Gebakken gnocchi met mais, cherrytomaatjes & burrata
De beste campinggerechten zijn toch wel degene die je in één pan kunt klaarmaken. Zo ook deze gebakken gnocchi met lekker veel groenten en burrata. Een simpel vegetarisch recept dat eventueel de volgende dag ook koud nog lekker is om te eten.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, campinggerecht, eenpansgerecht, gebakken gnocchi, gnocchi, makkelijke maaltijd, one pot, vegetarisch
Servings: 2 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 courgette - in reepjes
- 1 blikje mais - 150 g
- 400 g gnocchi
- 150 g cherrytomaatjes - gehalveerd
- 10 g verse basilicum - gescheurd
- 1 bol burrata
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
Voeg de courgette en de mais toe en bak dit op hoog vuur ong. 5 minuten.
Doe dan de gnocchi en cherrytomaatjes in de pan en bak het geheel tot de gnocchi goudbruin is gekleurd.
Voeg de basilicum, peper en zout toe en schep het geheel nog even goed om.
Schep de gebakken gnocchi op de borden en verdeel over ieder bord een halve bol burrata.