Pain au chocolat, ook wel chocoladecroissantjes, kennen we natuurlijk allemaal! Vaak liggen ze bij het ontbijtbuffet van een hotel maar bij iedere bakker kun je ze ook wel krijgen. Ik ben er echt dol op, maar we halen ze nauwelijks in huis omdat het altijd erg lastig is om te controleren of er noten in verwerkt zitten. Tim is daar hartstikke allergisch voor en hoe lekker zo’n broodje ook is, we hebben er geen bezoekje aan het ziekenhuis voor over. Zelf maken is de oplossing en met dit recept is dat súper makkelijk. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat zijn heerlijk luchtige broodjes knettertjevol chocolade. Mocht je het teveel chocolade vinden, ik kan het me bijna niet voorstellen maar hé – je weet nooit, dan kun je ervoor kiezen om 1 reepje per broodje te gebruiken in plaats van twee.
Super makkelijke pain au chocolat
Ingrediënten
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 50 g boter - gesmolten
- 400 g pure chocolade - in reepjes gesneden
- 1 ei - losgeklopt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Smeer de bovenkant van één vel bladerdeeg in met de gesmolten boter en leg hier het andere vel bladerdeeg bovenop. Snijd de randen van de plak netjes.
- Snijd de plak bladerdeeg over de breedte in 5 stroken.
- Leg op iedere strook bladerdeeg een reepje chocolade dat bijna net zo breed is als de strook bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg over het reepje chocolade en leg nog een reepje chocolade neer. Rol vervolgens de hele strook bladerdeeg op en leg de chocoladebroodjes met de vouwrand naar beneden op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de pain au chocolat met losgeklopt ei en bak de broodjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de pain au chocolat afkoelen voordat je ze eet.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Vraag me af waar je die 400 gram chocolade stopt. Had met de helft al moeite. Chocolade liep er dan ook uit en verbrandt dan. Wellicht beter om smeltchocolade te gebruiken. Ze zijn echter wel heerlijk!
Heb je diepvriesbladerdeeg gebruikt of verse rollen bladerdeeg? Bladerdeeg uit de vriezer is een stukje kleiner namelijk dus dan kan 400g inderdaad teveel zijn.
Ik had vers bladerdeeg.
50 gram boter om beide plakken aan elkaar te plakken is veel te veel.
Ik denk dat je ze beter met een beetje water kunt plakken. Hierdoor worden ze ook niet zo vet.
Ik gebruik bakchocolade omdat dit wel goed blijft in de oven.