Campinggerecht: Gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes en burrata

Op OMF hebben we al veel vaker recepten met gnocchi gedeeld en onze favoriet om de aardappelbolletjes te bereiden is door deze te bakken. Dan is de textuur een stukje steviger en dat is perfect voor deze gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes en burrata. Persoonlijk vind ik dit een perfect campinggerecht, je bereid het geheel namelijk in slechts één pan. Daarnaast kun je er natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Zo heb ik gekozen voor een vegetarische variant maar je kunt ook heel goed kipfilet of spekblokjes toevoegen aan de gebakken gnocchi.

Bewaren en koud eten

Het fijne aan de stevigere textuur van gebakken gnocchi is dat je dit gerecht ook wat makkelijker kunt bewaren. Normaal gesproken zou ik het niet aanraden om gekookte gnocchi te bewaren om later op te warmen, het wordt daar simpelweg wat snotteriger van. Maar deze gebakken gnocchi kun je prima in een luchtdichte bak in de koelkast zetten en bewaren voor bijvoorbeeld de lunch de volgende dag. Ook koud is het namelijk een lekker gerecht! Het is dan bijna een salade te noemen met alle groenten die je erin terugvindt.

Ingrediënten

Ik heb voor ingrediënten gekozen die vrijwel in ieder land te krijgen zijn. Ik gok dat je in iedere campingsupermarkt wel een blikje mais, verse courgette en tomaten kunt vinden. Burrata wordt wellicht iets lastiger, maar (buffel)mozzarella is een prima alternatief. En mocht je nou geen gnocchi kunnen vinden, met pasta is dit ook een lekkere maaltijd!

Oh trouwens, #nospon maar ik wil de tip wel even met je delen: ik kwam er na het fotograferen van dit gerecht achter dat ik per ongeluk truffelburrata had meegenomen uit de supermarkt. Ik had geen idéé dat dit bestond, maar het is het lekkerste ooit. Albert Heijn verkoopt het van het merk Zanetti. Doe er je voordeel mee ;-)

Gebakken gnocchi met mais en burrata

Gebakken gnocchi met mais en burrata

3.17 van 12 stemmen

Gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes & burrata

De beste campinggerechten zijn toch wel degene die je in één pan kunt klaarmaken. Zo ook deze gebakken gnocchi met lekker veel groenten en burrata. Een simpel vegetarisch recept dat eventueel de volgende dag ook koud nog lekker is om te eten.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 courgette - in reepjes
  • 1 blikje mais - 150 g
  • 400 g gnocchi
  • 150 g cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 10 g verse basilicum - gescheurd
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Voeg de courgette en de mais toe en bak dit op hoog vuur ong. 5 minuten.
  • Doe dan de gnocchi en cherrytomaatjes in de pan en bak het geheel tot de gnocchi goudbruin is gekleurd.
  • Voeg de basilicum, peper en zout toe en schep het geheel nog even goed om.
  • Schep de gebakken gnocchi op de borden en verdeel over ieder bord een halve bol burrata.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, campinggerecht, eenpansgerecht, gebakken gnocchi, gnocchi, makkelijke maaltijd, one pot, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gebakken gnocchi met mais en burrata

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close