Een poosje geleden kreeg ik van Aviko een perspakket met daarin ook een receptenboekje. In dat boekje stond een recept voor Fritatta met Rösti. Nu ben ik gek op frittata én op rösti dus het kan bijna niet anders dat dit recept een hit moest zijn. Ik heb het recept van Aviko totaal niet gevolgd en heb mijn eigen draai aan dit recept gegeven. En ik had gelijk: het is inderdaad een heel lekker recept. En bovendien ook een recept waarin je prima restjes kwijt kunt en dat is natuurlijk altijd fijn.
Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)
- 6 eieren
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram rösti
- 100 gram doperwtjes met worteltjes (diepvries)
- ½ rode paprika
- ½ aubergine
- 50 gram belegen kaas
- peper en zout
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui in een beetje olijfolie in een koekenpan aan tot het goed begint te geuren.
3. Voeg de rösti toe en bak mee tot het gaar is.
4. Kook de doperwtjes en worteltjes even kort tot ze gaar zijn en voeg ze dan toe aan de rösti.
5. Snijd de paprika en aubergine in stukken en doe ook deze bij de rösti in de pan. Schep even goed om en bak het geheel tot de aubergine en de paprika gaar zijn.
6. Kluts de eieren los in een kom en schenk deze bij de rest van de ingrediënten
7. Verdeel de belegen kaas over de eieren en bak de frittata vervolgens in het midden van de oven in 10 – 12 minuten gaar.
Als je deze frittata serveert met een frisse salade heb je een prima avondmaal op tafel staan.
Wat een goed idee om er rösti door te doen!
Yum, ziet er heerlijk uit!