Croissanttosti’s + de allerlekkerste scrambled eggs

gesponsord

Als je kijkt naar producten die ik altijd in huis heb, horen eieren daar zeker bij. Niet alleen ik vind ze een must om altijd in huis te hebben zodat ik altijd pannekoeken of een cake kan bakken of een snel diner in elkaar kan flansen in de vorm van shakshuka, ook Vic is dol op eieren. Als ik hem vraag wat hij wil eten voor de lunch komt er heel vaak het antwoord ‘Eie!’ – “Wil je gebakken eitje Vic?” – ‘Jaaaaa, hmm lekkeeeeerrr – eieeeee!’ Eieren dus. Bij het kopen van mijn eieren, die ik overigens altijd in de supermarkt haal, let ik er altijd op dat de eieren die ik koop afkomstig zijn van kippen die een goed leven hebben gehad. Hierbij kijk ik als eerste naar het Beter-Leven-keurmerk en als er dan ook nog iets meer informatie op de verpakking te vinden is, ben ik om. En negen van de tien keer kom ik uit bij Blije Kip.

Blije Kip

Blije Kip is het grootste merk-ei van Nederland. De eieren zijn te koop bij onder andere Albert Heijn, Jumbo en Plus en hebben van de Dierenbescherming de maximale drie-sterren van het Beter Leven-kenmerk toegekend gekregen. Dierenwelzijn, natuur en milieu staan voorop bij Blije Kip en dit wordt op verschillende manieren ingevuld.

Voor de kippen zijn er speciale kipspeeltjes ontwikkeld als kipschommels en graantaps, ik zie die kippies al schommelen – heerlijk beeld toch. Verder kunnen de kippen de hele dag naar buiten en hebben twaalf hectare(!) aan ruimte buiten. De eieren zijn afkomstig van traditionele Nederlandse boerenbedrijven.

Naast het Beter-Leven-keurmerk dragen de eieren van Blije Kip ook het onafhankelijke label On the way to PlanetProof, een garantie dat er veel aandacht is voor natuur, milieu en klimaat.

Een blije kip is een blije Sabine, want deze eieren zijn qua smaak by far mijn favoriet, ik heb ze altijd in huis en gebruik ze in ieder recept.

scrambled eggs

Scrambled Eggs

En natuurlijk wil ik een lekker recept met je delen, gemaakt met de eieren van Blije Kip. Ik begin even bij de basis: scrambled eggs. Hoewel je zult denken dat dit een van de makkelijkste manieren is om eieren te bereiden, kun je er een hoop aan verpesten. Te lang bakken en je hebt droog ei, te veel roeren en je komt met gekke snippertjes te zitten… Ik heb in de horeca wel eens meegemaakt dat scrambled eggs uit een pak (!) werden gehaald. Het goedje werd uit een soort drinkpak in een kommetje geschonken, in de magnetron gezet en af en toe even doorgeroerd zodat het nog ergens op leek. Jasses.

Ik heb een manier waarmee je de luchtigste en meest romige scrambled eggs maakt. Helemaal niet lastig om te maken.

Men neme (voor 2-4 personen):

 • Een klontje boter, ongeveer 15-20 gram
 • 4 Blije Kip Biologisch eieren
 • 1 el crème fraîche
 • 1 tl verse bieslook, fijngesneden
 • snuf zout

1. Smelt de boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de boter bruist maar niet verkleurt.

2. Klop de eieren met de crème fraîche, bieslook en zout los.

3. Schenk het eimengsel in de koekenpan en nu moet je rustig te werk gaan. Begin niet als een gek met je spatel te roeren maar maak met je spatel ronddraaiende bewegingen langs de buitenrand van het ei en ga zo langs de randen van de pan. Het ei stolt het snelste aan de randen van de pan en op deze manier werk je het gestolde ei steeds iets verder naar binnen.

4. Blijf net zo lang voorzichtig ronddraaiende bewegingen maken tot het ei nét gestold is, of eigenlijk nog net niet. Er mag nog een licht glansje zichtbaar zijn. En voilá! In totaal zul je hooguit 3 minuten bezig zijn met het bakken van je scrambled eggs.

Croissanttosti met scrambled eggs

Croissanttosti met scrambled eggs

Croissanttosti’s

Hoewel de scrambled eggs zo al heerlijk zijn om te eten, ga ik graag nog een stapje verder. Ik maakte gruwelijk lekkere croissanttosti’s met uiteraard die super luchtige scrambled eggs en avocado. Avocado en ei blijft een match made in heaven hè.

No ratings yet

Croissanttosti's met scrambled eggs

Porties2 stuks

Ingrediënten

 • 2 croissants
 • 4 dikke plakken ham
 • 2 plakken Jong Belegen kaas
 • 1 avocado
 • 1 recept voor scrambled eggs (zie hierboven)

Instructies

 • Verwarm de oven op 200℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
 • Snijd de croissants doormidden en leg op de onderste helft van de croissants de plakken ham en kaas.
 • Bak de croissantjes in het midden van de oven voor zo'n 5-6 minuten tot de kaas gesmolten is.
 • Halveer ondertussen de avocado. Verwijder de pit, schep het vlees uit de schil en snijd de avocado in plakjes.
 • Haal de croissantjes uit de oven. Schep de scrambled eggs op de gesmolten kaas en leg hier de avocado bovenop.
 • Dek af met het kapje van de croissant en serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Croissanttosti met scrambled eggs

In samenwerking met Blije Kip

Join the Conversation

 1. Beste manier om te weten of kippen in de best mogelijke omstandigheden leven is via het eerste getal op de code van de eieren! Begint de code met 0, dan heb je biologische eieren en dus de beste omstandigheden voor de kip. Geloof dat Blije Kip ook biologisch zijn en met een 0 beginnen maar wel goede methode om met je volgers ook te delen :)

  Check https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eicode.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close