Getest: de nieuwste foodbox Zadina’s Kitchen

Yesss foodies van Nederland, naast Sinterklaas is er ook weer een nieuwe foodbox in het land: Zadina’s Kitchen. Foodbox, maaltijdbox, hoe je het ook noemen wilt: boodschappen thuisbezorgd krijgen is hot. Sinds vorige week wordt Nederland verreikt met de avontuurlijke recepten van Zadina’s Kitchen: een nieuwe speler op de markt waarbij je elke maandag een box kunt laten bezorgen met daarin alle ingrediënten voor spannende maaltijden. Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je er graag wat meer over!

Zadina's Kitchen

Het idee

Zadina’s Kitchen is pas dit jaar opgericht door de gepassioneerde ondernemers Jelle boelen en Tarik Yousif. Iedere maandag ontvangen klanten van Zadina’s Kitchen een box met daarin de beste, verse en voornamelijk biologische seizoensproducten voor twee of drie vegetarische vlees- of vismaaltijden. Deze foodbox is anders dan andere foodboxen omdat hier de focus ligt op gerechten uit het Middellandse zeegebied, het Midden-Oosten en India. Alle drie keukens waar groenten hoog in het vaandel staan en daarom zijn de boxen van Zadina’s Kitchen ook goed gevuld met verse groenten. Zadina’s Kitchen levert wekelijks de foodboxen in de regio’s Amsterdam, Amstelveen, Het Gooi, Den Haag en Rotterdam.

Zadina's Kitchen Kip Korma

De recepten

Zoals ik zojuist al zei ligt de nadruk bij de gerechten op het gebruik van groenten en zijn de recepten afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en India. Zelf mocht ik een box testen met daarin twee gerechten: Kip Korma uit India en ShakShuka met venkel en Za’Atar uit het Midden-Oosten. Voor beide recepten vond ik alle ingrediënten en de receptkaarten terug in de box.

Ik vond beide gerechten makkelijk en snel om te maken, ze waren inderdaad allebei ruim binnen de 35 minuten klaar. De duidelijke receptuur zorgde ervoor dat alles van een leien dakje ging en ik vond het voor de verandering een keer erg leuk om zoveel ‘onbekende’ producten aan te treffen in de box. Zo kook ik nooit met venkel en heb ik wel Za’Atar maar gebruik ik het zelden.

Zadina's Kitchen Shakshuka

De gerechten waren hoog op smaak, al moet ik bekennen dat ik de toevoeging van zoete aardappel in de Kip Korma toch wat vreemd vond aanvoelen. Echter vond ik het een verademing om te zien dat mijn gerechten er net zo uit zagen als de foto’s op de receptenkaarten, geen opgesmukte boel dus!

Oordeel

Zoals bij iedere lancering van een nieuw producten kende Zadina’s Kitchen ook een aantal kinderziektes. Op den duur zulle deze er allemaal weer worden uitgehaald dus ik zal daar niet al teveel aandacht aan besteden. Aan de hand van een aantal plus- en minpunten wil ik jullie laten weten wat ik van de box vond.

Pluspunten

 • Het pakket ziet er prachtig uit. Kleine ingrediënten worden apart verpakt in papieren zakjes en de recepten staan, voorzien van een prachtige foto van het eindresultaat, gedrukt op mooi karton.
 • Recepturen zijn duidelijk en makkelijk om te volgen, ondanks dat de gerechten voor velen wellicht onbekend zijn.
 • Op de website kun je heel duidelijk aangeven voor hoeveel personen je de box wilt ontvangen. Je kunt zelfs kiezen voor 3 of 5 personen!
 • Top dat er aandacht wordt besteed aan zowel vlees-, vis- en vegetarische gerechten.
 • Recepten zijn binnen 35 minuten te maken en dus geschikt voor een doordeweekse dag.

Minpunten

 • Ik vind de box extreem duur. Voor twee personen: € 35,50 per week voor twee gerechten per week, € 45,50 per week voor drie gerechten per week. Wil je een maaltijdsoep erbij ontvangen dan betaal je per abonnement € 7,00 extra. Hoewel ik me besef dat de producten vers en veelal biologisch zijn, besteed ik bij lange na niet zoveel geld aan slechts twee of drie gerechten wanneer ik zelf boodschappen ga doen.
 • Er staat geen allergie-informatie op de recepturen. Omdat niet overal alle ingrediënten van bekend zijn (zo wist ik bijvoorbeeld niet of er noten verwerkt waren in de ‘Zadina’s spicy India specerijen’) is het af en toe best tricky wanneer je met een allergie te maken hebt.

Kortom: Zadina’s Kitchen is een leuke, welkome foodbox op een markt die bijna verzadigd lijkt te zijn. Wil je mediterraans leren koken, spannende gerechten proberen maar hiervoor niet een tripje naar diverse winkels willen inplannen, dan kom je met de foodboxen van Zadina’s Kitchen al een heel eind. Wat mij betreft is de box een aanrader, maar dan moet de prijs wel even iets omlaag.

Check voor meer informatie en om te bestellen de website van Zadina’s Kitchen.

Join the Conversation

 1. DiaryOfAMua says:

  Ziet er heerlijk uit!

  Xo

  Diary Of A Mua

 2. Margot says:

  Fijne review! De prijzen zijn er erg hoog inderdaad.

 3. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Wat jammer dat het niet in mijn regio bezorgt! Het lijkt me echt heerlijk! Al had ik het dan waarschijnlijk alsnog niet besteld omdat het wel duur is maar toch haha.

 4. Diana says:

  Klinkt goed, die nieuwe foodbox, maar inderdaad aan de prijzige kant.

 5. Eline says:

  Fijn zo’n eerlijke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close