Super makkelijke pain au chocolat
Deze pain au chocolat maak in een handomdraai zelf met extra veel chocolade. Ze zijn súper croissant en net zo lekker als de 'real deal'.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: lunch, ontbijt, tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: broodjes, chocoladecroissants, croissants, homemade, pain au chocolat, zelfgemaakt
Servings: 5 stuks
- 2 rollen vers bladerdeeg
- 50 g boter - gesmolten
- 400 g pure chocolade - in reepjes gesneden
- 1 ei - losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Smeer de bovenkant van één vel bladerdeeg in met de gesmolten boter en leg hier het andere vel bladerdeeg bovenop. Snijd de randen van de plak netjes.
Snijd de plak bladerdeeg over de breedte in 5 stroken.
Leg op iedere strook bladerdeeg een reepje chocolade dat bijna net zo breed is als de strook bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg over het reepje chocolade en leg nog een reepje chocolade neer. Rol vervolgens de hele strook bladerdeeg op en leg de chocoladebroodjes met de vouwrand naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van de pain au chocolat met losgeklopt ei en bak de broodjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de pain au chocolat afkoelen voordat je ze eet.