In alle eerlijkheid? Ik ben nooit een groot fan geweest van aardappelen. Gekookt bedoel ik dan, want voor gebakken aardappelen, aardappelgratin of geroosterde aardappels uit de oven mag je me best wakker maken. Of nouja, je mag het me voorschotelen. Met mijn oude oven lukte het me nooit om aardappelen te roosteren. Zelfs na twee uur(!) waren de aardappelpartjes nog niet gaar. Je begrijpt dat ik na twee keer proberen de hoop dan ook heb opgegeven. Nu ik een nieuwe oven heb, heb ik de smaak te pakken want dit apparaat tovert in dertig minuten de lekkerste geroosterde aardappels op tafel. Tijd voor een recept dus.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 3 gepelde knoflookteentjes
- rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout (het liefst zeezout)
1. Verwarm de oven vast voor op 250°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Was de ongekookte aardappels in schil grondig en snijd ze in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over het bakblik.
3. Schik de gepelde (hele!) knoflookteentjes tussen de aardappelen en besprenkel de aardappelpartjes met wat olijfolie.
4. Kruid de aardappelen met rozemarijn (dit kan ook een vers takje zijn die je er tussen legt), peper en grof zeezout en schep de aardappels even om zodat ieder partje aan weerszijden goed is gekruid.
5. Schuif de bakplaat zo hoog mogelijk in de oven en rooster de aardappeltjes in 30 minuten goudbruin en knapperig.
Serveer de geroosterde aardappels bijvoorbeeld met kleverige kipsaté en een frisse salade.
Doordat de site gisteravond is verhuisd, werkt de bovenste image (de featured image) nog niet. Hier wordt aan gewerkt!
Maken wij ook vaa bij gerookte kipsalade, en oooh zo lekker!
Heerlijk, het liefste eet ik aardappels op deze manier :) met lekkere kruiden, mmmmm :D