal bedeeld en het ziet er geinig uit.

Zou ik de Pizzaburgers opnieuw kopen? Ondanks dat ik het idee leuk vind, ben ik minder enthousiast over de uitvoering dus nee, ik zou dit product niet opnieuw kopen. De Pizzaburgers van Dr. Oetker hebben er echter wel voor gezorgd dat ik nu zelf aan de slag wil gaan met het maken van een échte pizzaburger, dus daar lees je binnenkort wellicht meer over op OMF!

Is het product dan een dikke vette afrader? Nee, dat ook zeker niet. De smaak is echt wel ok en om het een keer te proberen is het echt wel leuk, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een echte burger óf een pizza. Maar laat me vooral weten wat jij van deze Pizzaburgers vindt als je ze al hebt gegeten!

Dr. Oetker Pizzaburgers

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Ik heb gemerkt dat de Pizzaburgee het vooral goed doet op feestjes. Wij doen vaak byob (bring your own booze, maar dan ook met eten) en dan is dit ding perfect! Een succes omdat het anders is en prima in stukjes te snijden. Verder ben ik het met je minpunten eens. Niet heel boeiend, wel lekker!

 2. Susanne says:

  Ik was hier hel erg benieuwd naar! Mijn eerste ingeving was eigenlijk: dat kun je zelf toch net zo makkelijk maken?! De prijs vind ik ook aardig aan de hoge kant. Ik hou niet echt van zachte broodjes dus nu weet ik zeker dat ik deze aan me voorbij laat gaan!

 3. Eline says:

  Ik vond het al niet heel aantrekkelijk klinken en nu al helemaal niet meer!

 4. Hier was ik -mede door alle reclame- best benieuwd naar maar het idee sprak me niet echt aan. Pizza lekker, hamburger ook lekker maar gecombineerd nahh. Na je eerlijke oordeel denk ik ook niet dat ze in mijn boodschappenmandje zullen komen hoewel pizza van dr Oetker best lekker is. Je kunt ze vast makkelijk (en waarschijnlijk nog lekkerder) zelf kunt maken. Ben dan ook heel benieuwd naar jou versie!

 5. Margot says:

  Ik kende dit nog niet, maar ik denk dat ik zo ook maar oversla.

 6. Sabrina says:

  Jammer dat het tegenvalt! Het idee is leuk inderdaad (:

 7. Nathalie says:

  Nog niet geprobeerd… Wel al in mijn handen gehad in de supermarkt maar om de een of andere reden was ik nogal argwanend over het concept.
  We hebben wel net de Dr. Oetker pizza carbonara getest, een nieuwe variant (in Vlaanderen dan toch, ik heb ze in NL nog niet gevonden). Daar dacht ik echt van: “Dit kan gewoon niet slecht zijn”, maar viel toch wat tegen. Zat iets op dat voor ei moest doorgaan en was nogal eentonig van smaak. Na 3 puntjes had ik het wel gehad.

 8. Nienke says:

  deze smaken spreken mij niet erg aan, maar de bolognese varient van de Aldi vind ik wel erg lekker! En voor 1,90 (dacht ik) een veel betere prijs!

 9. Nathalie says:

  Ziet er niet verkeerd uit.. Maar ik ga denk toch maar gewoon voor een normale pizza ;)

 10. Marloes says:

  Als ik het zo bekijk, lijkt het me lekkerder om de helften los van elkaar te eten. Ja, als een soort minipizza dus…

 11. Roxanne says:

  Ik hoor inderdaad meer niet echt positieve oordelen, terwijl je dood gegooid wordt met de reclame er van op tv. Ik ben benieuwd naar jouw variant er van!

 12. Roeli says:

  Ik vind ze wel heerlijk deze pizzaburgers. Ik heb de Speciale gehad en de Salami. Ik leg de helften niet op elkaar, maar eet ze apart. Heerlijk en met een kop soep erbij een maaltijd.
  Dus ik koop ze regelmatig. Deze week waren ze in de reclame bij de Coop..nu voor 2.29.

 13. Ik vind ze persoonlijk heerlijk! Vooral als je erge honger hebt en weet dat er pizzaburgers in de vriezer liggen… Dus ik koop ze niet al te vaak ;-) Een aanrader naar mijn mening! + ik vind ze lekkerder dan een “echte” pizza. Van welk merk dan ook.

 14. Geertje says:

  Niet lekker, zelfs vies. Teveel tomaatsmaak, weer die kleine stukjes salami (zou het zo nietdurven noemen) heb zelf plak cheddar en jaljopenapepers er tussen gedaan. Nee wij nooit meer

 15. Xander says:

  Na een paar keer een ” zie mij eens stoer zijn” reclame te hebben gezien. En in het rijkelijke bezit van een paar opgeschoten pubers op de bank. Heb ik onder aanvoering van deze zelfde doelgroep dit nieuwtje in huis gehaald. Actueel zijn de Duitsers op dit moment met minder goede berichtgevingen rond hun nationale trots. Wel nu, de pizzaburger is wat mij betreft de VVW diesel van Dr. Oetker. Hopen dat ze gauw met een terugroep actie beginnen. En daar is dan weer alles mee gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close