De Lasagne die het boek niet haalt

Soms kan een recept nog zo goed in je hoofd zitten maar is de uitwerking simpelweg wat minder. Dat was ook het geval met deze Lasagne, al bedoel ik het echt niet zo negatief. Ik wil in mijn boek namelijk per se een recept voor lasagne omdat dit voor mij echt comfort food is. Zo’n gerecht waar je al gauw teveel van eet waardoor je propvol zit. Maar het is zo lekker! Ik maakte de lasagne, noteerde het recept en bij het eten dacht ik shit, deze lasagne is gewoon niet Guilty Pleasure genoeg. Ik vond hem heerlijk maar niet fout genoeg. En dat is de reden dat ik dit lasagne-recept nu met jullie deel op OMF, omdat ‘ie namelijk wel echt de moeite waard is. Voor het boek moet ik dan maar even iets langer nadenken over hoe ik hem nog fouter kan maken.

Wat heb je nodig? (6 personen)

Voor de bechamel:

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Gehaktsaus:

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram Italiaanse groenten
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • peper en zout

En verder:

  • 250 gram (verse) lasagnebladen
  • 200 gram mozzarella

We beginnen met het maken van de bechamel:

1. Smelt de boter in een pannetje en roer hier de bloem door. Bak dit op laag vuur een paar minuten mee tot de bloem gaar is, het mag niet donker kleuren. Check dit artikel voor meer uitleg.

2. Schenk beetje bij beetje de melk bij de roux in de pan tot een dikkere saus ontstaat.

3. Roer de Parmezaanse kaas door de saus en breng de bechamel op smaak met peper en zout. Zet even apart.

Dan de gehaktsaus:

4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een diepe pan aan tot het goed begint te geuren.

5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper en zout.

6. Doe vervolgens de Italiaanse groenten in de pan en bak dit even kort mee.

7. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en voeg de cayennepeper en gedroogde oregano toe. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus 30 minuten op laag vuur pruttelen.

8. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de verse basilicum toe.

9. Vet een ovenschaal in met olie en verwarm de oven voor op 180°C.

10. Schep een laagje saus onderin de ovenschaal en verdeel hier de lasagnebladen overheen.

11. Herhaal stap 10 tot alle saus op is; zorg ervoor dat je eindigt met een laagje lasagnebladen.

12. Schenk de bechamelsaus over de bovenste laag lasagnevellen.

13. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de bechamelsaus. Bak de lasagne in het midden van oven in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.*

14. Laat de lasagne 5 – 7 minuten buiten de oven staan voordat je deze serveert.

*Gebruik je gedroogde lasagnevellen, houd dan een gaartijd van 45 minuten aan.

Lasagne die het boek niet haalt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

lasagne

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Haha, jammer dat deze lasagne niet ‘fout’ genoeg is. Als ik zo kijk naar het recept ziet het er wel heerlijk uit! :-D

  2. veronique says:

    Niks mis met deze lasagne… bechamelsaus doe er zelf altijd wat nootmuskaat bij. En de lasagne fout maken… wat dacht je van meer diverse kaassoorten…? Succes met de ontwikkeling van een guilty lasagne, ben benieuwd!

  3. Laura says:

    Mmm lekker, lasagne! Dat ga ik binnenkort ook weer eens maken. Mijn vriend doet er altijd salami tussendoor: laagje gehaktsaus, laagje plakjes salami en dan laagje bladen. Als ik hem heel fout maak, doe ik ook tussen de lagen nog een lekkere geraspte kaas. Voor ons een ultieme guilty pleasure!:D

  4. Frauke says:

    Oh wauw, dat ziet er echt onwijs lekker uit! En in principe niet eens zó moeilijk om te maken! Ik ga het onthouden en als ik tijd heb even uitproberen. Ik HOU van lasagne! X

  5. Kim | Notendopje.nl says:

    Ooooooh ik weet dat het ’s morgens vroeg is maar ik wil deze nu nu nu! Hahaha! Ik maak nooit lasagne omdat ik nooit weet hoe ik hem zelf kan maken zonder pakjes en zakjes. En nu weet ik het. Van de week eens proberen! Yum!

  6. Margot says:

    Dat ziet er goed uit, ookal is hij niet fout genoeg! Mijn vriend maakt regelmatig ook echt een heerlijke lasagne voor ons. Yumm!

  7. Laura - Dagelijkse hap says:

    Het ziet er zo lekker smeuïg uit! <3 De kaas die zo heerlijk gesmolten is… hmmm :3

  8. sandra says:

    oh superblij dat deze niet fout genoeg is, de lasagne ziet er overheerlijk uit, deze gaan we zeker eens maken ;)

  9. Simone says:

    Flink wat bacon erbij en je bent er hoor. In het kader van guilty pleasures dan he… ;)

  10. Samantha - Daily Pleasures says:

    Ziet er nog steeds top uit maar ik snap dat je een perfect recept wil hebben voor in je boek! Misschien iets met meer kazen. 4 kazen lasagne lijkt me echt heerlijk :)

  11. Eline says:

    Lasagne is zo onwijs super lekker <3

  12. Roxanne says:

    Ohhhhh, ik ben ook dol op lasagna! Deze lijkt me erg lekker, dus maar eens maken :)

  13. Heerlijk was t, heb t gemaakt met gedroogde paddestoelen, die mooi half uur kon wellen toen t in de oven stond en extra parmezaanse kaas

  14. Cindy says:

    Vandaag weer gemaakt. En hij was weer hemels!

  15. Nienke says:

    Al meerdere keren gemaakt, fijn recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close