Tijdens een van mijn scrollsessies door Instagram zag ik laatst een reel van Laura Vitale waarin zijn crispy pasta met broccoli maakte. Ik kon me er bij het horen van de naam niet heel veel bij voorstellen, maar aan de reel zag ik dat zij na het koken de pasta nog lekker krokant bakte in de koekenpan. Wat een goed idee en dat ik daar zelf nog niet eerder op ben gekomen! Ik besloot een poging te wagen en maakte, zonder duidelijke ingrediëntenlijst, haar recept na. Het resultaat: een súper simpel maar echt heel smaakvol gerecht.
Je moet begrijpen dat mijn mannen thuis geen groot fan zijn van broccoli. Ze eten het wel, maar het gaat er altijd een beetje moeizaam in. Bij deze crispy pasta met broccoli was dat echter geen probleem. Of het nou kwam door de knapperige textuur van de pasta, door de Parmezaan of de grote hoeveelheid knoflook, ik heb geen idee. Ideaal was het in ieder geval wel!
Dit recept wordt dan gemaakt met broccoli, maar uiteraard kun je met de groenten naar hartenlust variëren. Met bloemkool lijkt het me bijvoorbeeld ook heel lekker. Of met doperwtjes of groene asperges. Het is in ieder geval een lekker lentegerecht en het staat in no-time op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag dus en ideaal als vegetarische maaltijd.
Crispy pasta met broccoli
Ingrediënten
- 400 g pasta naar wens
- 1 stronk broccoli - in kleine roosjes
- olie om in te bakken
- 3 teentjes knoflook - in dunne plakjes
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 soeplepel kookvocht van de pasta
- klontje boter
- snufje chilivlokken
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli de laatste 5 minuten aan de pasta toe en kook mee tot de broccoli ook gaar is. Giet het geheel af maar bewaar 1 soeplepel van het kookvocht.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze goudbruin kleurt en een beetje knapperig wordt. Pas wel op dat het niet verbrand!
- Voeg de pasta en broccoli toe en bak het geheel op hoog vuur tot de pasta knapperig wordt.
- Voeg het kookvocht, Parmezaanse kaas, het klontje boter, de chilivlokken en peper en zout naar smaak toe en schep het geheel nog even goed om.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.