Wie viert er Oud&Nieuw zonder champagne? Precies. Helemaal niemand. Als we het nieuwe jaar inluiden dan doen we dat allemaal met een glaasje champagne in onze hand. En om dat deze jaarwisseling eens een beetje anders te doen, hebben wij een Champagne Sangria gemaakt. Ik vind het altijd al feestelijk als er een framboos of aardbeitje in mijn champagne zit, maar er een glas vol mee vind ik nog leuker. Hoeft natuurlijk niet, je kunt het fruit er ook uit laten. Maar om het wel zo te serveren ís een idee!
Champagne Sangria
Ingrediënten
- 750 ml champagne of prosecco
- 250 ml bruisend water evt. met citroen
- 200 gram watermeloen in blokjes
- een handje aardbeien in blokjes
- een handje blauwe bessen
- een handje rode druiven evt. door de helft
- een scheutje vruchtenlikeur bijvoorbeeld frambozen of aardbeienlikeur
Instructies
- Giet de champagne en het water in een karaf.
- Voeg een vruchtenlikeur naar smaak toe en roer even door.
- Voeg laag voor laag het fruit toe. Of als je een mix wil; alles door elkaar.
- Laat de sangria een nachtje in de koelkast staan.
Klinkt ontzettend lekker! Zelf vind ik champagne echt niet lekker maar in deze combinatie denk ik wel!