Enchiladas met kip

Hoe kan het nu dat ik, als groot liefhebber van de Mexicaanse keuken, nog niet eerder een recept voor Enchilada’s heb geplaatst. Dol ben ik op deze sompige ovenwraps gevuld met goed gekruide kip of gehakt. Het werd de hoogste tijd om ze weer eens te maken en dus ook direct op de foto te zetten. Mijn Enchiladas met kip hoef je niet per se te maken zoals ik ze maak, je kunt er eindeloos mee variëren zolang je de basis maar wel houdt. Hetgeen dat je altijd nodig hebt bij het maken van dit Mexicaanse gerecht is tomatensaus en tortilla’s. Varieer vooral naar hartenlust met de rest.

enchiladas met kip

enchiladas met kip

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 6 grote tortillawraps
  • 300 gram kipfilet
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 rode ui in snippers
  • ½ bakje cherrytomaatjes in partjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 rode paprika in blokjes
  • geraspte kaas
  • Cajun kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Kruid de kipfilets rijkelijk met de Cajunkruiden. Hoe meer kruiden hoe pittiger het gerecht wordt, maar pas wel op dat je niet téveel kruidt. Cajunkruiden zijn namelijk erg zout. Wil je het gerecht extra pittig, voeg er dan een rode peper aan toe of wat chilivlokken. Grill de kipfilets vervolgens onder de grill totdat ze gaar zijn.

2. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer twee minuten, voeg hierna de cherrytomaatjes toe.

3. Bak in een aparte pan de paprika en de maïs tot de paprika zacht is. Pluis ondertussen vast de kipfilets.

3. Doe de tomatenblokjes bij de knoflook en ui en breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat vijf minuten zachtjes doorkoken.

4. Verwarm nu de oven voor op 200°C en doe de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Haal de tortillawraps door de tomatensaus zodat ze aan iedere kant bedekt zijn met een laagje saus. Bak ze vervolgens in een koekenpan om en om heel kort tot de wraps compleet zacht zijn geworden. De tomatensaus die je overhoudt laat je gewoon lekker in de ovenschaal zitten.

5. Vul de tortillawraps met de gekruide kipfilet en de paprika/maïs mix en rol ze goed op. Leg ze vervolgens naast elkaar in de ovenschaal (dus op de saus) en druk ze goed aan. Het is belangrijk dat de wraps goed strak tegen elkaar aan liggen, een beetje persen mag best. Dat maakt het juist lekker!

6. Schep de paprika en maïs die je over hebt over de Enchiladas en dek de ovenschotel af met een goede laag geraspte kaas. Schuif de schaal zo’n vijftien minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin is gekleurd.

enchiladas met kip

enchiladas met kip

enchiladas met kip

Join the Conversation

  1. Josianne says:

    Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik maak regelmatig variaties op dit gerecht, die ook erg lekker zijn :)

  2. Nuria says:

    Yumm!!

  3. Joyce says:

    Heerlijk!

  4. Stell says:

    Ohh dit lijkt mij echt heerlijk, wil het altijd nog eens proberen!

  5. ze waren heer-lijk! echt van genoten!

    1. Sabine Author says:

      Oh wat super dat je ze al hebt gemaakt!

      1. Ja, we konden hier thuis niet wachten op dit lekkere recept. Ik had ze alleen iets korter in de oven gedaan en wat minder kaas (maar dat is puur naar smaak). Echt een lekker recept, vooral met dit weer.

  6. Cynthia says:

    Leuke gerechten maar ik zou het leuk vinden om tussenstapjes in foto’s te zien!

  7. Valery says:

    Hoi! Dit lijkt me heerlijk om eens te proberen maar.. wat betekent “pluis de kipfilet”? Ik kan het echt nergens vinden..

    1. Sabine Author says:

      Met behulp van twee vorken de (gare) kipfilet uit elkaar trekken in kleinere stukken :)

      1. Valery says:

        Dankjewel! :)

  8. Marta says:

    PLUIS ondertussen de kipfilets, zie ik in het recept staan. Hoe doe je dat? ;)

    1. Sabine Author says:

      Met twee vorken uit elkaar trekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close