Mijn favoriete Food hotspots in Rotterdam

Gesponsord – Rotterdam is een stad waar ik niet zo vaak kom. Dit heeft totaal niets met de stad zelf te maken maar des te meer met het feit dat ik helemaal in het oosten van het land woon en het me best wel wat tijd kost om er te komen. Neemt niet weg dat Rotterdam echt een héle leuke stad is. Voor cultuur en om te shoppen maar wellicht wel nog meer om te eten. Het aanbod aan leuke restaurants en kleine eetstekjes is reuze en eigenlijk heb je aan één dag in de stad niet genoeg. Speciaal voor jullie zet ik mijn favoriete food hotspots in Rotterdam op een rijtje. Eigenlijk heb ik nog veel meer favorieten dan alleen degenen die ik nu ga noemen, maar ik moest een keuze gaan maken.

Markthal

Markthal

Markthal

Natuurlijk kan de Markthal niet ontbreken want wie nog niet van dit immense foodwalhalla heeft gehoord, heeft de afgelopen maanden onder een steen geleefd. In de Markthal vind je werkelijk voor iedereen wel wat. Van dagverse vis tot Surinaamse gerechten en van vegaburgers tot een ijscokraam, in ieder seizoen en voor iedere gelegenheid vind je in de Markthal wel iets.

Markthal, Dominee Jan Scharpstraat 298

Hotel New York

Hotel New York

Helaas heb ik nog niet de kans gehad om een keertje te overnachten in Hotel New York maar gelukkig heb ik wel gegeten in het naastgelegen restaurant. En dames en heren, ik kan jullie vertellen: dat is dik de moeite waard. Vooral als je fan bent van vis of schaal- en schelpdieren kun je helemaal je ei kwijt in dit restaurant. Het restaurant is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend en je kunt er dan ook terecht voor ontbijt, lunch en diner. Zelf heb ik er geluncht en gelukkig is de kaart lekker uitgebreid. De mosselen die ik er heb gegeten waren heerlijk al had ik achteraf eigenlijk voor vis moeten kiezen zodat ik deze bij de visbar zelf kon uitkiezen. Goede reden om nog een keer te gaan. En mocht je nou in de zomer gaan: vergeet niet van het uitzicht te genieten!

Hotel New York, Koninginnenhoofd 1

FG Food Labs

FG Food Labs

FG Foodlabs

Als je iets meer culinair aangelegd bent en zin hebt in een echte traktatie en bijzonder eten dan zou je een bezoekje moeten brengen aan FG Foodlabs. François Geurds zwaait hier de scepter en is voor mij de Nederlandse Heston Blumenthal. Echt, als je van je diner een beleving wilt maken moet je bij FG Foodlabs zijn. Iedere ochtend duikt François om 08.00 uur zijn laboratorium in om te experimenteren met de bereidingswijze van de producten die diezelfde dag op het menu staan. De producten zijn dan ook uitsluitend vers en dit zorgt ervoor dat het restaurant geen hardnekkig menu heeft. Het kan maar zo zijn dat de langoustines een keer niet beschikbaar zijn als het ’s nachts heeft gestormd. Op en top vers en echt een feestje om hier te eten.

FG Foodlabs, Katshoek 41

Bazar

Bazar

Bazar

Als ik in Rotterdam ben blijf ik het liefst plakken om te lunchen of te dineren bij Bazar. Ik HOUD van dit restaurant, al is het alleen al om de uitstraling. Direct als je binnenkomt waan je je al in Arabische sferen en wanneer je de menukaart bekijkt weet je dat je goed zit. Ik heb zelden zo’n uitgebreide menukaart gezien als bij Bazar en alle gerechten hebben een Arabisch tintje. Denk aan pides, een grote variëteit aan soepen en salades en diverse (dag)schotels. Tip: de Lawash met reepjes geroosterd kalfsvlees in tahinimarinade met uienringen, sperzieboontjes, paprika en harissasaus is godellijk.

Bazar, Witte de Withstraat 16

lof der zoetheid

lof der zoetheid

Lof der Zoetheid

Ook wanneer je zin hebt in zoete trek of een snelle koffie heeft Rotterdam voldoende te bieden. Eén van mijn favoriete zoete tentjes is Lof der Zoetheid. Een klein restaurantje waar je niet alleen kunt genieten van heerlijke taarten maar in het weekend ook uitgebreid kunt ontbijten. Gezonde sapjes worden er afgewisseld met monsterlijk lekkere taarten. Probeer vooral de cheesecake of carrotcake wanneer je er bent. Je wilt nooit meer anders. Mocht je nou van tevoren weten dat je naar Lof der Zoetheid gaat, dan kan het geen kwaad om even te reserveren. Het is er altijd druk!

Lof der Zoetheid, Noordplein 1

Nog een leuk weetje: Rotterdam is door Lonely Planet dit jaar uitgeroepen tot één van de 10 topsteden ter wereld om te bezoeken. Deze maand wordt een speciale Lonely Planet Rotterdam minigids uitgebracht (helaas niet te koop) en in samenwerking Lonely Planet biedt Rotterdam een speciaal arrangement aan met onder andere een hotelovernachting (bij SS Rotterdam of King Kong Hostel) en minigids. Heb je nóg meer redenen om Rotterdam een keer te bezoeken. Wil je kans maken op zo’n arrangement? Check dan de website en Facebookpagina van Rotterdam Info.

Wat is jouw favoriete Food hotspot in Rotterdam?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam.info

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 379401124 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 379401124 1

Join the Conversation

 1. Mique says:

  De beschrijving van een aantal ‘hotspots’, zoals de Markthal klinkt alsof je er (nog) niet eens geweest bent. Wie weet heb ik het mis, maar het contrast met de plekken waar je overduidelijk wel bent geweest is vrij groot. Ik heb niets tegen advertorials maar als het niet oprecht voelt doet het wel af aan het artikel.

  1. Sabine Author says:

   Het zou wel heel erg zijn als ik een artikel zou schrijven over mijn hotspots als ik er nog nooit ben geweest vind je niet, gesponsord of niet. Dat vind ik in ieder geval wel dus dat zou ik dan ook nooit doen.

 2. Margot says:

  FG Foodlabs klinkt interessant, daar zou ik wel eens heen willen!

 3. Rozan says:

  Super leuk artikel! Ik ben dol op Rotterdam en wil er nooit meer weg :).
  Koekela is mijn favoriete plek om taart, koek, etc te eten.
  The tea lab is een hele fijn plek om te lunchen!
  Er zijn heel veel hamburgers restaurants. De burgertrut is misschien wel de aller leukste en ze hebben er vet goeie vegetarische burgers! <3

 4. Sieglinde says:

  Oh ik ben dol op Rotterdam! Ik woon dan wel in Brussel, maar een van mij beste vrienden woont er, dus kom er wel regelmatig. De laatste keer was ik heel aangenaam verrast door Het Witte Huis aan de Geldersekade. Café en restaurant liggen naast elkaar, de obers lijken op hipsterjezussen, supergezellig en het eten was er fantastisch! Ik vond de Markthal wel imposant, maar ik had precies meer uitzonderlijke dingen verwacht. En het was er hyperdruk. Ik zou er niet per se opnieuw naartoe gaan.

  1. Sabine Author says:

   Hipsterjezussen, hahahaha!

 5. Cheese and Chinese says:

  Ik ben in tijden niet meer in Rotterdam geweest en het lijkt me zo leuk om er een dagje van te maken, vooral vanwege de markthal natuurlijk ;-) Leuke post!

 6. Megan says:

  Ik vond de markthal een beetje tegenvallen, een beetje te toeristisch. De rest van de tips die je geeft lijken me allemaal erg leuk! Zeker Bazar is helemaal in mijn straatje. Tijd om Rotterdam eens een keer beter te gaan ontdekken!

  1. Sabine Author says:

   Ik denk dat je echt op het juiste moment in de Markthal moet zijn. Toen ik er was was het er super rustig namelijk. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close