Het lijkt erop… dat we ‘gewoon’ op vakantie kunnen dit jaar. Met het vaccinatieprogramma in volle gang, ik heb mijn eerste prik ook al gehad, en versoepelingen van de maatregelen heb ik goede hoop dat ook onze eigen vakantie in augustus door kan gaan. Hoe dan ook, jullie vroegen mij massaal om ‘campinginspiratie’ voor deze zomer. Makkelijke maaltijden die in één pan klaar te maken zijn en die niet al teveel tijd in beslag nemen. Zie hier een van mijn gerechten voor jullie: een zoete aardappel chorizo pannetje. Een heel makkelijk gerecht knettertjevol groenten die je in één pan kunt bereiden.
Door de chorizo heeft het gerecht van zichzelf al lekker veel smaak en de zure room en verse bieslook die je na het bakken toevoegt zorgen voor een lekker frisse smaak die goed past bij de zomer. Hoewel je het wellicht niet zou zeggen, is de chorizo die je op de foto ziet geheel plantaardig. Ik gebruikte deze chorizo van Garden Gourmet (no spon) en dat zorgde voor een heerlijke smaak. Uiteraard kun je ervoor kiezen om echte chorizo te gebruiken. In dat geval hoef je niet zoveel vet aan de koekenpan toe te voegen, het vlees laat van zichzelf namelijk al heel veel vet los.
De komende maanden staan er nog meer makkelijke campinggerechten voor jullie op de planning dus kom zeker nog eens terug om nieuwe recepten te bekijken. En mocht je nieuwsgierig zijn naar onze ultieme campingfavoriet, check dan dit recept. Vergeet ook niet om, als je met jonge kinderen reist, onze paklijst te gebruiken zodat je niets vergeet tijdens jullie reis! Je kunt de paklijst gratis downloaden en bij iedere reis weer opnieuw gebruiken.
Zoete aardappel chorizo pannetje
Benodigdheden
- ruime koekenpan of hapjespan
Ingrediënten
- 150 g chorizo - in blokjes
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g zoete aardappel - in blokjes
- 1 blikje mais - 150 g
- 1 tl paprikapoeder
- 125 g zure room
- 1 el verse bieslook - fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de koekenpan op het vuur en doe hier de chorizo, ui en knoflook in. Bak het geheel tot de chorizo vet begint los te laten en de ui glazig begint te zien.
- Voeg dan de zoete aardappel en de mais toe. Bak het geheel tot de zoete aardappel zacht is.
- Strooi paprikapoeder, peper en zout over het gerecht en schep nog even goed om.
- Verdeel de zure room en verse bieslook over het gerecht en serveer direct.
Notities
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoe kan deze vegetarisch zijn met chorizo?
Vega chorizo!