Eerste indruk: Magimix Le Glacier ijsmachine

Jaren heb ik er over gedaan voordat ik besloot een ijsmachine te willen. Het heeft altijd al wel een beetje gesidderd hoor, maar echt overstag ging ik nooit. Want: wéér een keukenapparaat en ik heb er al zoveel en ga ik wel echt vaak ijs maken (dat valt overigens nog steeds te bezien)? Van fonQ kreeg ik in ieder geval de Magimix Le Glacier 1,5L ijsmachine en uiteraard ben ik daarmee aan de slag gegaan. Het eindresultaat van het ijs dat ik maakte zien jullie volgende week maar ik kan al wel vast verklappen dat de eerste gedachte die ik had na het proeven van het ijs was: “waarom heb ik niet eerder een ijsmachine gekocht?!”. In het artikel van vandaag deel ik mijn eerste indruk van de Le Glacier 1,5L en vertel ik waarom ik een ijsmachine zo’n aanrader vind.

Magimix Le Glacier

Magimix Le Glacier

Dit is ‘em: de Magimix Le Glacier ijsmachine. Een vrij klein, compact apparaat maar wel zwaar. In feite bestaat de ijsmachine uit twee onderdelen: de ‘bak’ waarin je het ijs klaarmaakt en de deksel waar de spatel aan vastgeschroefd kan worden en waarmee je de machine op het netstroom aansluit.

Eén dilemma van mij wordt direct al getackeld door de Le Glacier 1,5L en dat is opbergruimte. Ik wilde nooit een ijsmachine kopen omdat ik vond dat het weer zoveel ruimte innam en ik al zoveel keukenapparaten heb. Ik noem een staafmixer, foodprocessor, blender, keukenmixer, slowcooker, Airfryer… Het fijne aan deze ijsmachine is echter dat de kom waarin je het bereid in de vriezer moet staan. Althans, aangeraden wordt om de RVS vrieskom minimaal 10 – 12 uur voor het bereiden van het ijs in de vriezer te zetten, maar eerlijk gezegd laat ik hem daar gewoon altijd instaan. Als ik het dan een keer in mijn bol krijg om ijs te maken, kan ik dat in ieder geval direct doen. Het enige dat dan daadwerkelijk opbergruimte in beslag neemt is de deksel en die is niet groot.

Wat ik me wel kan voorstellen is dat die RVS vrieskom niet voor iedereen ideaal is. Hij is namelijk best wel lomp en groot (18 centimeter hoog) en als je een standaard vriezer hebt kan het zijn dat de kom niet in iedere lade past. Gelukkig bestaat er ook nog een 1,1 L variant waarvan de bak een stukje kleiner is.

Verder is het een vrij klein, compact apparaat maar met flinke prestaties. Dankzij de 15 Watt motor maak je in 20 – 30 minuten zelfgemaakt (room)ijs.

Ook leuk: de ijsmachine is in verschillende kleuren verkrijgbaar! Zelf heb ik de chroom versie, maar als je meer van de vrolijke kleurtjes bent is de machine er ook in rood, wit, roze, paars en blauw.

Magimix Le Glacier

Magimix Le Glacier

Het ijs maken is trouwens een fluitje van een cent. Een achterliggende reden van mij om geen ijsmachine te willen was ook altijd dat ik geen zin had in al dat gedoe, maar dat blijkt reuze mee te vallen. Afhankelijk van het ijs dat je wilt maken kan ik me voorstellen dat je niet altijd goedkoper uit bent door het ijs zelf te maken, maar lekkerder is het zeker. Dat kan ik je alvast garanderen!

Wanneer de vrieskom van de Magimix Le Glacier 1,5L 10 – 12 uur in de vriezer heeft gestaan is het apparaat klaar voor gebruik. Je draait de deksel met de spatel op de machine en vervolgens zet je hem aan. Terwijl de ijsmachine draait schenk je via het gat in de bovenkant van de deksel het ijsbeslag in de machine. En verder is het dan alleen nog een kwestie van wachten. Zo’n 20 – 30 minuten voordat de machine er ijs van heeft gemaakt. Ik heb er zelf voor gekozen om het ijs nog een paar uur in de vriezer te zetten voordat ik het ging serveren maar in principe is het ijs koud en dik genoeg om te eten wanneer het de machine uitkomt. Ik vond het ijs toen het net uit de machine kwam vergelijkbaar met softijs terwijl het na een paar uur in de vriezer echt roomijs werd.

Wat me uiteindelijk ook nog heel enthousiast maakt over deze ijsmachine is dat je zo eindeloos kunt variëren met recepten. Ik merkte dat ik het zelf maken van ijs zó leuk vond om te doen, dat ik direct met tal van andere recepten op de proppen kwam. Bereid je dus maar voor op een zomer vol heerlijke ijsjes, want aan ideeën geen gebruik hierzo.

Vind ik de Magimix Le Glacier 1,5L een aanrader? Absoluut. Het heeft bij mij jaren geduurd voordat ik overstag ging maar al na het eerste gebruik heb ik me afgevraagd waarom ik niet eerder een ijsmachine kocht. Het is écht onwijs leuk om zelf ijs te maken en daarnaast is deze machine van Magimix ook lekker compact. Je moet wat ruimte in de vriezer vrijmaken voor de kom, maar die kun je uiteraard na gebruik buiten de vriezer bewaren.

De Magimix Le Glacier 1,5 L is onder andere bij fonQ te koop. De prijzen variëren van € 84,50 – € 100,99 afhankelijk van de kleur waar je voor kiest.

Join the Conversation

 1. Josianne says:

  Wat leuk! Ik heb zelf al een tijdje een ijsmachine, maar ik doe er nooit iets mee (tot grote onvrede van m’n vriend haha). Die recepten mogen dus heel snel komen!

 2. Samantha Haak Molema says:

  Ijsmachine gekocht vorig jaar en inderdaad op zoek naar goede recepten. Paar geprobeerd maar niet de smaak die we zochten… Ben benieuwd naar jouw recepten!

 3. Petra says:

  Ik heb sinds een paar jaar een zelfvriezende ijsmachine super apparaat heb er ook een gehad waarvan de bak in de vriezer moest maar die werdt naar verloop van tijd lek was er ook een van plastic ben altijd op zoek naar goede recepten. Dus. Ben erg benieuwd naar die van jouw

  1. Anoniempjexx says:

   Die van ons is ook lek, we willen nu nagellak over het lek doen om hem nog te kunnen gebruiken… Is dit een goed idee?

   1. Sabine Author says:

    Hmm, lijkt mij geen goede oplossing eigenlijk. Zou eerder contact opnemen met Magimix voor tips!

 4. Margot says:

  Ik heb een tijd een ijsmachine gehad (tot mijn ex ‘m meenam) en je kan er echt te lekkere dingen mee maken!

 5. Felicia says:

  En weer een keukenapparaat op mijn wensenlijstje. Eerst een Crockpot (in de pocket ;) ) en nu een ijsmachine. Gelukkig ben ik nog jarig ;)

 6. arjanne says:

  Ben benieuwd of je er ook lekker sorbetijs mee kunt maken. Dat is vaak een probleem bij zo’n apparaat. Ik ben op zoek naar een ijsmachine en deze kwam ook voorbij. Ik wil er graag eentje die dus ook goede sorbets maakt, maar ik kan daar niet zoveel zinnigs over vinden.

 7. Ik heb zelf ook een ijsmachine, maar nog steeds niet het perfecte recept gevonden! Ik ben dus heel benieuwd naar de jouwe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close