Chickslovefood 5 or less-kookboek

Wie had kunnen denken dat het starten van een blog kan leiden tot een heus kookboek. De chicks Nina & Elisa van Chickslovefood hadden dit vast niet gedacht maar het is toch echt zo. Sinds begin september hebben zij hun allereerste echte kookboek op de markt gebracht, gebaseerd op de meest populaire rubriek van hun blog: 5 or less. De naam verklapt het eigenlijk al maar in het Chickslovefood 5 or less-kookboek vind je simpele en gezonde recepten met maximaal vijf ingrediënten. Ideaal voor harde werkers, studenten of mensen die gewoon niet zo lang in de keuken willen staan. Meer weten? Lees dan gauw verder want ik vertel je meer over dit kookboek en laat je een sneak peek van de inhoud zien.

Over de Chicks
Nina de Bruijn en Elise Gruppen leerden elkaar kennen tijdens hun masterstudie Journalistiek. Na vele wijn- en chocolademomentjes ontstond het idee om een foodblog te beginnen. Hieruit is Chickslovefood.com naar voren gekomen: een blog met recepten, kijkjes achter de schermen en eetdagboeken. Rubrieken als 5 or less, waar hun allereerste kookboek op gebaseerd is, en Sinner Sunday komen wekelijks voorbij en trekken honderden lezers per dag.

Het kookboek
Drukke baan, huishouden, een baby, een studie die het grootste deel van je tijd opslokt of een gezellig sociaal leven, het hoort er allemaal bij. Maar tijd vinden om te koken is iets dat er hierdoor nog wel eens bij in schiet en dit is de reden dat Nina en Elise twee jaar geleden de rubriek 5 or less zijn gestart: simpele recepten met maximaal vijf ingrediënten die allemaal in een handomdraai te maken zijn. In het allereerste kookboek van de meiden vind je een aantal van hun meest populaire 5 or less-recepten terug, maar er wordt ook ruim voldoende aandacht besteed aan nieuwe recepten. En die zijn om te smullen!

Het boek is onderverdeeld in eenvoudig te herkennen hoofdstukken: Ontbijt, Lunch, Diner en Borrelhapjes en gelukkig is er ook aandacht besteed aan hun andere populaire item van het blog: Sinner Sunday. Want één dag in de week moet je toch kunnen eten waar je zin in hebt?

Zoals beloofd heeft ieder recept niet meer dan vijf ingrediënten nodig maar dit betekent niet dat de recepten saai zijn. In tegendeel zelfs. Wat denk je bijvoorbeeld van een goed gevulde sushibowl als healthy dinner of lekkere lunch of een heuse Snickerstaart die er echt niet uit ziet alsof ‘ie zo klaar te maken is. En daar zit gelijk de kracht van het 5 or less kookboek. De recepten zijn weliswaar simpel, goed uit te voeren en zo klaar, maar zo zien ze er absoluut niet uit. En dit bewijst des te meer dat je echt geen zeeën van tijd nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten.

Sneak peek? Jaaa! 

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Chickslovefood 5 or less

Wanneer je Chickslovefood.com volgt weet je dat Nina en Elise altijd lekker persoonlijk zijn. Ze schrijven zoals ze zijn (echt: wanneer je ze in het echt ontmoet zijn ze minstens net zo gezellig) en gelukkig hebben ze dit ook doorgevoerd in het boek. Het 5 or less-kookboek is hierdoor wat mij betreft de perfecte aanvulling op het gezellige blog en van mij mogen er nog meerdere kookboeken volgen.

Met behulp van de prachtige fotografie van Harold Pereira hebben de meiden een mooi boek weten te maken. Een aanrader voor iedereen die lekker wil eten maar niet te moeilijk wil doen!

Het Chickslovefood 5 or less-kookboek is onder andere hier verkrijgbaar voor € 18,95. 

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een mooie foto’s!

 2. Marloes says:

  Lijkt me een super leuk boek!

 3. Sab, wat superleuk en -lief! Thanks!!

  Liefs, Nina

 4. Eline says:

  Het is een leuke aanvulling op mijn kookboeken verzameling!

 5. Michelle says:

  Het lijkt me echt een heel leuk boek!

 6. Diede says:

  Leuk! Mooi boek zeg! Al moet ik wel zeggen dat ik eerder op internet opzoek ga dan in mijn boekenkast. Ben ik de enige?

  1. Petra says:

   Neee zeker niet! Ik heb precies t zelfde… T internet bevat zooooveel recepten waar je zoveel makkelijker op kan zoeken dan in 1 kookboek. En al helemaal bij chickslovefood waar de recepten eigenlijk al in een blog zijn genoemd..
   Niks ten nadele van hun want ik vind het suuuperleuk dat ze een boek hebben uitgebracht!

 7. Mooi boek! X

 8. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wow, de foto’s zijn écht mooi!

 9. Nuria says:

  Het boek staat op mijn verlanglijstje :)

 10. Hester says:

  Een persoonlijk kookboek lijkt me echt nog het allerleukst! Dan heb je echt een beetje het idee dat je kookt ‘met’ iemand, haha. Het idee van vijf ingrediënten is ook origineel!

 11. Roxanne says:

  Lijkt me een erg leuk boek! Eens even in bladeren als ik in de boekhandel kom. Wellicht leuk als cadeau voor de feestdagen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close