Donna Hays’ Bruschetta’s met doperwtenpuree

Een tijdje geleden liet ik jullie kennis maken met Simple Dinners van Donna Hay en toen al liet ik je weten dat het ongetwijfeld mijn meest favoriete kookboek ooit is. Werkelijk alles wilde ik wel uit dit boek maken en daarom ben ik een paar weken geleden ook maar gestart. Toen het een paar weken geleden zo ontzettend warm was hunkerde ik naar licht avondeten waar ik niet al teveel moeite voor hoefde te doen. En gelukkig heb ik een geschikt gerecht gevonden: bruschetta’s met doperwtenpuree. Zomerser dan dit kan het bijna niet als je het mij vraagt en het beste van alles: je krijgt het er niet warm van én het is makkelijk klaar te maken. Tijd om het recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • ½ doosje diepvries doperwten
 • 2 eieren
 • 8 sneetjes Ciabattabrood
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • grof zeezout en verse peper
 • verse (smeerbare) geitenkaas
 • sap van een halve citroen

1. Pers de knoflook boven de olijfolie uit en laat de olie even staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.

2. Doe de doperwtjes in een vuurvaste schaal en schenk hier kokend water overheen. Laat de doperwten ongeveer twee minuten zo staan en giet ze daarna af. Spoel ze direct af met koud water en laat ze vervolgens uitlekken.

3. Smeer één kant van de sneetjes Ciabatta in met de knoflookolie en rooster de broodjes tien minuten in het midden van de oven tot ze lekker knapperig zijn.

4. Voeg peper, zout en het citroensap bij de doperwten en roer even goed door. Prak vervolgens met behulp van een vork de doperwten grof.

5. Kook de eieren tot ze nét gaar zijn en de dooier nog vloeibaar. Je kunt natuurlijk ook proberen om de eieren te pocheren. Ik ben daar zelf na drie pogingen mee opgehouden, het vergt bij mij dus wat oefening! Laat de eieren vervolgens in koud water schrikken zodat ze makkelijk te pellen zijn.

6. Smeer de bruschetta’s in met geitenkaas en verdeel hier de doperwtenpuree over heen. Rangschik de bruschetta’s op het bord en leg in het midden hiervan het zachtgekookte ei. Snijd deze voorzichtig in zodat de eidooier eruit vloeit. Strooi het geheel af met extra zout en verse zwarte peper.

Ziet het er niet heerlijk zomers uit? Dit gerecht is tevens lekker als lunch of om te serveren bij de barbecue. Je zou voor dat laatste het ei eventueel nog weg kunnen laten.

bruschetta met doperwtenpuree

bruschetta met doperwtenpuree

Join the Conversation

 1. milou says:

  Het ziet er inderdaad heerlijk uit. Al ben ik nooit zon fan van on zacht ei haha. Maar dat kan natuurlijk ook wat harder.

  Ik vind het ook niet echt puree trouwens, ik dacht toen ik puree las echt gewoon smooth groene erwten haha

 2. gereon de leeuw says:

  Goedemorgen Sabine,

  Jij verblijdt de wereld toch maar weer op wat mooie kiekjes van erwtenpuree. Ziet er mooi uit dit hapje.
  Ik heb echter wel de kanttekening dat ik de erwten er niet echt gepureerd uitzien. Puree is m.i. een fijnere substantie.

  Ik wens je een mooie dinsdag!

 3. MySimplySpecial says:

  Ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close