Bijgerechten kun je nooit genoeg opgeslagen hebben. Wanneer ik voor meerdere personen kook dan zet ik meestal de hele tafel vol met verschillende gerechten. Twee daarvan zijn vaak wat groter en uitgebreider en daarom heen zet ik dan wat bijgerechten die er goed bij smaken. Zo eentje is dit er ook, want ook al is courgette vrij neutraal van smaak, door er frietjes van te snijden en ze te paneren in parmezaan krijgen ze een heel lekker subtiel smaakje. En door de panko (paneermeel maar dan grover, broodkruimels eigenlijk) wordt het in de oven allemaal lekker krokant. Simpel om te maken, het is alleen even wat snij- en dipwerk. De oven doet de rest voor je.
Zoals ik al zei zijn ze subtiel van smaak maar het lijkt me dus ook heel lekker om hier iets van een dipsaus bij te serveren. Ga ik de volgende keer dat ik ze maak doen :-)
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Courgettefriet met panko en Parmezaan
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 eieren
- 100 gram Panko
- 50 gram Parmigiano Reggiano in poedervorm
- 1 el oregano
- fleur de sel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgettes in frietjes en leg ze op keukenpapier zodat ze minder vochtig worden. Dep ze eventueel even een beetje droog.
- Klop de twee eieren los in een kom en doe in een andere kom de panko, het paneermeel en de oregano. Roer de droge ingrediënten even goed door elkaar.
- Haal nu alle courgettefriet eerst door het ei en daarna door het panko-parmezaanmengsel. Leg alle frietjes naast elkaar op de bakplaat en schuif in de oven voor tien minuten (in het midden van de oven).
- Na tien minuten draai je alle frietjes om en schuif je de bakplaat nogmaals in de oven voor nog vijf minuten.
- Serveer de frietjes met een beetje fleur de sel en nog een beetje Parmezaan erover.