Fastfood Friday: Tacopizza

Inmiddels weten jullie dat ik er voor Fastfood Friday lol in heb om twee gerechten met elkaar te combineren. Zo maakte ik al eens een Big Mac ovenschotel en zijn mijn Cheeseburger quesadilla’s ook nog steeds een hit. Vandaag maak ik pizza en daarvoor gebruik ik toppings die normaal gesproken in taco’s gaan. Tacopizza dus! In plaats van tomatensaus maak ik een sausje op basis van zure room en verder gaat er gekruid gehakt maar ook wat frissere elementen op deze pizza. Het is geinig want tijdens het eten eet je écht pizza, maar qua smaak doet het je denken aan taco’s. Het fijne aan dit recept is dat je natuurlijk alle ingrediënten kunt gebruiken die jij normaal in je taco’s stopt. Dus gebruik je liever vega-gehakt: ga je gang. Mais en zwarte bonen toevoegen? Hartstikke lekker. Er zijn geen regels dus leef je uit!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Tacopizza

Tacopizza

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tacopizza

No ratings yet

Tacopizza

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1 verse pizzabodem*
  • 75 gr zure room
  • 100 gr naturel roomkaas
  • 1 tl cajunkruiden
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el tacokruiden
  • 75 gr Cheddar - geraspt
  • 1 handje ijsbergsla - fijngesneden
  • 1 tomaat - in blokjes
  • 1 avocado - in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de verse pizzabodem op het bakpapier.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de rundergehakt samen met de rode paprika en de ui tot de groenten zacht zijn. Voeg de tacokruiden aan de warme mix toe.
  • Roer de zure room, naturel roomkaas en cajunkruiden door elkaar en smeer hier de pizzabodem mee in.
  • Verdeel de geraspte cheddar over de pizzabodem, gevolgd door de gehaktmix.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 gaar en krokant.
  • Verdeel de ijsbergsla, tomaat en avocado over de pizza en serveer deze direct.

Notities

*Ik gebruik de rechthoekige pizzabodem in kartonnen doos van Albert Heijn. Deze heb ik met mijn deegroller iets uitgerold om de bodem wat dunner en groter te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close