Eden keukenmessen

Onlangs werden we door webshop Knives and Tools benaderd of we wellicht interesse hadden om twee exemplaren van de Eden keukenmessen te testen. Nu hoef ik denk ik niemand te vertellen dat een echte foodie die het liefst de hele dag in de keuken staat, niet zonder scherpe messen kan. Om eerlijk te zijn gebruik ik altijd nog de messen waarmee ik 2,5 jaar geleden het huis mee uit ging. Niets mis mee, maar het zijn geen échte keukenmessen en dus niet vlijmscherp. Ik greep deze kans dus ook met beide handen aan.eden1

Knives and Tools verkoopt verschillende (keuken)tools voor indoor en outdoor. Zo vind je er complete messensets, messenblokken, slijpers, maar ook zaklampen en verrekijkers. Uiteraard gaat het ons om het keukengedeelte en het assortiment liegt er niet om.

Zoals ik al zei kregen wij twee exemplaren van de Eden messen toegestuurd. Als eerste het Eden Classic Damast Koksmes (20 cm) en als tweede een kleiner exemplaar: het Eden Classic Damast Universeel mes (13 cm). Het zijn mijn allereerste échte keukenmessen (van hoogstaande kwaliteit dan) en wauw, waarom heb ik hier niet eerder geld aan uit gegeven?

De messen zijn stevig en liggen goed in de hand, maar zijn niet lomp en (te) zwaar voor een paar vrouwenhanden. Moeiteloos snijden ze door vlees, groenten én brood heen. Of je messen écht scherp zijn kun je erg goed testen met tomaten vanwege het stugge velletje en ik kan je vertellen dat de Eden keukenmessen moeiteloos de tomaten in plakjes, blokjes of partjes snijden.

eden2

Naast het feit dat de messen erg scherp en fijn in gebruik zijn, zien ze er ook nog eens prachtig uit. De houtnerven die zichtbaar zijn op het handvat zijn ook verwerkt in het lemmet van de messen wat voor een moderne uitstraling zorgt.

In de webshop van Knives and Tools zijn verschillende vooraf samenestelde messensets verkrijgbaar, maar met de Eden keukenmessen kun je de set die jij wenst zélf samenstellen. Zo kun je kiezen welke messen jij graag in de set wilt hebben, of je er een messenblok bij wilt of wellicht toch liever gaat voor een slijpset. Het samenstellen van een Eden messenset is erg gunstig, want er wordt een automatische set-korting doorberekend waarmee je soms wel 30% bespaart op de messen. Toch leuk!

eden3

Nog een toppuntje is dat je bij Knives and Tools jouw gekozen messen kunt laten graveren. Hoe gaaf is het als je een messenset besteld en ieder mes met jouw naam laat graveren! Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor slechts € 4,95 per bestelling worden al jouw messen voorzien van een persoonlijke tekst, naam of wat je ook maar wil.

Mijn Eden keukenmessen gebruik ik nu dagelijks en ik kan echt niet meer zonder. Mocht jij toe zijn aan een nieuw messen of misschien wel set messen, neem dan zeker eens een kijkje in de webshop Knives and Tools, er zit vast iets voor je tussen.

Join the Conversation

 1. Honeybird says:

  Wow wat geweldig leuk dat je zulke messen mocht uittesten!
  En je naam (of iets anders) erop graveren is echt wel heel cool! Dan worden het echt persoonlijke messen ipv voor algemeen gebruik (als je niet in je eentje gebruikt maakt van de keuken). Ook leuk als cadeautje!

 2. Richard says:

  Beetje jammer om te zien dat mijn reactie van gisteren is verwijderd. Niet eens een reactie van mogen ontvangen met daarin de reden. Ga je zo met je lezers om?

  1. Sabine Author says:

   Mag ik vragen welke reactie je hebt achtergelaten? Heb namelijk geen reacties verwijderd deze week, dus wellicht dat er technisch iets mis is gegaan!

   1. Richard says:

    Heb enige uitleg gegeven over de slijpwijze welke men in Europa hanteert, en ook in in Japans.Verschil in hardheid van het staal, en zelfs met behulp van andere fimpjes verduidelijking gegeven… Vreemd dat ik wel na het plaatsen en s’avonds de reactie heb gezien… Wellicht dat die s’nachts bij updaten verwijderd is?

    Ik weet niet meer precies wat ik exact heb geschreven. Maar een filmpje van Peter Klootwijk van het programa De Wilde Keuken zal het een en ander verduidelijken.

   2. Sabine Author says:

    Hm, vreemd. Deze comment belandde ook in de spambox dus wellicht dat jouw vorige daar ook tussen is geglipt en hij mij ontschoten is. In ieder geval blijft deze nu staan! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close