Fastfood Friday: Churro cheesecakebars

Ik heb een To do-app op mijn telefoon staan waar tál van inspiratielijstjes voor OMF in staan, voor de diverse rubrieken op de website. En al eeuwen staan er Churro cheesecakebars op mijn lijstje om te maken, maar op de een of andere manier schoof ik dit recept steeds voor me uit. Nu er even iets meer lucht in de werkplanning was, besloot ik er werk van te maken en mijn experimentje in de oven te zetten. Via Pinterest kwam ik al een aantal keer tegen dat bloggers croissantdeeg gebruikten als bodem voor cheesecake en dit leek me voor deze churro cheesecakebars de perfecte optie. Enkel een bodem van croissantdeeg vond ik echter iets te magertjes, dus ik besloot ook een plak als dakje van de cheesecake te gebruiken. Uiteraard bestrooid met flink wat kaneelsuiker, want dat doet me altijd aan churro’s denken. Het resultaat is waanzinnig goed gelukt! Luchtig croissantdeeg met de smaak van kaneelsuiker, gevuld met een romige vanille cheesecake. Een topper voor deze Fastfood Friday als je het mij vraagt!

Minder lang bakken

Je zult het in het recept zometeen zien, maar in tegenstelling tot andere gebakken cheesecakes, hoef je deze cheesecakebars niet zolang te bakken. Dit heeft te maken met de vorm van de cheesecake, een vierkante bakvorm of een springvorm maken in dit geval veel verschil), maar ook met het feit dat je croissantdeeg gebruikt. Dit heeft namelijk niet vijf kwartier nodig om te garen en je wilt dat het deeg luchtig wordt; niet sompig. Ook heb je voor het bakken van deze churro cheesecakebars geen waterbad nodig, vanwege dezelfde reden als hierboven: het croissantdeeg wordt er sompig van en dat wil je niet!

Aangezien het croissantdeeg er ook voor zorgt dat de cheesecake aan de bovenkant niet kan scheuren, hoef je de cheesecake niet een uur in de oven met open deur te laten staan. Wel raad ik je alsnog aan om de cheesecakebars een paar uur in de koelkast te zetten. De cheesecake moet nog wel altijd opstijven en die uren in de koelkast komen de smaak en textuur alleen maar ten goede.

Churro cheesecakebars

4 van 1 stem

Churro Cheesecakebars

Liefhebbers van churro's en cheesecake hoeven niet langer meer te kiezen, met deze churro cheesecakebars combineer je namelijk het beste van twee werelden!
Porties16 bars
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • vierkante bakvorm 20x20

Ingrediënten

  • 2 blikken croissantdeeg - voor 6 croissants/blik*
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 400 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1/2 el bloem
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g ongezouten roomboter - gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet de vierkante bakvorm in met een beetje olie of boter.
  • Rol de blikjes croissantdeeg uit. Duw de naden van het croissantdeeg tussen twee driehoeken dicht.
  • Verdeel het deeg voor vier croissants over de bodem van de bakvorm.
  • Schep de lichtbruine basterdsuiker en kaneelpoeder door elkaar. Bestrooi het croissantdeeg in de bakvorm met de helft van de kaneelsuiker.
  • Klop de roomkaas met de eieren, eidooier, bloem, kristalsuiker en vanille-extract op tot een klontvrij beslag.
  • Schep het cheesecakebeslag in de bakvorm.
  • Verdeel nog eens deeg voor vier croissants over de bovenkant van het cheesecakebeslag.
  • Besprenkel het croissantdeeg met de gesmolten boter en strooi hier de rest van de kaneelsuiker overheen.
  • Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 30 minuten gaar.
  • Laat de cheesecake afkoelen en opstijven in de koelkast voordat je deze in stukken snijdt.

Notities

*Je hebt niet al het croissantdeeg nodig voor dit recept. Ik gebruikte zelf deeg voor in totaal 8 croissants. Bak de andere vier lekker af voor de lunch of maak een van deze lekkere recepten.
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Spaans
Trefwoord: cheesecake, churros, fastfood, fastfood friday, gebakken cheesecake, kaneelcheesecake, kaneelsuiker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Churro cheesecakebars

Join the Conversation

  1. Eveline Toor says:

    Churro cheesecake is qua smaak goed gelukt. Vulling is wat waterig. Hoe kan ik dat steviger maken volgende keer.

    1. Sabine Author says:

      Welke roomkaas heb je gebruikt voor de vulling?

      1. Eveline Toor says:

        Roomkaas van Melkan

      2. Sabine Author says:

        Voor zover ik weet heeft Melkan geen roomkaas maar alleen zuivelspread? Daar zit wel een verschil in: roomkaas is van zichzelf al minder vochtig dan zuivelspread en bevat veel meer vet. Het feit dat jouw vulling wateriger was heeft er dus mee te maken dat je geen echte roomkaas hebt gebruikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close