Eet je mooi in 28 dagen

Al eerder schreven we op OhMyFoodness over beautyfood: eten dat lekker smaakt, maar dat je ook van buiten mooi maakt. En gelukkig is het nu zo ver dat onze theorie wordt ondersteund door een kookboek. Eet je mooi in 28 dagen van Inge de Munnik schotelt je 28 dagen lang recepten voor om vervolgens het resultaat in de spiegel te zien: een stralende huid en gezond glanzend haar. Schoonheid van binnenuit dus.

eetjemooi1

eetjemooi2

eetjemooi9

Voor vrouwen
Helaas voor de mannen is dit 28 dagen dieet speciaal gericht op de vrouwen. Neemt niet weg dat de recepten uit het boek gewoon gegeten kunnen worden door mannen uiteraard, maar gezien het feit dat je met de richtlijnen van Eet je mooi gemiddeld 1700 calorieën per dag binnen krijgt is dat toch wat magertjes voor heren.

eetjemooi7

eetjemooi6

Hoe werkt het?
Voor het Eet je mooi in 28 dagen dieet zijn er voedingsmiddelen geselecteerd waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze bijdragen aan een mooier uiterlijk. Beautyfood dus. Vervolgens is bepaald in welke hoeveelheden en combinaties je deze voedingsmiddelen zou moeten eten om het effect te zien op je huid, haar, nagels en tanden. Voor een mooi uiterlijk zijn vooral gekleurde groenten van essentieel belang en deze zie je dus ook heel veel terug in Eet je mooi.
Met het Eet je mooi dieet mag je behoorlijke hoeveelheden voeding tot je nemen, maar met het gemiddelde van 1700 calorieën per dag heeft je lichaam er dus niet onder te lijden.

Waarom 28 dagen?
Je huid doet er 28 dagen over om zichzelf te vernieuwen. Daarom bestaat Eet je mooi uit vier beautyfood weken waarna je dus ook echt verschil moet zien. Je huid zal zichtbaar egaler zijn en je hebt een mooie teint.

eetjemooi3

Het boek
Maar dan het boek zelf. Naast een kookboek met veel recepten is Eet je mooi ook nog eens informatief. Per voedingsmiddel wordt namelijk precies uitgelegd waar het goed voor is en deze informatie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast bevat het boek ook verschillende (informatieve) lijstjes waarbij je bijvoorbeeld kunt zien welke Vitamine in welke groente zit.

Mocht jij nou niet zo creatief zijn met het verzinnen van verschillende gerechten en echt houvast nodig hebben aan een stappenplan, dan is het Eet je mooi in 28 dagen een perfect dieet voor jou. Voor iedere dag wordt namelijk het avondeten in receptvorm weergegeven. 28 dagen lang kun je dus het boek blijven volgen en boodschappen doen aan de hand van de ingrediëntenlijsten. Wordt de lunch of het ontbijt dan een probleem? Geen zorgen! Het boek heeft hier handige inspiratielijstjes voor opgenomen zodat je niet als nog met je handen in het haar zit.

eetjemooi4

eetjemooi5

eetjemooi8

Mijn mening
Ik vind het Eet je mooi in 28 dagen dieet/kookboek een leuk initiatief. Een dieet van relatief korte duur waarvan je het resultaat na 28 dagen ook echt van de buitenkant kunt gaan zien. Een Beautyfood dieet is een welkome afwisseling op de eindeloze gewichtsbeheersings diëten die steeds meer ontwikkeld worden. Fijn is ook de houvast die je hebt. Je eet 28 dagen lang wat je voorgeschreven wordt, het is gezond, voldoende en lekker.

De recepten in Eet je mooi zijn namelijk door iedereen makkelijk te maken en zijn vrij alledaags. Er komen verschillende soepen, pasta’s en vis en vlees gerechten aan bod waarvoor je er qua boodschappen niet duur aan hoeft. Persoonlijk vind ik de recepten niet héél uitdagend, maar voor personen (of moeders!) die niet zo bezig zijn met eten en koken als ik, is het een perfect kookboek.

Eet je mooi in 28 dagen is voor € 19,95 online te bestellen bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close