Gegrilde Mexicaanse wraps

Hmm wraps, ik hou er van. Ze zijn gezond én multifunctioneel. Zo kun je er bijvoorbeeld chips van maken, ze als broodvervanger gebruiken bij de lunch of er ontzettend lekker avondeten van maken. Van de week was ik op zoek naar een lekker recept voor wraps. We eten ze namelijk redelijk frequent en om nou elke keer met dezelfde vulling te komen is ook zo saai. Ik vond hem op de site van WeightWatchers, maar heb hem wel naar eigen wens aangepast. Anders dan bij normale wraps, doe ik deze na het vullen nog even onder de gril voor een extra knapperige tortilla, jumm!

No ratings yet

Gegrilde Mexicaanse wraps

Als je net zo'n liefhebber bent van een goede wrap als ik, moet je echt deze Gegrilde Mexicaanse wraps een proberen, lekker joh!
Porties6 wraps
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • magnetron
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet - in blokje of reepjes
  • 1 blikje kidneybonen - klein
  • ½ bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten - à 400 g
  • 6 wraps - meergranen of knoflook (klein formaat)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • basilicum - gedroogde
  • chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip bruin en gaar.
  • Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze beide toe aan de kip. Bak mee totdat de uien glazig zijn.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze aan de kip toe. Bak net zolang totdat de champignons bruin en geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze toe aan de kip. Voeg ook direct de gehakte tomaten toe en een hoeveelheid chilipoeder naar wens. Laat zo’n drie tot vier minuten doorbakken totdat de saus wat dikker wordt. Voeg vervolgens (gedroogde) basilicum aan de saus toe.
  • Verwarm de tortilla’s even in de magnetron zodat ze flexibel zijn en breng wat van de vulling aan in het midden van de tortilla. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en vouw de beide helften van de tortilla naar binnen. Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla op te rollen, maar dan kan er minder vulling in en loop je het risico dat hij er zo met het grillen weer uit loopt.
  • Leg de dichtgevouwen tortilla onder de grill totdat er grillstrepen ontstaan en de tortilla lekker knapperig wordt. Serveer met wat aioli of guacamole en een lekkere avocadosalade van rijpe avocado, ijsbergsla, rauwe ui en kruidendressing.

Notities

Tip:
Wil je de tortilla’s nog extra Mexicaans maken, voeg dan tegelijkertijd met de bonen een klein blikje mais toe. Ook kun je verse koriander in de wraps leggen voordat je ze dichtvouwt.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avondeten, gegrilde mexicaanse wraps, wraps

mexicaansewraps3

mexicaansewraps2

mexicaansewraps4

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Esmay says:

    Mag ik even lekkerbekken? Jam!

  2. Nienke says:

    Hmm, dat ziet er wel heel lekker uit! Ik moet toch vaker wraps maken :)

  3. Foodloveandhappiness says:

    Lekker! Ben dol op wraps, snel en makkelijk, ook goed vegetarisch te maken (ben niet zo’n vleeseter) :)

    x Danielle

  4. Kevser says:

    Wauw! Ziet er erg lekker uit. Wij eten vanavond waarschijnlijk ook wraps maar dan met een iets andere inhoud. Het idee om ze te grillen is nice:) wellicht doe ik dat meteen voor vanavond!:)

  5. Natasha says:

    Wauw! Ziet er erg goed uit. Goed idee van die grill ook. Ik doe ze wel in de oven maar dit ziet er net wat verzorgder uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close