Fastfood Friday: Grilled Cheese à la Chef

Tim zegt al maanden tegen me dat ik voor Fastfood Friday eens een échte Grilled Cheese moet maken. Mijn vaste antwoord was altijd ‘Ja, maar waarom dan? Dat is toch gewoon een tosti.’ Die mening heb ik dan ook maanden lang gehad tot ik de film Chef keek. En iedereen die deze film heeft gezien weet dat er een epische scene in zit waarin de hoofdrolspeler een Grilled Cheese maakt. Vanaf dat moment was ik om, ik zou zelf ook aan de slag gaan met het maken van deze ’tosti’ en precies op de manier waarop hij dat deed. En aanschouw hier vandaag eindelijk de échte Grilled Cheese à la Chef.

Wat heb je nodig? (per stuk)

  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 3 verschillende soorten kaas*
  • gezouten roomboter
  • olijfolie

*Gebruik bij voorkeur sowieso cheddar als één van de soorten kaas. Zelf verkocht onze kaaskraam dit helaas niet en zijn wij gegaan voor Extra Belegen kaas, Emmentaler en Mosterdkaas. Een erg fijne combinatie!

1. Smeer de sneetjes brood aan één kant in met een laagje gezouten roomboter.

2. Schaaf de drie kazen in plakjes.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de twee sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden in de koekenpan. Schuif de boterhammen even door de pan om het vet goed te verdelen.

4. Leg op één sneetje brood twee soorten kaas en op het andere sneetje de derde soort kaas. Draai het vuur halfhoog en laat de kaas langzaam op de broodjes smelten.

5. Wanneer de boterhammen aan de onderkant goed bruin zijn leg je met behulp van een spatel het ene sneetje brood op de kop op de andere (de kazen komen dus vanzelfsprekend aan de binnenkant).

6. Smeer de korstjes van de Grilled Cheese in met nog een klein beetje extra gezouten boter.

En bam! daar heb je hem: een echte Grilled Cheese. Wat een kanon is dit zeg. In Amerika eten ze dit maar wat graag als ontbijt maar zelf krijg ik het dan echt niet weg. Wij aten het zelf als avondeten met nog wat kipsnacks erbij, maar als lunch zou één zo’n tosti al ruim voldoende zijn. Lekker was ‘ie echter zeker, een must voor iedereen die dol is op gesmolten kaas.

Grilled Cheese

Join the Conversation

  1. Brenda (kookt) says:

    Zo, dit ziet er goed uit zeg! Deze moet ik eens voor mijn vriend op tafel zetten :)

  2. Emily van Kampen says:

    Ziet er lekker uit, maar wel machtig hoor! Voor ontbijt sowieso te heftig voor mij, maar voor de lunch moet het kunnen.

  3. Mirne says:

    Hier had ik zo’n trek in toen ik de film keek!

  4. Karin says:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op tosti’s dus ik wil deze ook absoluut proberen!

  5. Jolien says:

    Oh heerlijk, ik zou hier sowieso mee kunnen ontbijten! Haha.

  6. Thefoodiary says:

    Oehhh, hoe meer kaas hoe beter haha. Ik vind het een lekkere lunch voor in het weekend, ontbijt net iets te machtig ;)

  7. Eline says:

    Ben ik de enige die meteen mijn heupen breder voelt worden bij alleen al het lezen van dit recept :D

  8. Marjoleinee says:

    Wauw dit ziet et zo lekker uit, ik heb deze week voor het eerst een pan tosti op, en oh wat was dit lekker!

    1. Sabine Author says:

      Veel lekkerder dan uit een tosti-ijzer hè!

  9. Joyce - Beamingbeautynl says:

    Ziet er heerlijk uit! Ben echt dol op tosti’s haha dus dit moet ik zeker eens proberen!

  10. Jessica says:

    Wat ziet dit er ook weer heerlijk uit! Ik ben zo blij jouw blog te hebben ontdekt. Ik heb nu veel meer plezier in koken en eet gevarieerder doordat ik het leuk vind (nieuwe) recepten van jou uit te proberen. :) Dankjewel :)

    1. Sabine Author says:

      Oh wat goed! Dat vind ik echt heel leuk om te horen :D

  11. Hester says:

    Woah wat een recept haha! Ik denk wel dat ik het lekker zou vinden want ja, kaas hè.

  12. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er wel erg lekker uit!

  13. Bite food blog says:

    Ziet er goddelijk uit!

  14. Rozan says:

    Wat een super film is dat en wat een honger kreeg ik ervan haha! Al dat eten ziet er zo heerlijk uit! YUM

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close