Fastfood Friday: Kaastengels uit de Airfryer

In mijn Guilty Pleasures Kookboek schreef ik dat stiekem alles lekkerder wordt met kaas en nog steeds heb ik diezelfde mening. Ik vind dan ook alle (frituur)snacks waar kaas in zit lekker. Mac & Cheese bitterballen, kaaskroketten maar ook kaastengels. En ja, dat schrijf ik bewust met één s, dat is geen typefout. Kaasstengels, met dubbel ‘s’, zijn namelijk de brood-achtige/bladerdeegstengels die we allemaal wel kennen. Kaastengels met één ‘s’ zijn de gefrituurde krokante filodeeghapjes gevuld met kaas die vaak geserveerd worden met chilisaus. Groot favoriet van Viv als ik me niet vergis en ook ik vind ze érg lekker. Voor deze Fastfood Friday maak ik zelf kaastengels maar in plaats van ze te frituren, maak ik ze klaar in de Airfryer. Is net even iets sneller en zorgt voor minder rotzooi op het aanrecht. En ondanks dat deze kaastengels niet zo donkerbruin worden als degene die je in de frituurpan gooit, zijn ze wel mega krokant en wordt de kaas binnenin lekker zacht. Ultieme guilty pleasure als je het mij vraagt!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Kaastengels uit de Airfryer

Kaastengels uit de Airfryer

Kaastengels uit de Airfryer

Wij hebben alle airfryer recepten op één pagina verzameld!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kaastengels uit de Airfryer

No ratings yet

Fastfood Friday: Kaastengels uit de Airfryer

Porties14 stuks

Ingrediënten

  • 7 vellen filodeeg - (diepvries)
  • 500 gr belegen kaas - blok
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de Airfryer naar 200°C en laat de vellen filodeeg ontdooien. Haal er voor de zekerheid een paar extra uit; filodeeg uit de diepvries scheurt altijd bij het ontdooien.
  • Snijd het blok kaas in repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik.
  • Snijd de vellen filodeeg doormidden.
  • Smeer één velletje volledig in met zonnebloemolie. Leg de reep kaas aan de onderkant van het velletje filodeeg en rol deze vervolgens op.
  • Duw tijdens het oprollen de zijkanten van het filodeeg naar binnen zodat de kaas goed in het pakketje blijft zitten.
  • Smeer de kaastengels aan de buitenkant nogmaals in met zonnebloemolie en leg ze vervolgens in het mandje van de Airfryer.
  • Bak de kaastengels in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close